Sudie, 90-60-90: mokslininkai išvedė idealaus moters kūno formulę

Sužinokite, kuri moteris turi idealiausią kūną!

„Tobulybės“ titulas atiteko britų modeliui ir aktorei Kelly Brook.

Vida Press

Viskas baigta. Panašu, nebeliko jokios būtinybės griežtai laikytis klasikinių grožio standartų 90-60-90 ir bandyti „pasiekti“ 175 centimetrų ūgį. Kelly Brook įrodė tai savo pavyzdžiu. Išraiškingus Didžiosios Britanijos modelio ir aktorės kūno linkius Teksaso valstijos universiteto mokslininkai vieningai pripažino idealiais. 36 metų Kelly Brook ūgis 168 centimetrai, o kūno išmatavimai – 99-63-91 – mokslininkų manymu, yra moteriškiausi, harmoningiausi ir sveikiausi.

Vida Press

Norėdami gauti šį rezultatą, specialistai palygino daugiau kaip dvi dešimtis rodiklių, tarp kurių buvo ne tik krūtinės, talijos ir klubų apimtys, bet ir kojų ilgis, nosies ir lūpų forma, ir net plaukų ilgis. Palyginus šias charakteristikas Kelly Brook gavo maksimalų balų skaičių, buvo mokslininkų pripažinta „tobulybe“ ir taip savo kūno proporcijomis įveikė tokias pripažintas gražuoles kaip Adriana Lima ir Irina Shayk.

Vida Press

Reiktų paminėti, kad vyrai jau anksčiau atkreipė dėmesį į šią aktorę ir modelį – ne atsitiktinai žurnalas „Maxim“ išrinko Kelly Brook seksualiausia XX amžiaus moterimi. Sprendžiant pagal gausias modelio nuotraukas „Instagram“, kur ji tik ir rodosi su maudymosi kostiumėliais ir vos kūną dengiančiais apdarais, su ekspertų komisijos nuomone anglė visiškai sutinka.

Vida Press

Pirmuoju modeliu istorijoje tapo Knido Afroditė. Jos ūgis buvo 164 centimetrai, o apimtys – 94-72-96. Tai tapo oficialiu „auksiniu grožio standartu“. Yra žinomi ir Rubenso paveikslų gražuolių parametrai – 98-72-98.

Vida Press

Egzistuoja keletas teorijų apie tai, kam priklauso lemtingieji 90-60-90, privertę visą pasaulį griebtis centimetrinės juostelės ir svarmenų, ir prakaituoti prieš veidrodį. Kaip byloja viena jų, tai Marilyn Monroe nuopelnas. Pagal kitą versiją, dizaineriai įtvirtino šiuos skaičius tiesiog praktiniais tikslais, kad būtų paprasčiau siūti drabužius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis