Sicilietiški silkių ritinukai apelsinų sultyse

Šiuo egzotišku patiekalu vieną žiemos vakarą mane pavaišino bičiulė italė Giusy, įsikūrusi Vilniuje kartu su verslininku vyru ir dviem žaviom dukrytėm.

Pietų Italijoje augusi Giusi iš pirmo žvilgsnio įsimylėjo Lietuvą, o tamsiais žiemos vakarais kaskart vaišėms prikviesdavo pilnus namus svečių. Viename tokių vakarėlių patiekti šviežių silkių ritinukai nepaliko abejingų, o aš, nusižengusi visoms etiketo normoms, net du kartus prašiau pakartoti...

Sicilietiški silkių ritinukai apelsinų sultyse

4 asmenims

Maždaug 16 šviežių silkių filė (500 g)

2,5 apelsinų sultys ir 0,5 apelsino, supjaustyto plonais pusžiedžiais

1 šaukštelis citrinų sulčių

4 šaukštai džiūvėsių

1 šaukštas kedro riešutų

1 šaukštas razinų

½ šaukštelio smulkios druskos

žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų

2 šaukštai alyvuogių aliejaus ir dar šlakelis kepimui

4 lauro lapai

* Silkių filė nuplaukite ir nusausinę sudėkite į dubenį. Atskirame indelyje sumaišykite apelsinų ir citrinų sultis. Atidėkite 5 šaukštus, o likusias sultis supilkite ant žuvies. Palikite pasimarinuoti apie pusvalandį.

* Kol silkės marinuojasi, pasigaminkite įdarą. Dubenėlyje sumaišykite džiūvėsius, kedrines pinijas, razinas, įberkite druskos ir juodųjų pipirų, supilkite aliejų, atidėtas apelsinų ir citrinų sultis. Viską maišykite, kol gausite pastos pavidalo masę. Jei masė pernelyg sausa, įpilkite dar truputį apelsinų sulčių iš indo, kuriame marinuojasi žuvys.

* Įkaitinkite orkaitę iki 180C.

* Silkes išimkite iš marinato, bet jo neišpilkite. Nusausinkite žuvį popieriniu rankšluosčiu. Ant kiekvienos filė užtepkite po šaukštelį paruošto įdaro, paskirstykite plonu sluoksniu. Susukite žuvį į ritinuką ir persmeikite mediniu smeiguku, kad kepant neiširtų.

* Sudėkite ritinukus į kepimo indą. Į taprus įsprauskite apelsino skilteles ir lauro lapelius. Jei liko įdaro, juo pabarstykite visus ritinukus, tada užpilkite apelsinų sulčių marinatą ir pašlakstykite trupučiu aliejaus.

Pašaukite į orkaitę ir kepkite 10-12 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Patiekite iškart, palaistę trupučiu apelsinų sulčių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis