Vizažistė: ko vyresnės moterys galėtų pasimokyti iš jaunesnių

Makiažo mums reikia ne tam, kad ant veido sukurtume paveikslą, o kad paryškintume tai, kas gražiausia. Kaip tai padaryti, patarė Lietuvoje apsilankiusi prekių ženklo „Urban Decay“ vizažistė Jillian Ward (38 m.).

Susitikti su Jillian Ward sutariame praėjus vos kelioms valandoms nuo tada, kai ji atskrido į Vilnių. Nuogąstauju, ar nebus pernelyg pavargusi, bet prieš save išvystu žvalią moterį su... podiumo vertu makiažu. Nustembu dar labiau. Kada spėjo?! Jillian paaiškina paprastai – makiažą pasidarė iš ryto, prieš išskrisdama, o atvykusi į viešbutį tik vos paryškino. Nuo praėjusių metų pavasario, kai tapo „Urban Decay“ tarptautine mokymo vadove Europos, Vidurinių Rytų ir Pietų Afrikos šalims, keliauti Jillian tenka kiekvieną savaitę. Jau aplankė trylika šalių. Garsioji makiažo specialistė atvyko specialiai dalyvauti „Urban Decay“ pristatymo vakare.

Jums tenka daug keliauti darbo reikalais. Ar mėgstate keliones?

Keliaudamas jautiesi laisvas, gali pamatyti gražių vietų, sutikti nuostabių žmonių. Žinoma, yra ir blogoji šio reikalo pusė – oro uostai, lėktuvų sėdynės, nuovargis, bet juk viskas turi savo tamsiąją pusę. Gyvename tik kartą, tad verčiau renkuosi keliauti, nei sėdėti biure.

Makiažui kelionėse veikiausiai nelieka laiko?

Šį ryškų pasidariau prieš išskrisdama – ankstų rytą. Užpurškiau makiažo fiksatoriaus „All Nighter“, – ši priemonė tinka kiekvienam. Kaip matote, makiažas išliko iki vakaro, viešbutyje turėjau tik truputį atšviežinti ir paryškinti spalvas.

Kokias makiažo priemones būtinai patartumėte pasiimti į kelionę?

Į kelionę reikia pasiimti tas priemones, kurių konkrečiai reikia tau, todėl galiu kalbėti tik apie save. Galbūt kuriai nors moteriai pakanka raudonų lūpų dažų? Man būtinai reikia neutralių lūpų dažų, nes tokiais lengva pasidažyti nežiūrint į veidrodėlį, drėkinamojo lūpų blizgio ir veido odos riebalus sugeriančių lapelių. Labai patogu turėti ir minkštą akių pieštuką, nes, jei kas netikėtai pakvies vakarienės, galėsiu lengvai pasidaryti vadinamąjį dūminį makiažą. Kai kada praverčia antakių pieštukas, o lūpų kontūro pieštukai kuo puikiausiai atstoja matinius lūpų dažus. Dar reikia pudros ir maskuoklio, jei keliaujant paryškėtų koks nors odos defektas.

Ką manote apie naują tendenciją eiti miegoti pasidažius?

Tai ne nauja tendencija, o blogas įprotis. Manau, kad Kim Kardashian, pagarsėjusi kaip šios mados pradininkė, tikrai ne kasnakt eina miegoti nenusivaliusi makiažo. Galbūt kartą taip ir padarė, o dabar visi kartoja. Jei sykį taip nutiko, nieko baisaus, bet nuolat eiti miegoti nenusivalius makiažo labai kenksminga odai, gali pakenkti ir akims. Aš taip niekada nedarau, nes saugau savo odą, be to, nenoriu sutepti pagalvės užvalkalo. Turime leisti odai pailsėti, pakvėpuoti. Tinkama kasdienė jos priežiūra yra svarbiausias gero makiažo elementas. Reto žmogaus oda tobula, todėl labai svarbu ją deramai prižiūrėti, nušveisti, prisotinti serumo. Tik tada makiažas atrodys nepriekaištingai.

Ar moters amžius turi įtakos makiažo kuriamam įvaizdžiui?

Amžius turi įtakos, tik ne viskas sukasi apie jį. Man – trisdešimt aštuoneri, bet tai, kas tinka man, nebūtinai tiks ir kitai to paties amžiaus moteriai.

Įvaizdis – daugialypis dalykas. Jis susideda iš asmenybės, stiliaus, mados pojūčio, priklauso ir nuo to, kiek turite laisvo laiko, vaikų, ar esate vieniša, ar daug keliaujate. Jei dienas leidžiate namie, visai nėra reikalo pasidaryti makiažą, tarsi turėtumėte eiti podiumu. Ir gatvėje jūsų oda neturi atrodyti kaip paveikslas.

Ar Jūsų pačios makiažas visada labai ryškus?

Dažausi kasdien, bet ne visada taip ryškiai. Laisvomis dienomis man užtenka BB kremo. Labiausiai mėgstu „Naked Skin One & Done“. Jis nuostabus. Man reikia šiek tiek skaistalų ar bronziklio, blakstienų tušo. Kartais paryškinu antakius, nes nešioju akinius. Kai pasidažau neryškiai, būna, kad žmonės manęs neatpažįsta, bet abiem atvejais jaučiuosi komfortiškai.
Esu iš Teksaso, o ten įprasta daug dažytis, tad kasdien atrodydavau kaip šiandien. Gana gerai pažįstu Jungtinę Karalystę, ten merginos irgi mėgsta labai ryškiai dažytis. Užtat kai apsigyvenau Paryžiuje, niekaip negalėjau suprasti, kaip prancūzėms pavyksta atrodyti tokioms gražioms, nors jos naudoja tiek mažai makiažo priemonių. Matyt, jų puiki išvaizda priklauso nuo pasitikėjimo savimi. Po dvidešimties metų ir aš į save pradėjau žiūrėti visai kitomis akimis.

Kokia makiažo spalva Jūsų mėgstamiausia?

Man patinka violetinė, bet visai ne todėl, kad ji – skiriamoji „Urban Decay“ spalva. Tiesiog violetinė lengviausiai gali atverti vartus į makiažo pasaulį moteriai, kuri nori ryškesnio veido. Violetinė, ypač maišyta su raudonu pigmentu, puikiai dera su žydromis akimis. Dar man labai patinka turkio ir elektrinė žalia.

Ar esate iš tų makiažo meistrų, kurie dažus tepa pirštais?

Ne, man būtini teptukai, – mažiau terliojimosi, geriau galima kontroliuoti procesą.
Turiu dešimt mėgstamų. Jų neplaunu, nes visada naudoju tai pačiai spalvai tepti. Į keliones imu penkis. Beje, tai nereiškia, kad kiekviena moteris turi turėti visą profesionalui būtinų teptukų rinkinį. Taip, galima kai ką tepti pirštais. Aš taip tepu vokų šešėlių pagrindą arba šviesius dažus, nes šiuos reikia prispausti, bet tamsesnes spalvas reikia paskleisti, ir čia jau be teptuko neišsiversi.

Kaip manote, ar makiažo madas diktuoja jaunos merginos?

Nemanau, kad makiažą keičia jauni žmonės. Veikiau makiažas žengia nuo podiumų į gatves, o ne atvirkščiai. Kadangi makiažo pramonėje dirbu beveik dvidešimt metų, galiu vertinti pokyčius. Tai – dvipusio judėjimo gatvė. Kai dirbau kompanijos „MAC“ vizažiste, dar nebuvo socialinių tinklų, o dabar merginos pačios kuria makiažus – kai ką nusižiūrėdamos nuo podiumų, kai ką – iš tinklo „Instagram“.

Visgi ko vyresnės moterys galėtų pasimokyti iš jaunesnių?

Iš jaunesnių reikia pasimokyti ne makiažo technikos, o gebėjimo suprasti, kas geriausiai išryškina privalumus. Jei vyresnę moterį įkvepia jaunesnės makiažas, ji gali prisitaikyti tam tikrus elementus. Tarkim, jei patinka mano ryškiai violetinis vokų apvadas, galima pamėginti pasidaryti panašų, tik blankesnį. Moterys apie „Urban Decay“ būna girdėjusios tai, kad šio prekių ženklo kosmetikos priemonėmis galima susikurti labai ryškų, ekstravagantišką makiažą, kad jis skirtas tik jaunoms, bet pamėginusios susižavi kokybe. Vokų šešėlių paletė „Naked Palette“ tinka visoms.

Kartais vyresnės moterys nustoja darytis makiažą, nes mano, kad tai joms nebetinka. Ką patartumėte tokioms dailiosios lyties atstovėms?

Gyvendama JAV, dirbau ir parduotuvėje konsultante. Ten lankydavosi daugybė įvairaus amžiaus moterų. Tada įsitikinau, kad vyresnėms tereikia įsidrąsinti šį tą pabandyti, nes, pamačiusios rezultatą, jos tikrai pasijunta gerai. Jei niekada nesidažėte, nedarykite staigių šuolių, bet mėginkite – tikrai rasite tai, kas jums tinka.

Ką pasakytumėte apie moteris, kurios visai nenaudoja makiažo priemonių?

Niekada nesmerkiu tų, kurios nesidažo, bet jaučiasi gražios. Tai asmeninis pasirinkimas.

Ar galėtumėte atskleisti kokių nors makiažo paslapčių?

Nemėgstu, pavyzdžiui, tokių patarimų: „Visi turi naudoti geltoną maskuoklį.“ Ne, tikrai ne visi. Tai priklauso nuo odos. Priemones reikia rinktis atsižvelgiant į akis, veido formą, odos tipą. Patarimai turi būti tik individualūs.

Visgi turbūt yra ir universalių patarimų?

Žinoma. Vienas tokių – niekada netepti dažų tiesiai ant vokų. Prieš tai reikia kelis kartus brūkštelėti sau per ranką – tai padės pašalinti dažų perteklių ir išvengti pernelyg ryškios spalvos. Tokią paskui sunkoka pašalinti. Spalvą visada geriau tepti sluoksnelis po sluoksnelio. Kai buvau paauglė, maniau, kad tamsesnius šešėlius galima pašviesinti užtepus šviesesnių, bet tai nepadeda. Spalva tiesiog tampa murzina, o ne šviesesnė. Jeigu dažų visgi buvo per daug, reikia pavalyti odą švariu teptuku.

Kaip išmokti nedaryti makiažo klaidų?

Jeigu parduotuvėje yra konsultantų, paprašykite, kad parodytų, kaip dažytis, – tam tie žmonės ir yra. Jie – profesionalai. „Urban Decay“ konsultantės ne diktuoja, kaip turėtumėte dažytis, o draugiškai pataria. Galima netgi paskambinti ir susitarti dėl susitikimo. Mūsų konsultantai labai daug dirba su klientėmis, duoda daug patarimų, leidžia stebėti, kaip tinkamai tepti dažus. Galima pradėti nuo paprasčiausių dalykų, pavyzdžiui, nuo kasdienio makiažo, o tada grįžti ir pasakyti, kad jau esate pasirengusi sužinoti daugiau, kad dabar jau norite išmokti pasidaryti vadinamąjį dūminį akių makiažą.

Šiuo metu gyvenate Paryžiuje. Ar ilgam ten apsistojote?

Nežinau. Veikiausiai po poros metų grįšiu į JAV, nors Paryžiuje turiu vaikiną, tad kas žino, kaip pasisuks gyvenimas. Kartais labai pasiilgstu makiažo konsultantės darbo parduotuvėje. Kai moterys, kurioms padarytas makiažas, pamačiusios save veidrodyje apsidžiaugia, ima dėkoti, apima toks nuostabus jausmas. Labai mėgau savo ankstesnį darbą su „MAC“ kosmetika, bet po dešimties metų turėjau atsinaujinti. Dabar mokausi prancūzų kalbos, vaikštau po miestą, šiek tiek piešiu, mėgstu naktinį gyvenimą, šokti.

Kaip išlikti jaunai ne tik išoriškai, bet ir širdimi?

Stenkitės būti aktyvios. Jei negalite keliauti, bandykite jums prieinamus naujus dalykus, pavyzdžiui, mokykitės užsienio kalbos, atraskite hobį. Susipažinkite su naujais žmonėmis. Linksminkitės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis