Antis su medumi ir garstyčiomis

Šventiškas patiekalas Kalėdų stalui.

4 porcijos

Reikės:

1 anties (maždaug 1,5 kg)

150 ml vandens

2 šaukštų skysto medaus

1 šaukšto garstyčių

5 pastarnokų

5 morkų

1,5 šaukštelio druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminame

* Antį nuplaukite, pabarstykite druska, įdėkite į skardą, užpilkite vandeniu, uždenkite folija ir pašaukite į 200 °C orkaitę. Kepkite maždaug valandą, retsykiais apliekite susidariusiu sultiniu. Tada sudėkite nuskustas ir nuplautas daržoves, apliekite jas riebalais iš skardos.

* Garstyčias ir medų išmaišykite, užpilkite 3–5 šaukštais ištirpusių riebalų iš skardos. Šiuo mišiniu kas 15 min. aptepkite antį ir daržoves. Taip kepkite maždaug 1 val. 180 °C orkaitėje. Folijos nebereikia, nebent antis skrunda per greitai. Iškeptą pabarstykite pipirais.

* Kai antis iškeps, skardoje susikaupusius riebalus nupilkite. Juos galėsite panaudoti bulvėms kepti: šias daržoves 15 min. pavirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite, sudėkite į skardą, užpilkite anties riebalų ir kepkite 200 °C orkaitėje, iki gražiai apskrus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis