Šviesintų plaukų priežiūra. 4 dažniausios problemos ir sprendimo būdai

Anot antropologų, šviesių plaukų savininkės atsirado tik besibaigiant ledynmečiui. Manoma, kad apie 2200-sius metus natūralios blondinės dings nuo žemės paviršiaus…

Paslaptimis, kaip puoselėti šviesius plaukus, kad neprarastume žavių geltonplaukių, su jumis dalinasi „InHAIR“ konsultantė Raminta Dambrauskė.

1. Kaip neutralizuoti nepageidaujamą geltoną atspalvį?

Tai dažniausiai pasitaikanti šviesiaplaukių bėda ir pats populiariausias užduodamas klausimas. Išėjusios iš salono klientės džiaugiasi gražia plaukų spalva, tačiau po kelių plovimų išryškėja geltonas atspalvis. Profesionalių priemonių gamintojai čia ateina į pagalbą - sidabro atspalvio šampūnas ar kaukė turėtų būti kiekvienos šviesiaplaukės vonios kambaryje. Naudokite jį kartą per savaitę ir plaukai turės platininį atspalvį.

2. Plaukai po šviesinimo yra plonesni ir atrodo žymiai lengvesni. Kodėl?

Aiškinant trumpai ir paprastai - šviesinant plaukus iš jų paimamas pigmentas, tad jie netenka savo įprasto svorio ir storio. Ką gi daryti? Plaukų maitinimas profesionaliomis priemonėmis yra nuolatinis procesas, kurį reikėtų atsiminti visoms moterims šviesinančioms plaukus. Stipri atstatanti kaukė yra priemonė, kurią privaloma įsigyti ir ją teisingai naudoti.

Kaukes tepti mokame visos, ar ne? Deja, bet pasitaiko išimčių. Netinkamai naudotos stiprios priemonės gali sukelti atvirkštinį rezultatą. Rekomenduoju, kaip deramai naudoti kaukes:

* Nenaudokite kaukės vietoje plaukų kondicionieriaus. Tai itin stipraus poveikio priemonė ir ji naudojama tik kartą per savaitę, bet jokiu būdu ne dažniau.
* Niekuomet netrinkite kaukės į plaukų šaknis, nes dar labiau suriebinsite galvos odą ir užkimšite poras. Tepkite apie 5 cm nuo plaukų šaknų ir skirstykite iki pat galiukų.
* Tepkite tik ant švariai išplautų ir gerai nusausintų plaukų. Jei tepame kaukę ant plaukų, nuo kurių upeliu teka vanduo, produkto ingredientai nuteka kartu su vandeniu - šiuo atveju produktas yra atskiedžiamas ir rezultatas nėra toks tenkinantis, koks galėtų būti.
* Laikykite kaukę tinkamą laiką tam, kad ji pradėtų veikti. Teisingiausia ją išlaikyti 30-40 min. apvyniojus galvą rankšluosčiu ir tik tuomet nuskalauti.
* Būtinai pirštais arba retomis šukomis iššukuokite tiek kondicionierių, tiek kaukę, tuomet plaukai nesivels. Kad nepeštumėte plaukų, išsišukuokite juos prieš plaudama.

3. Kodėl mano šviesintų plaukų galiukai veliasi labiau?

Šviesinimo metu norint pašalinti iš plauko pigmentą, cheminėmis priemonėmis pakeliama plauko kutikulė. Po dažymo dažniausiai ji visiškai sandariai neužsidaro, tad būtent todėl plaukų kutikulės kimba viena prie kitos kartu „suklijuodamos“ ir plaukus.

Nepešantis šepetys lanksčiais dantukais arba natūraliais šereliais yra dar vienas įrankis, kuris padės susitvarkyti su plaukų galiukais. Juo galėsite paskirstyti ir priemones, pvz: iššukuoti aliejuką ar nenuplaunamą kondicionierių.

4. Kaip nusidažyti plaukus namuose?

Štai šito mes nerekomenduojame daryti pačioms. Dažant namuose galite labai pakenkti plaukui ir atstatymo laikas gali užtrukti ištisus mėnesius, tačiau truputį pailginti laiką tarp dažymų tikrai galite. Turbūt žinote, kad kai kurie plaukų priežiūros priemonių gamintojai sukūrė specialius šešėlius ataugusioms plaukų šaknims. Juos paskirsčiusios ant plaukų šaknų „paslėpsite“ ataugimo liniją, sumažinsite tamsumą. Šešėliai atrodo natūraliai ir laikosi iki kito plovimo šampūnu.

Auksinė taisyklė plaukų priežiūrai namuose: šampūnas ir nuplaunamas kondicionierius turi būti kasdien, o kaukė - tik kartą per savaitę. Jei plaukai labai veliasi, galite kasdien naudoti šiek tiek aliejuko ar nenuplaunamo kondicionieriaus. Nepamirškite ir švelnaus šepečio, tausojančių plaukų gumelių. Ir tai viskas! Neperkraukite plaukų priemonėmis, naudokite jas tinkamu būdu ir galėsite džiaugtis sustiprėjusiais, gražiais plaukais!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis