Karštas šokoladas. 5 receptai

Šiuo laiku taip norisi save lepinti. Karštas šokoladas - ir skanu, ir sveika, ir nuotaiką pakels.

1. Klasikinis karštas šokoladas

Reikės:

1 l pieno

200 g šokolado (juodojo ar pieniško)

2,5 valg. šaukštų bulvių krakmolo

Iš nurodyto produktų kiekio gausite 4-5 porcijas. Krakmolą išmaišyti pieno stiklinėje. Likusį pieną supilti į puodą, pastatyti ant vidutinės ugnies, suberti sulaužytą šokoladą. Kaitinti, kol šokoladas ištirps. Paskui supilti pieną su krakmolu ir gerai maišant kaitinti, kol masė ims tirštėti. Nuimti nuo ugnies ir patiekti karštą.

2. Meksikietiškas karštas šokoladas

Shutterstock nuotr.

Reikės:

50 g juodojo šokolado

500 ml pieno

200 ml vandens

3 cinamono lazdelių

¼ arb. šaukštelių kajeno pipirų (pagal skonį)

Šokoladą smulkiai supjaustyti. Pieną ir vandenį supilti į puodą ir kaitinti ant vidutinės ugnies. Įmesti į pieną cinamono lazdelę ir ¾ šokolado. Pamaišyti pieną cinamono lazdele, kad viskas gerai išsimaišytų ir pienas imtų kvepėti cinamonu. Jei norite, įberkite kajeno pipirų. Užvirinti ant nedidelės ugnies. Dvi cinamono lazdeles perpjauti perpus. Į kiekvieną puodelį įstatyti cinamono lazdelę. Išplakti karštą šokoladą ir supilti į puodelius, ant viršaus užberti sutarkuoto likusio šokolado.

3. Karštas šokoladas su grietinėle

Reikės:

50 g kakvos

100 g cukraus

5 valg. šaukštų grietinės

sviesto (pagal skonį)

vanilės, cinamono – pagal skonį

Kakavą sumaišyti su cukrumi. Mažame puode kaitinti grietinę, supilti kakavą su cukrumi. Maišant kaitinti iki masė taps vientisą. Jei norite į kakavą galite įmesti gabalėlį sviesto, tačiau jį reikia į puodą mesti dar prieš pilant kakavą su cukrumi. Jei norite, įberkite vanilės ir cinamono. Patiekite ir gerkite karštą.

4. Karštas šokoladas su romu

Reikės:

1 l pieno

0,5 stiklinės grietinėlės

2 valg. šaukštų romo

250 g kartaus šokolado

DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Į puodą supilkite pieną, grietinėlę, romą. Užvirinkite. Išart nuimkite nuo ugnies ir įmeskite šokolado gabalėlius, kad jis bištirptų karštame piene. Išmaišyti iki vientisos masės, supilti į pašildytus puodelius.

5 Karštas kreminis šokoladas

Reikės:

1/3 stiklinės kakavos miltelių

3/4 stiklinės cukraus

truputis druskos

1/3 stiklinės vandens (verdančio)

700 ml pieno

1/2 stiklinės grietinėlės

vanilinio cukraus

Į puodą suberti kakavos miltelius, cukrų ir druską, išmaišyti. Maišant supilti verdantį vandenį ir toliau maišant užvirinti. Virti 2 minuytes, stebint, kad masė neprisviltų. Paskui supilti pieną ir pakaitinti, neužvirti. Nuimti nuo ugnies, pagardinti vaniliniu cukrumi, išmaišyti ir supilstyti šokoladą į 4 puodelius, užpilti grietinėle. Prieš patiekiant šokoladui leisti truputį atvėsti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis