Kodėl prancūzės nestorėja

Jaunimui

Patricia McCormick „Niekada nesuklupk“

Skausmingai atviras ir sukrečiantis Nacionalinės knygų premijos laureatės Patricios McCormick romanas apie karo vaiką, tapusį taikos skleidėju, paremtas tikra Arno Chorno Pondo istorija.
Kai į Arno gimtąjį miestą Kambodžoj atvyksta raudonieji khmerai, jis dar tik vaikas, su broliuku šokantis pagal rokenrolo muziką ir pardavinėjantis ledus, kad šiek tiek užsidirbtų. Bet kai kareiviai visus gyventojus priverčia iškeliauti į kaimą, jo gyvenimas pasikeičia. Atskirtas nuo šeimos Arnas gyvena darbo stovykloje. Plušdamas ryžių laukuose jis mato, kaip miršta bado, maliarijos ar tiesiog nuovargio nukamuoti vaikai. Jis mato į mangų giraitę vedamus kalinius, šie iš jos negrįžta.
Vieną dieną Arnas pasisiūlo kareiviams paskambinti, nors niekad gyvenime nėra grojęs jokiu instrumentu. Greitai išmokęs naujų revoliucinių dainų, kurių reikalauja valdžia, dabar jis gali pavogti maisto, kad išsaugotų draugams gyvybę. 

Nors tas sprendimas ir jam pačiam išgelbėja gyvybę, kartu priverčia jį įžengti į žiaurius Mirties laukus. Arnas gyvena vadovaudamasis paprastu kredo, vis kartoja sau: „Tik nepargriūk.“

Istorinė dokumentika

Edith Piaf „Gyvenimo dainos“

1935ųjų spalis... Devyniolikmetė Edita gyvena sulig viena diena, dainuodama gatvėse ir namų kiemuose. Vieną popietę nusigauna iki gražiųjų kvartalų, kur jos dainavimo ypač įdėmiai klausosi elegantiškas vyras ir, pasinaudojęs proga, prisistato Editai... Taip įvyksta legendomis apipintas susitikimas su Luji Leplė (Louis Leplé), žmogumi, kuris suteikia progą Editai debiutuoti kabarete Le Gerny’s, išgalvoja pirmąjį jos sceninį vardą La Môme Piaf – Mergiūkštė Piaf.

Bet išklausykite tolesnį pasakojimą iš pačios Editos lūpų...
Vienintelė autobiografinė Editos Piaf (Édith Piaf) knyga, pirmą kartą išleista dainininkei dar esant gyvai 1958 metais Ženevoje. Knyga parengta bendradarbiaujant su žurnalistu Luji Renė Dovenu (Louis–René Dauven), pratarmę jai parašė legendinis dramaturgas Žanas Kokto (Jean Cocteau).

Populiarioji psichologija

Melody Beattie „Ne-priklausomi. Kaip liautis kontroliuoti kitus ir pradėti rūpintis savimi“

Šioje klasika tapusioje saviugdos knygoje amerikiečių psichologė Melody Beattie supažindina su kopriklausomais – žmonėmis, linkusiais pernelyg kontroliuoti kitus. Pirmiausia tai žmonės, gyvenantys su priklausomybių valdomais artimaisiais: alkoholikais, lošėjais, darboholikais. Tačiau ši knyga ne tik jiems – daugelis susiduriame su per daug rūpestingais tėvais ar valdingais sutuoktiniais, linkusiais sekti kiekvieną mūsų žingsnį.

Pasak autorės, kontrolė – tik iliuzija. Mes negalime suvaldyti kito žmogaus minčių ar emocijų ir prievarta veikti jų valios. Vieninteliai žmonės, kuriems galime padėti, esame mes patys. Ši knyga – apie tai, kaip apsisaugoti nuo skausmo ir suimti gyvenimą į savo rankas.
Žurnalas „Time“ Melody Beattie pavadino Amerikos fenomenu – asmenine  patirtimi paremtais, pačios sukurtais metodais ji pagelbėjo daugybei žmonių visame pasaulyje.
Daugiau nei 25 metus leidžiami „Nepriklausomi“ vis dar yra viena perkamiausių ir aktualiausių saviugdos knygų. Iš viso jos parduota per 5 milijonus egzempliorių.

Felicity Brooks “Viskas apie mergaites”

Atsakymai į svarbiausius paauglystėje kylančius klausimus.
Besikeičiantis kūnas ir nepastovi nuotaika, hormonų audros ir naujos emocijos. Gelbėkit – man paauglystė!

Brendimas – tai ne vien pirmoji liemenėlė. Tačiau nepanikuok! Knygoje rasi viską, kas padės ištverti nelengvus paauglystės metus.

Knyga padės pažinti savo kūną ir emocijas. Čia rasi informacijos apie mankštą, sveiką mitybą, mėnesines, patyčias, socialinius tinklus, alkoholio ir narkotikų poveikį, stresą, lytiškai plintančias infekcijas, hormonus, lytinius santykius, kontracepciją, pokyčius smegenyse, jausmus, draugus, madą, spuogus, egzaminus...
Puiki knyga visoms mergaitėms!

PatarimaiMireille Guiliano „Kodėl prancūzės nestorėja“

Mireille Guiliano turi didelę patirtį gastronomijos, vyno degustavimo ir grožio industrijos srityse, išgarsėjo pasauliniu bestseleriu „Kodėl prancūzės nestorėja“.

Prancūzės nestorėja, nors gardžiuojasi duona, tešlainiais, vynu, drąsiai renkasi trijų patiekalų pietus ir neatsisako vakarienės. Stilingoje, išmintingoje ir linksmoje knygoje Mireille Guiliano atskleidžia prancūziškojo paradokso paslaptis. Tačiau čia nerasite nė žodžio apie dietas. Prancūzių paslaptis – teisingi valgymo įpročiai ir sveika gyvensena.

Mireille Guiliano siūlo labai paprastą, bet veiksmingą būdą, kaip išlaikyti dailią figūrą ir nekintantį svorį, pateikia dešimtis receptų, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo netgi tukinantys. Ji pabrėžia, kad renkantis, ką valgyti, svarbiausia yra ne kalorijų skaičius, bet produktų šviežumas, įvairovė ir, be abejo, valgymo malonumas.

Klausant Mireille Guiliano patarimų nesunku įsitikinti, kad kiekviena iš mūsų gali gyventi, valgyti ir atrodyti kaip tikra prancūzė!

Knygoje autorė remiasi savo pačios patirtimi. Būdama paauglė, per moksleivių mainų programą nuvažiavo į Ameriką ir į Prancūziją grįžo labai sustorėjusi. Laimei, į pagalbą atėjo šeimos gydytojas: supažindino Mireille su klasikinės prancūzų virtuvės principais, laiko patikrintomis prancūzų gudrybėmis ir taip padėjo jai sulieknėti. Pakeitusi mitybos įpročius ir gyvenseną, Mireille iki šiol džiaugiasi visais gyvenimo malonumais. Valgo triskart per dieną visai nebijodama priaugti svorio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis