Tinklaraštininkė Ieva: Paryžius yra ypatingas miestas

Ieva Maslauskaitė, daugeliui žinoma Chanelette vardu, savo Youtube kanale turi per 63 tūkst. sekėjų iš viso pasaulio, su kuriais dalinasi grožio, stiliaus, kelionių bei mados tendencijomis ir įžvalgomis.

Veikla, prasidėjusi kaip pomėgis, šiuo metu yra pagrindinis merginos darbas, kuris leidžia išpildyti vaikystės svajones. Nors merginai tik 26 metai, jos diena neapsiriboja tik vlogų kūrimu, ji dirba ir visažiste savo gimtajame mieste Klaipėdoje.

Ieva, kaip prasidėjo Jūsų tinklaraštininkės kelias?

Tinklaraštininkės veikla pradidėjo prieš 7 metus kaip pomėgis, laisvo laiko praleidimas. Domėjausi mada nuo pat paauglystės, o grožio pasauliu pradėjau domėtis paskutiniaisiais gimnazijos metais. Tuo laiku atradau „Youtube“ platformą ir labai į tai įsitraukiau. Pradėjau ne tik pati domėtis, bet jau ir dalintis savo sukauptomis žiniomis pirmuosiuose video įrašuose ir tinklaraštyje, kurio, deja, nebepildau. Tas pomėgis po truputį išaugo į pagrindinę mano veiklą ir darbą, kurį labai myliu.

Asmeninio albumo nuotr.

Jūsų stilius gana išskirtinis, kupinas estetikos ir minimalizmo detalių. Iš kur semiatės įkvėpimo?

Įkvėpimo semiuosi iš visur. Socialinių tinklų, aplinkos, gatvių, žmonių, kurie mane įkvepia, kelionių.

Jau ne pirmą kartą vykstate į mados sostinę Paryžių. Kuo šis miestas Jus žavi?

Paryžius yra ypatingas miestas savo aura, nuostabaus grožio architektūra, parkais. Tai miestas, kuris nemiega, kuriame žmonės skuba, bet taip pat atranda laiko pailsėti lauko kavinėse su puodeliu kavos ir raguoliu su abrikosų džemu. Jie sėdi, šnekučiuojasi su draugais ir stebi praeivius, rūko ir kvatojasi. Paryžius taip pat turi senamadišką dvasią, ten naujienos priimamos kiek lėčiau, žmonės mėgsta tikrumą, paprastumą. Šis noras išlaikyti prancūzišką autentiškumą mane ir žavi. Nuotykių Paryžiuje esu patyrusi daug, bet tikriausiai įsimintiniausi yra naktiniai pasivažinėjimai po miestą dviračiu, kai viskas švyti, juk tai yra šviesų miestas. Taip pat jau trečiąjį kartą dalyvausiu Paryžiaus mados savaitėje, kuris pritraukia itin daug stiliaus mylėtojų iš viso pasaulio.

Asmeninio albumo nuotr.

Papasakokite, kuo Jums ypatingos Paryžiaus mados savaitės?

Būtent ši mados savaitė bus aukštosios mados, kuri vyksta tik Paryžiuje ir jos metu yra demonstruojamos aukščiausio lygio rankų darbo kolekcijos, kur prestižiniai mados namai pristato savo prabangius kūrinius. Dar iki šiol prisimenu praeitą rudenį vykusį mados dizainerio Georges Hobeika kolekcijos pristatymą. Suknelės buvo tiesiog nežemiško grožio. Esu labai laiminga galėdama dalyvauti tokiuose renginiuose ir juos stebėti savo akimis.

Paauglystėje Style.com buvo mano mėgstamiausia svetainė. Iki šiol atsimenu, kaip išsisaugodavau kolekcijų pristatymų nuotraukas. Net suvokti sunku, kad dabar pati galiu pabūti to dalimi. Dalyvauti mados savaitėse man yra įdomu, aktualu, plečia akiratį ir leidžia susipažinti su mados pasaulio naujienomis. Na ir žinoma, tuo pačiu sutinku daug įvairių žmonių, su kuriais ateityje gali susikirsti keliai. Madų savaitėse dalyvauja stilistai, dizaineriai, fotografai, viešųjų ryšių agentūrų atstovai, žymūs žmonės, todėl tai taip pat yra galimybė būti pastebėtam ar užmegzti ryšių.

Kaip gi atrodo Jūsų kelioninis lagaminas?

Tiesą sakant, jis labai tvarkingas ir kruopščiai supakuotas. Jame galima rasti daug aksesuarų, batų, papuošalų, šiek tiek grožio priemonių ir mano tuo metu mėgstamą garderobą.

Asmeninio albumo nuotr.

Žiūrint į Jus sunku nepastebėti švytinčių plaukų ir odos. Kokia šio švytėjimo paslaptis?

Meilė jiems ir puoselėjimas. Veidas yra mūsų vidinės būklės atspindys. Jei sveikai gyvensime, maitinsimės, sportuosime ir mažinsime streso lygį, veidas pats iš savęs švytės. Odai reikia vidinės harmonijos, na o čia ir grožio priemonės padeda. Svarbu skirti laiko tinkamai savo odą nuvalyti ir sudrėkinti prieš miegą. Niekada nemiegu nenusivaliusi makiažo, kad ir kaip būčiau pavargusi. Aš turiu savo odos priežiūros rutiną, kurios niekada nepraleidžiu, ir kartą per savaitę palepinu odą gilesniu valymu ir kaukėmis. Na, o su plaukais tas pats: kaukės, aliejai, reguliarus galiukų kirpimas. Sveika mityba ir vanduo. Voilà!

Gal galite atskleisti bent kelis savo grožio ritualus?

Vienas mėgstamiausių yra vonios sekmadienis. Prisileidžiu vonią su putomis, veidą nušveičiu ir užsidedu kaukę. Plaukus ištepu aliejumi, susuku į kuodą ir atsigulusi vonioje mėgaujuosi gera knyga ar filmu.

Asmeninio albumo nuotr.

Esate itin stilinga mergina. Ką rekomenduotum šią vasarą turėti kiekvienai merginai/ moteriai savo spintose?

Rinkitės palaidines įdomiomis pūstomis rankovėmis, pastelinių spalvų „vintage“ stiliaus rūbelius, auksinius mamos laikų papuošalus, pintus krepšius bei siaurus akinukus nuo saulės.

Esate jauna, žavinga ir išranki mergina. Koks vyras galėtų patraukti Jūsų dėmesį? Gal turi susikūrusi tam tikrą idealą?

Pirmiausia vyras turėtų būti išsilavinęs, kilnios širdies, žingeidus, mokantis mane prajuokinti bei ambicingas.

Asmeninio albumo nuotr.

Kaip manote, kiek ilgai gali tęstis vlogerės veikla? Gal turite ateities planų, susijusių su savo tinklaraščiu?

Ši veikla gali tęstis tiek, kiek tu pats nori, priklausomai kiek darbo, laiko ir pastangų įdėsi. Nieko nėra amžino, tad bet kokia veikla gali peraugti į kitą. Svarbu yra turėti pomėgių ir aistrą viskam, kuo užsiimi. Na, o dėl ateities planų, aš visada sakau, pagyvensime ir pamatysime.

Foto iš Paryžiaus mados savaitės:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis