Vizažistės pamokos, kaip užmaskuoti veido poras, tamsius paakius, plaukuotumą. II dalis. FOTO

Ieškote tinkamiausio būdo, kaip makiažu paslėpti porėtą odą, patamsėjusius paakius ar spuogus? O gal nerimaujate dėl veido plaukuotumo? Makiažo meistrė Alina Guess teigia, kad visus odos netobulumus užmaskuoti pavyks, jei žinosite kaip tinkamai naudoti dekoratyvinę kosmetiką.

Alina makiažo paslaptimis domisi jau dešimtį metų: pirmuosius žingsnius vizažistės profesijos link žengusi dar paauglystėje, mergina makiažo meistrės įgūdžius vėliau lavino grimo, makiažo akademijose Osle, Briuselyje, Paryžiuje, lankė kursus Lietuvoje bei daugelyje kitų Europos šalių. Dabar Alina, geriau žinoma kaip Alina Guess, yra tikra profesionalė, tad nenuostabu, jog jos pašto dėžutė kasdien būna perpildyta moterų ir merginų laiškais, kuriuose prašoma jas išmokyti šio darbo specifikos.

Su Moteris.lt skaitytojomis Alina sutiko pasidalinti keliomis savo paslaptimis: išsamiai pasakoja apie tai, kokiomis priemonėmis užmaskuoti porėtą odą, patamsėjusius paakius, kaip paslėpti veido plaukelius, aknės pasekmes ar strazdanas.

Nuotrauka Alinos Guess
Kaip užmaskuoti porėtą odą? Makiažas – Alina Guess

Kaip paslėpti porėtą odą?

* Dažniausia ši problema kamuoja moteris, turinčias itin riebią veido odą.
Kasdieninis veido odos drėkinimas bei valymas leis sumažinti porų dydį ir jų atsiradimą. O porėtos odos maskavimui bus reikalinga makiažo bazė, pagaminta silikono pagrindu. Ši priemonė užpildys poras ir sukurs lygios odos efektą bei užtikrins makiažo išsilaikymą.

* Kitas žingsnis – pasirinkite tinkamiausią makiažo pagrindą. Ši priemonė yra skirstoma į du pagrindinius tipus: švytėjimą suteikiantis makiažo pagrindas su švytinčiom mikro dalelėm normaliai bei sausai odai ir matinio efekto pagrindas, skirtas riebiai odai. Odai, turinčiai dideles poras idealiausias variantas – matinis makiažo pagrindas.

Beje, labai svarbu: neužtepkite per daug makiažo pagrindo, nes taip tik dar labiau išryškinsite odos poras. Tepkite tik tiek, kiek reikia veido odos padengimui ir tai darykite makiažo kempinėle arba šepetėliu.
Žinoma, galite tepti ir pirštais, tačiau rezultatas nebus toks pats, kaip tepant minėtais įrankiais.

* Galiausiai pasirinkite birią pudrą, atitinkančią naudojamo makiažo pagrindo atspalvį, tai suteiks jūsų veido odai švelnų, satininį įvaizdį

Nuotrauka Alinos Guess
Kaip užmaskuoti porėtą odą? Makiažas – Alina Guess

Kokiais būdais galima paslėpti veido plaukuotumą?

„Kai kurios moterims ant veido auga plaukelių. Tokiu atveju nerekomenduočiau naudoti birios pudros, kitų birių kosmetikos produktų, kadangi dėl jų plaukeliai taps labiau matomi. Šiuo atveju patariu naudoti kreminės konsistencijos makiažo produktus: makiažo pagrindą, kreminius skaistalus, švytėjimo suteikiančias priemones“, - pataria makiažo meistrė.

Minėtus kosmetikos produktus ant odos tepkite švelniai ir tik pagal plaukų augimo kryptį: plaukeliai priglus ir taps beveik nepastebimi. Griežtai negalima trinti veido odos, tepti sukamaisiais judesiais ar aukštyn – žemyn, kadangi tokiu atveju veido plaukeliai pasišiaušia, apsivelia makiažo priemone, tampa labai matomi, o oda atrodo tarsi purvina, dėmėta.

Geriausio rezultato pasieksite, jei makiažo pabaigoje dideliu, sintetiniu švariu šepetėliu suguldysite plaukelius pagal jų augimo kryptį greitais tiksliais judesiais.

Patamsėjusių paakių maskavimas

Jums prireiks oranžinio atspalvio ir odos spalvą atitinkančio maskuoklių. Pirmiausiai paakių sritį plonu sluoksniu padenkite oranžinės spalvos maskuokliu, o vėliau – odos atspalvio maskuokliu. Sekantis žingsnis bus veido odos padengimas makiažo pagrindu. Paakių srityje makiažo pagrindą tepkite kempinėle, tik elkitės atsargiai, kad oranžinis maskuoklis liktų kur esąs ir „neišplauktų“ ten, kur nereikia. Jeigu jums vis dar atrodo, kad matote tamsius paakius, tokiu atveju, imkite vienu tonu šviesesnį makiažo pagrindą bei plonu sluoksniu padenkite paakių sritį.

Nuotrauka Alinos Guess
Kaip užmaskuoti porėtą odą? Makiažas – Alina Guess

Ar ir aknę su kosmetikos pagalba galima paslėpti tobulai?

„Spuogų neįmanoma užmaskuoti taip, kaip galima užmaskuoti kitus odos nelygumus. Pirmiausiai rekomenduočiau pasidaryti veido pilingą, šveitimą ir tik po to daryti makiažą. Raudonio neutralizavimui bei viso spuogo padengimui naudoti reikia geltono ir žalio atspalvio didelės pigmentacijos maskuoklį“, - pataria A. Guess.

Nedidelį kiekį produkto tepame tik ant spuogo vietos iš visų pusių. Jei tai darysite teptuku, pasieksite visus odos įtrūkimus, mat, tepant pirštu, tai dažniausiai nepavyksta. Tik atlikus minėtą veiksmą, išsklaidome priemonę švelniai tapšnojant piršto galiuku. Tuomet makiažą fiksuojame biria, o dar geriau – mineraline pudra. Taip užtikrinsite, kad kreminiu korektoriumi dengtas spuogas liktų paslėptas.

Jei spuogas yra didelės apimties, lygios odos iliuziją sukursite ir spuogą vizualiai sumažinsite naudodami šviesios spalvos maskuoklį apatinėje spuogo pusėje ir šiek tiek žemiau jo. Tokiu būdu neutralizuosite spuogo metamą šešėlį. Tuomet, paėmus akių šešėlių šepetėlį, užtvirtinkite užmaskuotą spuogą mineraline biria pudra.
Beje, tepant kreminės konsistencijos kosmetiką, rekomenduojama naudoti sintetinius šepetėlius.

Nuotrauka Alinos Guess
Kaip užmaskuoti porėtą odą? Makiažas – Alina Guess

Koks strazdanų maskavimo būdas geriausias?

Strazdanos daugumą moterų puošia, tačiau kai kurios nori jas paslėpti. Kaip tai padaryti teisingai? Visų pirma, makiažo pagrindu arba nedidelės pigmentacjos maskuokliu padenkite vietas, kurias norite paslėpti.

Palaukite apie 20 minučių ir tepkite dar vieną makiažo pagrindo sluoksnį, tik šį kartą tepkite visą veidą. Makiažą galiausiai sutvirtinkite biria, švelnaus gelsvo, persikinio ar auksinio atspalvio pudra. Skaistalai labiausiai tiks aukso, persiko tonų. O lūpas dažykite švelniai persikiniais ar neutralių spalvų lūpų dažais. Beje, jokiu būdu nenaudokite rausvo atspalvio skaistalų, šis atspalvis strazdanėles tik dar labiau išryškins.

Daugiau Alinos Guess darbų ir patarimų rasite facebook paskyroje www.facebook.com/BeautyChemistry

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis