Keptas kiaulienos kepsnys su obuoliais ir kadagių uogomis

Ragavusieji pripažįsta, kad be obuolių ir kadagių uogų kepsnys „nublanktų“.

5 porcijos

Reikės:

1 kg kiaulienos kumpio su kaulu

3 obuolių

3 šaukštų alyvuogių aliejaus

kadagių uogų –10

1 šaukšto skysto medaus

žiupsnio jūros druskos

trupučio maltų juodųjų pipirų

Gaminame

* Kadagių uogas sutrinkite, sumeskite į aliejų ir palikite porai valandų ar per naktį, kad jis įsigertų. Tada įmaišykite medų, druską, pipirus.

* Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite puse aliejaus mišinio, įdėkite į kepimo indą ir pašaukite į 200 °C orkaitę. Kepkite maždaug 1 val. (mėsą kelis kartus apverskite, apliekite likusiu aliejaus mišiniu). Likus kepti maždaug 20 min. sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius, apliekite juos skysčiu iš kepimo indo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis