Vizažistė: kokios spalvos ir makiažo tendencijos labiausiai tinka lietuvėms

Vizažistė Indrė Sinkevičiūtė žino, kaip tinka dažytis lietuvėms ir kokias tendencijas joms lengviausia pritaikyti. Profesionalė atsako į kelis visoms moterims aktualius portalo moteris.lt klausimus.

Ką tik pristatėte pirmąją vardinę lietuvišką kosmetiką „Smilga“. Kaip kilo mintis sukurti dekoratyvinės kosmetikos liniją lietuvėms?

Su mokymais esu apkeliavusi gal pusę Europos, surengusi makiažo kursus JAV. Niujorke susipažinau su kosmetikos gamintojų atstove iš Kanados, ji pasiūlė sukurti makiažo priemonių Lietuvos moterims. Esu išbandžiusi ir dirbusi su daugybe kosmetikos gamintojų, tačiau vis pasigesdavau tinkančios būtent lietuvėms, nes dauguma spalvų palečių mums tiesiog netinka. Ši kosmetika tinka ir dieniniam, ir vakariniam makiažui, blondinėms, brunetėms ir raudonplaukėms.

Priemonių linija (blakstienų tušas, akių apvadas, spindesio suteikianti pudra ir šešėlių paletė) sukurta atsižvelgiant į lietuvių mėgstamas ir joms labiausiai tinkančias spalvas. Kokios jos?

Lietuvėms būdingas natūralus pilkšvas atspalvis. Tad kurdama šešėlius antakiams rinkau šaltesnius pilkus atspalvius, kurie derėtų su lietuvaičių plaukų atspalviais. Tačiau akių šešėlių paletėje rasite šiltesnių, natūraliai rusvų atspalvių, kurie paskaistins lietuvių merginų žvilgsnius.

Kokie apskritai lietuvių moterų kosmetikos naudojimo ir dažymosi ypatumai?

Labai džiaugiuosi, kad lietuvaitės žengia koja kojon su pasaulinėmis makiažo tendencijomis, kurios kasmet vis labaiu akcentuoja natūralų grožį. Galbūt tai lemia, kad lietuvės yra kuklesnės ir kasdieniam makiažui joms užtenka lengvo veido maskavimo, akių apvado, tušo ir lūpdažio.

T. Brazinsko nuotr.

Kaip tapote vizažiste?

Pradžia buvo labai sunki. Verslui pradėti teturėjau 300 litų. Į skolą prisipirkau kosmetikos ir, vos pradėjusi daryti makiažus, supratau, kad tai mano gyvenimo aistra. Dabar vadovauju septyniolikos žmonių komandai, ketverius metus turiu nuosavą makiažo studiją.

Kas jums yra geras makiažas?

Visoms savo klientėms sakau, jog yra gražios, ir makiažu turėtų ne užgožti, o pabrėžti jį. Tobula yra tik tai, kas tikra, todėl makiažas turėtų būti kuo natūralesnis.

Kokios makiažo tendencijos šiuo metu populiariausios? Kurios iš jų aktualiausios mums, lietuvėms?

Natūralumas dabar kaip tik ir yra labai madingas. Pagrindinė šių metų tendencija – gaivus ir švytintis veidas, net ir dienai galime naudoti šviesą atspindinčius produktus (vadinamuosius highlighter). Skysti produktai suteiks šlapumo efektą, kuris nepriekaištingai atrodo nuotraukose, o kasdienai siūlau rinktis birius produktus – jie daro veidą gaivų ir švytintį.

O kas niekada neišeina iš mados?

Iš mados niekada neišeis klasikinis retro makiažas, tad tos, kurios yra gerai įvaldžiusios akių apvedimo techniką, gali drąsiai naudoti apvadą ir kasdienai!

Vizažiste dirbate penkerius metus, esate dažiusi žurnalų viršeliams, fotosesijoms, madų šou ir renginiams ne vieną garsią Lietuvos moterį. Ką daryti, kokių gudrybių imtis, kad makiažas kuo ilgiau išliktų (kaip Šorenos koncertams)?

Dainininkė Šorena
T. Brazinsko nuotr.

Labai svarbu pasirinkti tinkamas priemones. Nepamiršti, kad geras makiažo pagrindas jau yra pusė darbo! Būtinai užfiksuokite makiažą biria pudra. Kiekvienai klientei baigdama daryti makiažą naudoju specialų purškiamą fiksatorių, kuris išlaiko makiažą nepriekaištingą net karštą dieną.

Kokie yra makiažo vasarą akcentai, į ką kreipti dėmesį?

Dieninį makiažą į vakarinį nesunkiai pakeisite ryškiai pasidažiusi lūpas. Jau ne vienerius metus dominuoja sodrios ir tamsios lūpos (klasikinė raudona, Mavala, burgundiško vyno, slyvų atspalviai). Na, o vasarą rekomenduoju išbandyti koralų spalvos bei oranžinius atspalvius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis