Gardžiausias kalėdinis imbierinis namukas iš vaikystės

Kokios Kalėdos be imbierinio namuko? O tiksliau, be to malonaus kūrybinio proceso, kuriame galima paskęsti visą vakarą ir sugrįžti į vaikystę, kur kadaise tekėjo pieno upės ir buvo meduolių krantai...

Namukui reikės:

100 ml klevų (ar kitokio) sirupo

1 arbat. šaukšt. cinamono

1 arbat šaukšt. malto džiovinto imbiero

1 arbat. šaukšt. maltų gvazdikėlių

2 arbat. šaukšt. tarkuotų apelsinų žievelių

1 valg. šaukšt. kakavos miltelių

žiupsnelis druskos

250 g sviesto

1 stiklinė cukraus

1 kiaušinis

2 nubraukti arbat. šaukšteliai sodos

1 valg. šaukšt. citrinos sulčių

4 stiklinės miltų

Pavirinkite sirupą ir prieskonius (cinamoną, gvazdikėlius, imbierus), kad prisigertų malonaus kvapo. Palikite mišinį atvėsti.

Sviestą išmaišykite su puse normos cukraus. Į masę supilkite išplaktus kiaušinius, atvėsusį sirupo mišinį ir likusią dalį cukraus. Galiausiai supilkite miltus, kakavos miltelius ir citrinos sultimis užgesintą sodą ir viską gerai išmaišykite.

Įdėkite tešlą į šaldytuvą ir palikite visai nakčiai. Susiruošę kepti, išimkite tešlą iš šaldytuvo ir ant miltais pabarstytos lentos, iškočiokite maždaug 2-3 mm storio lakštą.

Medžiaga statybai paruošta, telieka brėžinius ir iš tešlos kruopščiai išpjaustyti detales. Jas atsargiai perkelkite į skardą ir kepkite, kol pasipūs ir patamsės.

Shutterstock nuotr.

Kaip namuko detalės atvės, galima imtis statybų. Rekomenduojame pirmiausia dekoruoti namuko dalis, kad paskui nenutekėtų glajus ir nenukristų detalės. Namuko detalių tvirtinimui ir puošybai naudosime glajų, kuriam reikės 100 g cukraus pudros, 1 kiaušinio baltymo ir šaukšto citrinos sulčių. Viską gerai išplakite, o jei masė gausis per skysta, berkite dar cukraus pudros.

Shutterstock nuotr.

Glajų tepkite konditeriniu švirkštu, galite dekoruoti spalvingais saldainiais ar šokoladu.

Shutterstock nuotr.

Papuoštas detales sulipinkite ir laikykite, kol glajus sustings ir gerai sukibs. Pabaikite dekorą.

Shutterstock nuotr.

Smagios kūrybos ir jaukaus švenčių laukimo!

Shutterstock nuotr.

***

Originalių dovanų bei idėjų, kaip šventėms papuošti namus, ieškokite Prekybos ir renginių centre VCUP. Daugiau informacijos: http://www.vcup.lt/akcijos/akcijos-ir-pasiulymai/vcup/nesvarbu-kuri-nuspresi-pasilikti

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis