Trapieji vaniliniai rageliai

Pyragaičiai labai trapūs, tiesiog tirpsta burnoje. Nežinau kodėl vokiečiai juos vadina vaniliniais, o ne riešutiniais.

Šie vaniliniai sausainėliai dažniausiai gaminami su tikru sviestu ir maltais migdolais. Aš šį kartą naudojau lazdyno riešutų ir migdolų mišinį, o margariną pasirinkau, nes skubėjau - jis greičiau sušyla ir pasidaro minkštas. Nepastebėjau jokio skonio skirtumo tarp maniškių sausainėlių ir iškeptų su sviestu. Pyragaičiai labai trapūs, tiesiog tirpsta burnoje. Nežinau kodėl vokiečiai juos vadina vaniliniais, o ne riešutiniais. Aš, kitą kartą, dar įpilsiu riešutų esencijos, manau, kad ji čia labai tiktų.

Reikės:

275 g miltų;

200 g margarino kepiniams;

100 g maltų riešutų;

75 g cukraus;

1 v.š. vanilės ekstrakto;

1 žiupsnelio druskos;

2 kiaušinių trynių;

cukraus pudros.

g-blogas.lt nuotr.

Gaminame

* Margariną išsukame su cukrumi, druska, vanilės ekstraktu ir kiaušinių tryniais. Įmaišome maltus riešutus, po truputį beriame miltus ir užminkome nelipnią tešlą. Apdengiame maistine plėvele ir pusvalandžiui pastatome į šaldytuvą.

* Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Atšalusią tešlą išimame, imame į rankas po nedidelį gabalėlį, išvoliojame ant stalo maždaug 7 centimetrų ilgio ‘dešrelę’ ir susukame rageliu. Suformuotus ragelius išdėliojame ant kepimo skardos. Kepame maždaug 10-12 minučių, kol gražiai paruduoja. Apibarstome cukraus pudra.

Skanaus, Gabrielė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis