Gruodį vyks pirmas vaikiškų knygų festivalis „Vaikų Kalėdų sala“

Ar žinote, ką iš tikrųjų mėgsta skaityti mūsų vaikai? Kaip atitraukti paauglį nuo švytinčio ekrano ir panardinti į magišką skaitomos knygos pasaulį? Kokie yra inovatyvūs skaitymo skatinimo ir literatūros pažinimo būdai? Kaip atrodo ir kuria vaikų rašytojai? Ir kaip jie susiranda savo knygos iliustratorius?

Visi šie ir kiti įdomūs klausimai, susiję su vaikiška knyga, bus garsiai svarstomi gruodžio 9–10 dienomis pirmame vaikiškų knygų festivalyje „Vaikų Kalėdų sala“.

„Vaikų Kalėdų sala“ – vaikams ir jaunimui iki 18 metų skirtas literatūros ir stebuklingų istorijų festivalis, pripildytas interaktyvaus, kultūrinio ir edukacinio veiksmo, pažinčių su knygų kūrėjais, šventinės nuotaikos. Festivalis vyks dvi dienas, antrąjį gruodžio savaitgalį, Vilniaus mokytojų namuose. Čia bus galima susitikti su originalių lietuviškų knygų autoriais ir gauti autografų, sudalyvauti nemokamuose interaktyviuose skaitymo renginiuose, pasisemti kalėdinių dovanų ir pramogų idėjų, įsigyti naujausių ir pamėgtų knygų vaikams, paaugliams ir jaunimui.

Organizatorių nuotr.

Festivalio „Vaikų Kalėdų sala“ metu vyks ir pirmoji Lietuvoje vaikiškų knygų kūrėjų konferencija, kurios tikslas – suburti stiprią vaikų rašytojų ir iliustratorių bendruomenę, rasti atsakymus į šios srities kūrėjams rūpimus klausimus, sužinoti vaikiškų knygų madas, panagrinėti juos kartu su vaikais ir tėvais – pagrindiniais vaikiškų knygų vertintojais. Pranešimus skaitys ne tik žinomi vaikų literatūros autoriai, bet ir psichologai, komunikacijos specialistai, įžymūs Lietuvos tėvai.

Organizatorių nuotr.

Festivalio veiklos ir edukaciniai renginiai išsiskiria inovatyviu požiūriu į literatūros pažinimą ir kokybiško laiko su literatūros tekstu praleidimą, atliepia įvairaus amžiaus vaikų poreikius ir naujausias švietimo tendencijas, o konferencija – tai bandymas suburti vaikiškų knygų kūrėjų bendruomenę, atkreipti dėmesį, kad originali ir kokybiško turinio knyga – itin svarbus dalykas vaiko gyvenime.

Organizatorių nuotr.

Renginio organizatoriai – jau 15 metų švietimo srityje dirbanti VšĮ „Mokyklų tobulinimo centras“ (MTC), inicijavusi realų pokytį švietimo sistemoje vykdantį mokytojų rengimo projektą „Renkuosi mokyti!“, istorinių knygų leidykla „Aukso žuvys“ ir inovatyvių skaitymo skatinimo, teksto pažinimo ir praktinio teksto taikymo programa „Vaikų žemė“.

„Norėtumėme, kad šis festivalis pradėtų tik į vaikus ir jaunimą orientuotų didelių literatūrinių renginių tradiciją. Organizuodami festivalį, skirtą tik vaikams, galime susikoncentruoti į šios skaitytojų grupės specifiką, atsižvelgti į jų veiklą, poreikius ir interesus. Ir, žinoma, prisidėti prie vaikų ir jaunimo literatūros sklaidos, skaitymo kultūros propagavimo, skaitymo, kaip šeimą telkiančio faktoriaus, įtvirtinimo,“ – teigia renginio organizatoriai.
Visi festivalio renginiai – nemokami.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis