Vizažistė: moterys prašo natūralaus arba Kim Kardashian makiažo

Makiažo galia neabejoja jokia moteris. Talentinga vizažistė gali dailiosios lyties atstovę paversti dievaite, romantiška nuotaka ar it iš Holivudo nužengusia gražuole.

„ICON academy“ vadovė Ana Valytė modeliui Radvilei Laubutytei sukūrė du visiškai skirtingus įvaizdžius: romantiškos vilioklės ir tamsos valdovės.

N. Šabanausko nuotr.

„Pirmasis makiažas puikiai tiktų gimtadieniui, vestuvėms ar krikštynoms. Antrasis makiažas yra skirtas fotosesijoms. Tai tamsus, paslaptingas įvaizdis. Jis puikiai atrodytų teminiame vakare, tačiau atėjusios su tokiu į vasaros šventę galėtumėte likti nesuprastos. Visuomet gražinant klientę yra labai svarbu atsižvelgti į laiką ir vietą“, – šypsojosi beveik ketverius metus vizažiste dirbanti A. Valytė.

N. Šabanausko nuotr.

Šią vasarą vienos moterys prašo natūralumo, kitos Kim Kardashian pamėgto makiažo. Vienos tendencijos, kuri visas vestų iš proto, nėra. „Vakarų Europoje vyrauja neryškus, bruožus paryškinantys makiažas. Jokių apibrėžtų antakių, šiek tiek skaistalų, gaiva, lūpos švelniai paryškintos. Svarbiausia yra moters grožis, o ne pats makiažas. Kitos klientės nori iš rytų atėjusio makiažo: ryškių akių, stipraus modeliavimo. Galiu pasakyti, kad ilga laiką populiarumo viršūnėse karaliavęs veido kontūravimas pamažu tampa nebemadingas“, – makiažo tendencijas atskleidė A. Valytė.

N. Šabanausko nuotr.

R. Labutytė pasirinkta dėl jos išorinio grožio, vidinio žavesio ir patirties. Mergina jau daug metų sukasi mados pasaulyje, tad demonstruoti prieš objektyvą vieną ar kitą charakterį jai ne naujiena. „Praktika yra neatsiejama nuo modelio darbo. Tačiau be profesionalaus vizažisto nebūtų jokio rezultato. Ana atskleidė dvi mano puses – jausmingąją ir valdingąją, kurią kartais pamato tik patys artimiausi žmonės. Tamsusis įvaizdis man kaip modeliui yra artimesnis, į jį buvo kur kas lengviau įsijausti“, – šypsosi profesionalus modelis.

N. Šabanausko nuotr.

Fotosesijų metu R. Labutytei tenka iškentėsi ilgas valandas vizažistės kėdėje. Gyvenime mergina mieliau lieka ištikima natūralumui – pasiryškina antakius, naudoja veido spalvą sulyginantį kremą, pabrėžia blakstienas. „Užsienyje labai dažnai tenka nukentėti nuo makiažo meistrų. Jiems nerūpi, kokiomis priemonėmis dažo veidą. Kartą mane išbėrė jau po dviejų valandų. Džiaugiuosi, kad Ana taip atsakingai žiūri į savo darbą. Man odos priežiūra yra ypatingai svarbus dalykas. Negaliu gyventi be kavos ir šokolado pilingo ir alyvuogių aliejaus su trintu avokadu veido kaukės. Šie natūralūs dalykai mane išgelbsti“, – atskleidė R. Labutytė.

N. Šabanausko nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis