Ką gali motina padaryti dėl savo vaiko?

Motinos ryšys su jos vaiku bene stipriausias, kokį mes tik galime įsivaizduoti.

G. Phillips trileris „Baimės karalystė“, užsienyje sukėlęs didžiulio pasisekimo ir lyginamas su tokiomis jau ekranizuotomis knygomis kaip Emma Donoghue „Kambarys“ ar Lionel Shriver „Pasikalbėkime apie Keviną“, jau pasirodė ir lietuvių kalba.

Kai Džoana ir jos keturmetis sūnus Linkolnas susiruošia eiti namo, zoologijos sodas jau beveik ištuštėjęs. Jiems patinka leisti laiką nuošaliau nuo pagrindinių takų, kur gali pabūti tik dviese. Bet tai, ką Džoana išvysta eidama link išėjimo, priverčia ją ir sūnų apsisukti ir bėgti. Įprasta diena zoologijos sode virsta makabriškų slėpynių košmaru. Staiga mama ir sūnus zoologijos sode įkalinami lyg žvėrys narvuose.

Džoana privalo sukaupti visas jėgas, šaltakraujiškai įvertinti kiekvieną savo žingsnį ir bet kokia kaina apsaugoti Linkolną. Pasikeitus žaidimo taisyklėms, žmogiškumo ribos išsitrina, o mirtino pavojaus akivaizdoje dėl išlikimo aukojami net švenčiausi dalykai.

Pati knygos „Baimės karalystė“ autorė yra penkiamečio motina, o parašyti tokią knygą kilo vaikščiojant su vaiku po zoologijos sodus ir mintyse fantazuojant įvairius scenarijus. Ir vieną kartą autorė tiesiog suprato, kad jos tamsių fantazijų apie mirtinas situacijas centre visuomet yra motinystė. Būten apie tai ir yra G. Phillips trileris „Baimės karalystė“, kurioje motina kraupioje medžioklėje siekia bet kokia kaina apsaugoti savo sūnų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis