Pagal azijietišką receptą keptos vištienos blauzdelės

 (2)
Po šventinio maratono pats laikas skrandį palepinti šiltu patiekalu :) Azijietiški prieskoniai vištienai suteikia puikų skonį, o sviestas - traškią odelę ir sultingą mėsytę.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

1 kg vištienos kumpelių (6 vnt.);
100 g kambario temperatūros sviesto;
2 a.š. Kotanyi Azijos prieskonių (česnakas, kalendra, kalendros lapai, paprika, citrinžolė, imbieras, vaistinė ožragė, ciberžolė, kmynai);
druskos, juodųjų maltų pipirų.

Gaminame

* Kambario temperatūros sviestą gerai sumaišykite su Azijos prieskoniais, žiupsneliu druskos ir juodaisiais maltais pipirais. Sviesto mišinį padalinkite į 6 gabalėlius.

* Vištienos kumpelius nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu.

Pagal azijietišką receptą keptos vištienos blauzdelės
© Asmeninio albumo nuotr.

* Po kumpelio oda pakiškite sviesto gabalėlį ir atsargiai paskirstykite. Palikite pastovėti 15-20 min.
Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Nepamirškite kepant, vieną ar du kartus aplaistyti ištirpusiu sviestu.

* Patiekite su mėgstamu garnyru.

Skanaus!

oditele.blogspot.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Moters Receptai

Pagal azijietišką receptą keptos vištienos blauzdelės (2)

Po šventinio maratono pats laikas skrandį palepinti šiltu patiekalu :) Azijietiški prieskoniai vištienai suteikia puikų skonį, o sviestas - traškią odelę ir sultingą mėsytę.

Paprastas meduolinis pyragas (2)

Paprastas, skanus meduolinės tešlos pyragas.

Patys skaniausi naminiai kibinai (37)

Žinot kas yra geriau už kibinus? Naminiai kibinai! O už juos – SULTINGI naminiai kibinai, kai net varva per alkūnes.

Tobulo skonio kondensuoto pieno keksas su bananais

Siūlau skanaus, saldaus, ne sauso kondensuoto pieno kekso receptą su bananais. Skanu!

Gardūs vištienos kepsneliai su sūriu

Labai minkšti, sultingi kepsniai! Nepagailėkite gero sūrio, jis tikrai suteikia kepsniui puikų skonį.

Naujųjų stalui – saldi kepta žąsis (1)

Pradėkime Naujuosius ant stalo padėdami kvapnią žąsį! Visiems užteks.

TOP-inės Kūčių mišrainės (5)

Kad šventes sutiktume neapsunkę, rekomenduoju į planuojamų patiekalų sąrašą įtraukti bent dvi TOP-ines mišraines.

Nepelnytai pamiršti Kūčių vakaro patiekalai ir burtai (1)

Mūsų senoliai, daug dėmesio skyrę gamtai ir magiškoms galioms, suformavo visame pasaulyje unikalius Kūčių vakaro papročius. Kiekvienam lietuviui svarbiausia metų šventė kelia nuostabą turistams. Tiesa, nemažai įdomių ir prasmę turinčių archajiškų Kūčių vakaro apeigų yra pamirštos pačių lietuvių: šiandien ant tautiečių stalų jau nerasime tradicinio, protėvių vėlėms skirto patiekalo - kūčios.

Kalėdoms - prieskoniniai sausainiai

Prieš kelias dienas susizgribau, kad nesu iškepusi jokių sausainėlių šventėms. Kadangi turėsiu dar keletui dienų išvykti prieš pat Kūčias, savaitgalį ėmiausi darbo.

Gardus žuvies pyragas

Pagal šį receptą galima ruošti tiek baltą, tiek raudoną žuvį, pavyzdžiui, lašišą.