Veido priežiūra: valyti ar nevalyti

Grožio srityje pastaruoju metu laužoma daug stereotipų. Kai kurie nebeplauna plaukų, kai kurie nebesiskuta. Kas atsitiktų, jei nepaisytume taisyklės prausti veidą?

Valyti

Tiesą sakant, norint laužyti taisykles, pirmiausia reikia jas žinoti. Tikrai dar ne visos išmanome, kaip tinkamai nusivalyti makiažą prieš einant miegoti ir ką daryti pabudus. Micelinis vanduo atrodė kaip išsigelbėjimas norinčiosioms greito švaros efekto. Gamintojai teigia, kad užtenka kartą brūkštelėti miceliniu vandeniu suvilgytu vatos diskeliu, ir jau švaru, be to, šios valomosios priemonės nereikia nuplauti.

Iš tikrųjų tiek nepakanka, nes oda neišvaloma giliai. Geriausia, jeigu nuvaliusios dažus dar nuvalysime ir prausikliu arba pieneliu. Tai vadinama dvigubu valymu: pirmoji priemonė pašalina dažus, antroji – negyvas ląsteles, toksinus, riebalus. Ypač šis būdas rekomenduojamas, jei tepate odą priemonėmis su SPF filtrais ar jūsų makiažo priemonių sudėtyje yra silikono.

Jei mėgstate aliejinius prausiklius, idealu ant juo išteptos odos porai minučių uždėti karštą drėgną kilpinę servetėlę, o paskui ja trinamaisiais judesiais odą nuvalyti – puikiai pašalinsite negyvas ląsteles.

Nuvalius svarbu nepamiršti ir toniko, nors ši priemonė pastaruoju metu kiek primiršta – tiek gamintojų, tiek ir vartotojų. Keletą kartų per savaitę odą reikia ir patrinti švelniu šveitikliu, kad išsivaduotų nuo negyvų ląstelių sluoksnio ir toksinų. Tad, kad ir kokios tobulos sudėties naujų valiklių turėtume, švaros ritualas, o veikiau – rutina, ta pati jau daugelį metų.

Nevalyti

Valyti veidą vakare ir ryte – nemenkas darbas, tad žinia, kad to daryti nereikia, tikrai gali pradžiuginti ne vieną. Amerikietėms galvas susuko garsi aktorė ir rašytoja Troian Bellisario pareiškusi, kad per naktį oda išskiria vertingus riebalus, todėl būtų nuodėmė ryte juos nuplauti. Įtakingoji moteris rytais veidą viso labo pašlaksto, tad turi dar marias laiko pasimėgauti kava.

Kai kurios moterys valyti veidą pritingi, bet yra ir lazdą perlenkiančių švaruolių. Agresyvūs plovikliai, per dažnas valymas ir šveitimas suardo apsauginę odos plėvelę, todėl oda, užuot švytėjusi, tampa dirgli ir sausa. Nors atrodo paradoksalu, bet nuo aknės kenčiančios merginos internete dalijasi patirtimi, kaip pagerino odos būklę nustojusios per dažnai švarintis.

Gali būti, kad tokį rezultatą lemia atkurta natūrali odos mikroorganizmų pusiausvyra. Knygos „Skin Cleanse“ autorė Adina Grigore teigia, kad neprausdami veido padarome savo odai didžiulę paslaugą. Ant odos visada yra įvairių bakterijų. Kai kurios jų labai reikalingos, tad itin svarbu dažnu švarinimu nesuardyti odos mikroorganizmų pusiausvyros. Nevalymo entuziastės teigia, kad geriausia odą valyti tik kartą – prieš einant miegoti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis