Nesaldus pyragas su pomidorais

Po švenčių tikrai nebesinori saldaus...

4-6 porcijos

Krepšeliui reikės:

200 g miltų

100 g gabaliukais supjaustyto šalto sviesto

50 g sutarkuoto kietojo sūrio

2 ar 3 šaukštų vandens

1 šaukšto alyvuogių aliejaus (pašlakstyti)

saujelės žalumynų: čiobrelių, petražolių, šalavijų

Įdarui reikės:

1 kiaušinio

50 ml grietinėlės

125 g grietinėlės sūrio

50 g sutarkuoto kietojo sūrio

ketvirtadalio šaukštelio druskos

žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų

0,5 kg pomidorų

Gaminame

* Į virtuvinį kombainą (naudokite peiliukų antgalį) sudėkite visus krepšeliui gaminti nurodytus komponentus, susmulkinkite iki birios masės, sukrėskite į dubenį, įpilkite vandenį ir suminkykite tešlą. Ją iškočiokite, įklokite į 25 cm skersmens kepimo skardą ir pašaukite į 200 °C orkaitę 15–20 min., iki ims rusvėti. Tada ištraukite iš orkaitės.

* Įdaras. Išplakite visus komponentus, išskyrus pomidorus. Supilkite į krepšelį, sudėkite pomidorus, pašlakstykite aliejumi ir pašaukite į 180 °C orkaitę 30 min.

* Iškeptą pyragą pabarstykite susmulkintais žalumynais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis