Kaip laimėti bet kurį žaidimą

W. Timothy Gallwey „Vidinis teniso žaidimas“

„Vidinis teniso žaidimas“ – didžiulis atradimas ne tik profesionaliems ar mėgėjams tenisininkams, visiems sportininkams, bet ir tiems, kurie domisi psichologinėmis žmogaus galimybėmis. Autorius, užuot žingsnelis po žingsnelio mokęs teniso technikos, išdėsto revoliucinę programą. Anot jo, kiekvienam sportiniam žaidimui būdingi du aspektai – išorinis ir vidinis. Išorinis žaidimas žaidžiamas prieš oponentą, jis alsuoja konkurencija, o vidiniame žaidime priešininkų nėra, čia svarbiausia – vidinis, protinis žaidėjo atsidavimas žaidimui.

Pagrindinis priešininkas, kitaip vadinamos kliūtys, – paties žaidėjo abejonė, nepasitikėjimas savimi ir nerimas. Išmokus žaisti vidinį teniso žaidimą, ir išorinis einasi kaip iš pypkės.

„Vidinio žaidimo“ žaidėjas labiausiai iš visų kitų įgūdžių išmoksta vertinti meną lengvai susikaupti, atranda tikrąjį pasitikėjimo savimi pagrindą ir sužino paslaptį, kad, norint laimėti bet kurį žaidimą, svarbiausia – nepersistengti.“

Autorius W. Timothy Gallwey parašė puikiai įvertintų „Vidinio žaidimo“ knygų seriją, kuriose dėstoma nauja asmeninio ir profesinio tobulėjimo metodologija, taikytina įvairiose srityse. Pastaruosius 20 metų W. T. Gallwey pristatinėja vidinio žaidimo metodą įmonėms, siekiančioms geresnių pokyčių valdymo būdų. Kitos autoriaus knygos: „Vidinis golfo žaidimas“, „Vidinis slidinėjimas“, „Vidinis žaidimas muzikoje“, „Vidinis žaidimas darbe“ ir kt.

„Vidinio žaidimo“ tikslas – atskleisti ir tirti mūsų kūne slypinčias galias; šioje knygoje apie tai ir bus kalbama, remiantis teniso pavyzdžiu.

„Tenisas yra gilus psichologinis žaidimas, tad reikia išsiugdyti tinkamą psichologinį nusiteikimą“, arba: „Privalau pasitikėti savimi ir nusiteikti pergalei, antraip visada liksiu nevykėlis.“ Tačiau kaip tapti „savimi pasitikinčiam“ ar išsiugdyti „tinkamą psichologinį nusiteikimą“?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis