Tvarkome antakius: septynios moterų klaidos

Taisyklinga antakių forma gali akimirksniu suteikti veidui tvarkingą išvaizdą ir vizualiai padidinti akis.

Kalbant apie jų formą, tai ir toliau madingi natūralūs ir platūs antakiai, kokius turi Cara Delevingne, tačiau vistiek pasitaiko damų, kurios juos išpešioja taip, kad antakiai primena siūlus. Sudarėme sąrašą, kuriame išvardintos septynios labiausiai paplitusios klaidos darbuojantis pincetu. Jas verta užmiršti kartą ir visiems laikams.

Vida Press

1. Pernelyg išpešioti antakiai

Vida Press

Didžiosios Britanijos mokslininkai mano, kad kai kurioms moterims antakių pešiojimo procesas suteikia fizinį malonumą, todėl jos gali tai daryti kiekvieną dieną. Pavyzdžiui, dar visai neseniai Rusijoje buvo madingi „antakiai-siūlai“, kai nuosavi antakiai buvo praktiškai visiškai išpešiojami, o tada nupiešiami nauji. Antakių koregavimo specialistai pataria tuo nesižavėti ir darbuotis pincetu kartą per tris savaites, kad tiesiog būtų pataisyta forma.

Vida Press

2. Senas pincetas

Vida Press

Stebėkite, kad jūsų pincetas nerūdytų, priešingu atveju juo galite perduoti infekciją, kuri sudirgins odą. Be to, senas pincetas gali nesuimti reikiamų plaukelių. Tokiu atveju reikia tiesiog nusipirkti naują pincetą ir kruopščiai jį prižiūrėti – po kiekvieno naudojimo būtina jį dezinfekuoti, nuvalyti su spiritu.

3. Pernelyg trumpi antakiai

Vida Press

Natūralūs antakiai, kurių niekada nelietė pincetas, žinoma, yra puiku, tačiau vistiek egzistuoja tam tikros taisyklės, kokios formos ir ilgio jie turi būti. Pavyzdžiui, jeigu antakiai pernelyg trumpi, tai vizualiai platina veidą. Jeigu antakius formuojate savarankiškai, būtina laikytis kelių taisyklių:

* Nubrėžkite tiesią liniją nuo nosies sparno vidurio statmenais grindims – štai šiame taške turi prasidėti antakis.

* Aukščiausias antakio taškas – įstrižainė nuo išorinio nosies kampo akies rainelės vidurio link ar kiek toliau jos. Su gamta ginčytis tikrai neverta.

* Antakis turi baigtis tame taške, kurio link veda įstrižainė nuo išorinio nosies kampo link išorinio akies kampo.

4. Išriesta antakių forma

Vida Press

Daugelį metų etalonine antakių forma laikytas „namelis“ šiandien visiškai nebemadingas – vizažistai mano, kad tokia forma suteikia veidui nustebimo įspūdį. Beje, vyrams labai patinka katiniški veido bruožai, kokius turi, pavyzdžiui, Megam Fox – migdolų formos akys ir išriesta antakių forma. Bet kad nepersistengtumėte, „apsiginkluokite“ specialiu trafaretu, kuris padės nustatyti tinkamą antakių ilgį ir formą, taip pat ir platumą. Paprastai su šiuo trafaretu komplektuojami ir specialūs šešėliai, kuriais reikia užtušuoti antakį prieš nereikalingų plaukelių pašalinimą.

5. Piktnaudžiavimas antakių pieštuku

Vida Press

Antakiai neturi atrodyti taip, lyg būtų nupiešti. Tai tinka tik modeliams ant podiumo ar merginoms, kurios nori išsiskirti ir taip pademonstruoti savo individualumą. Todėl antakių pieštuku nepiktnaudžiaukite, kad jie neatrodytų nenatūralūs. Pieštuku galima pripiešti trūkstamus plaukelius ir suteikti antakiams gražią formą. Pieštuko spalva turi visiškai atitikti antakių spalvą arba gali būti šiek tiek šviesesnė. Taip pat pirkdami pieštuką atkreipkite dėmesį į jo tekstūrą – ji turi būti minkšta, tada laikysis visą dieną.

Vida Press

6. Kremo su retinoliu naudojimas

Vida Press

Jeigu nereikalingus plaukelius šalinate vašku, tai pamirškite kremą su retinoliu, nes jis stimuliuoja kolageno gamybą, o tai greitina ląstelių atsinaujinimo procesus. Dėl to oda darosi plonesnė ir jautresnė. Todėl dėl kontakto su vašku sumažėja skausmo slenkstis ir kiekvienas prisilietimas sukelia nepakeliamą skausmą. Prie to dar gali prisidėti paraudimas ir sudirgimas. Kad to išvengtumėte, dermatologai pataria atsisakyti kremo su retinoliu ir tik po šešių savaičių pradėti naudoti vašką.

7. Specialisto pagalbos vengimas

Vida Press

Vienoms duotas gebėjimas naudotis pincetu, kitoms – ne. Antrajai dailiosios lyties atstovių kategorijai padėti gali daug profesionalių specialistų, mokančių puikiai sutvarkyti antakius. Būtent jie padės suteikti antakiams teisingą formą, be to, procedūros metu suteiks keletą vertingų patarimų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis