Kiaulienos troškinys su daržovėmis ir ryžiais

Sotus ir kvapnus troškinys vilioja prie stalo.

4 porcijos

Troškiniui reikės:

0,5 kg liesos kiaulienos

3 supjaustytų skirtingų spalvų saldžiųjų paprikų

1 mėlynojo svogūno

1 morkos

1 į 4 dalis perpjauto pankolio ir lapelių (papuošti)

1 obuolio

3 ar 4 sutrintų česnako skiltelių

2 ar 3 šaukštų balzaminio acto

700 ml pomidorų tyrės

2 šaukštelių saldžiosios paprikos

trupučio aitriosios paprikos

1/2 šaukštelio kalendros

3 šaukštų aliejaus (kepti)

2 laurų lapelių

1 šaukšto citrinų sulčių (pasirinktinai)

druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų

150 g gražgarsčių

Ryžiams reikės:

100 g Basmati ryžių

200 g vandens

druskos

Gaminame

* Mėsą supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį, įberkite druskos, pipirų, kalendrą, įpilkite šaukštą aliejaus. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į įkaitintą keptuvę. Pamaišydami kepkite ant vidutinio karštumo ugnies, iki mėsa bus minkšta.

* Pankolį, obuolį, morką, paprikas ir svogūną virtuviniu kombainu supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvėje aukštais kraštais įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite susmulkintas daržoves ir pamaišydami pakepkite jas apie 3 min. Įberkite saldžiąją papriką, druskos, pipirų, įdėkite česnaką, laurų lapelius ir pakepkite dar apie 5 min.

* Tada supilkite pomidorų tyrę, balzaminį actą, citrinų sultis, įberkite aitriosios paprikos. Troškinkite ant vidutinio karštumo ugnies, iki daržovės suminkštės. Į troškinį įmaišykite kiaulienos kubelius (galima ir neįmaišyti). Patiekite su išvirtais ryžiais. Patiekalą pabarstykite gražgarstėmis, pankolio lapeliais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis