Gyvenimo džiaugsmu trykštanti ir gardžiausiais patiekalais kvepianti kelionė po Prancūziją

Jaunos šeimos atradimai ir klaidos, kulinariniai eksperimentai ir laiko išbandyti gardžiausių provansietiškų patiekalų receptai.

Elizabeth Bard „Iškyla Provanse. Receptais pagardinta istorija“

Bestselerio „Pietūs Paryžiuje“ autorė skaitytojus kviečia į dar vieną gyvenimo džiaugsmu trykštančią ir gardžiausiais patiekalais kvepiančią kelionę po Prancūziją – šįkart į Provansą, žydro dangaus, levandų ir persikų kraštą.

Kai prieš dešimt metų amerikietė Elizabetė Bard pasidavė žavaus prancūzo Gvendalio kerams ir pačiame Paryžiaus centre su juo susuko jaukų šeimos lizdelį, jiedu tvirtai tikėjo, kad šioje mieloje vietelėje šalia burnoje tirpstančių kruasanų parduotuvėlės praleis visą savo gyvenimą. Tačiau viena kelionė į Prancūzijos pietus – idiliškąjį Provansą – viską apverčia aukštyn kojom. Žydras dangus, levandų laukai, nepaprastai gardūs patiekalai iš čia pat, kieme, užaugintų daržovių bei prieskoninių žolelių ir romantišką istoriją menantis namukas akimirksniu pavergia pirmagimio laukiančių Elizabetės ir Gvendalio širdis. Ilgai nesvarstę jiedu Paryžiaus šurmulį iškeičia į netikėtai pamilto Provanso idilę ir, čia atidarę nedidelę ledainę, netrukus stačia galva pasineria į provansietišką gyvenimą.

Jaunos šeimos atradimai ir klaidos, kulinariniai eksperimentai ir laiko išbandyti gardžiausių provansietiškų patiekalų receptai. Ir dar daug kitų dalykų, kurie nutinka po „jie gyveno ilgai ir laimingai“. Tai optimizmą ir gyvenimo meilę spinduliuojanti knyga, kuri primins, kad gyvenimas virtuvėje ir už jos ribų yra niekada nesibaigiantis ir visada jaudinantis pasimatymas su netikėtumais. Ypač – kai visa tai vyksta vaizdais, skoniais ir kvapais užburiančiame Provanse.

Dalyvaukite konkurse ir laimėkite romaną!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis