Kalėdinė nuotaika visai šeimai: TOP 10 filmų žiemos vakarams

Nors Kalėdų laukimas – džiugus ir jaudinantis laikotarpis, tačiau vis ilgėjančios naktys ir tamsūs vakarai priverčia daugiau laiko praleisti namuose ir gali nejučia įsukti į slogios nuotaikos karuselę.

Tam, kad vakarai spinduliuotų gera nuotaika ir ypatingu Kalėdų laukimu, siūlome jums šventinių filmų dešimtuką. Dalis šių kūrinių pasitarnaus prie ekranų surenkant visą šeimyną, kiti – jaukiam moteriškam vakarui. Vis dėlto garantuojame, kad pažiūrėjus juos, noras pasipuošti eglutę ir ištraukti kalėdinę girliandą ateis pats!

* Romantikos mėgėjos turėtų likti sužavėtos 2003-iųjų metų filmu „Tegyvuoja meilė“ (ang. „Love Actually“). Režisierius ir scenarijaus autorius Richard Curtis šiame filme parodo net aštuonias visiškai skirtingas poras, atsidūrusias keistose, komiškose ir, žinoma, romantiškose situacijose. Tokie aktoriai, kaip Hugh Grant, Liam Neeson, Keira Knightley, Alan Rickman garantuoja netikėtus personažų charakterius, o istorija apie tai, kas vyko mėnesį iki Kalėdų Londone – puikų vakarą.

IMDb* įvertinimas: 7.7.

Vida Press

* Dar vienas itin moteriškas filmas, puikiai tinkantis švenčių laukimui – „Atostogos“ (ang. „The Holiday“). Cameron Diaz ir Kate Winslet vaidinamos moterys – skirtingos, tačiau abi kamuojasi dėl nesibaigiančių bėdų su vyrais. Šias šventes jos sutiks apsikeitusios namais skirtingose šalyse. Žinoma, čia jos susitinka ypatingus vyrus (akt. Jude Law ir Jack Black) ir įsimyli.

IMDb įvertinimas: 6.9.

Vida Press


* Romantikos klasika – filmas „Kol tu miegojai“ (ang. „While You Were Sleeping“). Mergina, kurią įkūnija Sandra Bullock, nedrįsta užkalbinti savo svajonių vyro, kurį mato kiekvieną dieną. Nutikus nelaimei ji išgelbsti jam gyvybę, tačiau vyras į ligoninę paguldomas be sąmonės. Iš pradžių tik aplinkiniai, o vėliau ir pati Liusė ima tikėti, jog ji – vyriškio sužadėtinė.IMDb įvertinimas: 6.6.

Vida Press


* Norinčioms neįpareigojančio filmo, siūlome Thomas Bezucha kūrinį, kuriame vieną pagrindinių vaidmenų atlieka garsioji „Sekso ir miesto“ žvaigždė Sarah Jessica Parker. „Sveika, sužadėtine!“ (ang. „The Family Stone“) – tai filmas, kuriame aktorė įkūnija rimtą, konservatyvią ir gyvenime taisykles itin vertinančią moterį, kuri šias Kalėdas praleis su savo vaikino šeima. Mergina supranta, kad dabar jaučiasi ne geriau, nei žuvis, išmesta iš vandens – jos išrinktojo šeimynos gyvenimo stilius yra laisvas ir jai visiškai nepriimtinas.

IMDb įvertinimas: 6.3.

Vida Press

* Prisiminkite, kiek vargų gali sukelti noras per šventes aplankyti kuo daugiau giminaičių. Linksma stebėti, kaip Reese Witherspoon ir Vince Vaughn įkūnijami personažai verčiasi per galvas, mėgindami aplankyti visus keturis išsiskyrusius savo tėvus. Itin smagus ir juokingas Seth Gordon filmas „Keturios Kalėdos“ (ang. „Four Christmases“) pradžiugins ir itin šaltą žiemos vakarą.

IMDb įvertinimas: 5.6.

Vida Press

* Dar vienas klasikinis filmas: „Likimo ironija arba po pirties!“ (rus. Ирония судьбы, или С легким паром!). Ši iš koto verčianti 1975 metų komedija pasakoja apie Maskvoje ir Leningrade, to paties pavadinimo gatvėse gyvenančius gydytoją ir mokytoją. Najųjų metų vakarą, jau smagiai atšventęs, gydytojas atsiduria Leningrade. Jis – šventai įsitikinęs, kad yra savo bute, ji – kad jis yra įžūlus girtuoklis, iškrėtęs jai ne itin vykusį pokštą. Jau šventinio laikotarpio tradicija tapęs filmas puikiai tinka norintiems nostalgiškai prisiminti ankstesnių laikų filmus.

IMDb įvertinimas: 8.4.

Filmas
Filmas
Stopkadras

* Nuostabaus grožio pasaka Johnny Depp talento gerbėjoms – „Edvardas Žirkliarankis“ (ang. „Edward Scissorhands“). Tai genialaus režisieriaus Tim Burton drama apie švelnų vyrą, kuriam vietoje rankų – žirklės. Jis apsigyvena bendruomenėje, kurioje neišvengia patyčių bei atskyrimo. Čia įsipainioja ir geros širdies gražuolė (akt. Winona Ryder), o tarp šių skirtingų žmonių užsimezga trapus ryšys.

IMDb įvertinimas: 8.0.

Vida Press

* Artėjant Kalėdoms vis daugiau laiko norisi praleisti su šeima. 2004 metų filmas „Poliarinis ekspresas“ (ang. „The Polar Express“) prie ekranų sutrauks tiek vyresnius, tiek jauniausius namiškius, o graži pasaka apie draugystę, drąsą ir Kalėdų dvasią, šventinę nuotaiką į namus atneš kiek anksčiau.

IMDb įvertinimas: 6.6.

Vida Press

* Literatūros klasiko Charles Dickens novelės ekranizacija „Kalėdų giesmė“ (ang. „Christmas Carol“) pasakoja apie vyriškį, kuriam buvo duotas šansas pakeisti požiūrį į gyvenimą. Kalėdų naktį jį aplinko trys vaiduokliai. Nors Brian Desmond Hurst pastatė šį filmą dar 1951 metais, tačiau kas gali ginčytis, kad tos vertybės svarbios dar ir šiais laikais?

IMDb įvertinimas: 8.1.

Vida Press

* Be abejonės, šiame sąraše privalo atsidurti Chris Columbus 1990 metais pastatytas šedevras „Vienas namuose“ (ang. „Home Alone“). Nors šiemet filmui jau 25 metai, tačiau be šios Macaulay Culkin‘ą išgarsinusios komedijos neįsivaizduojamos nei vienų metų žiemos šventės. 8-metis vaikas netyčia paliekamas namie – jo didžiulė šeimyna išvažiuoja atostogauti. Linksmybės prasideda, kai pora vagišių mėgina įsibrauti į ištuštėjusį namą. Pasirodo, berniukas – kietas riešutėlis.

IMDb įvertinimas: 7.4.

Vida Press

* IMDb - autoritetingiausias ir populiariausias pasaulyje tinklalapis, skirtas reitingams bei informacijai apie filmus, televiziją bei įžymybes.

****

Originalių dovanų bei idėjų, kaip šventėms papuošti namus, ieškokite Prekybos ir renginių centre VCUP. Daugiau informacijos: http://www.vcup.lt/akcijos/akcijos-ir-pasiulymai/vcup/nesvarbu-kuri-nuspresi-pasilikti

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis