Spindinčiai odai – natūralūs namuose gaminti šveitikliai

Jei norime džiaugtis nepriekaištingai atrodančia, spindinčia ir gyvybinga oda, vien losjono ar kremo nepakaks, visų pirma odai reikia padėti atsinaujinti. Pasigaminkime namuose kūno šveitiklių.

Kad kremas ar losjonas suveiktų, jam reikia prasibrauti pro negyvų ląstelių sluoksnius. Kūno priežiūros priemonių efektas bus kur kas veiksmingesnis, jei prieš drėkindamos odą, pirmiausia ją nušveisime. Šiandien galime rinktis iš pačių įvairiausių šveitiklių: šveičiamoji dušo želė, šveitikliai su jūros druska, su augaliniais aliejais, skaistinantys papilkėjusią odą, skirti tik veidui ar tik kūnui. Tačiau nėra nieko paprastesnio ir natūralesnio už šveičiamąją priemonę, gamintą namuose. Išbandykite skirtingas produktų kombinacijas ir susikurkite savo šveitiklį.


Citrinų ir druskos šveitiklis


Druska – tai natūrali šveičiamoji priemonė, kuri puikiai minkština odą, veikia kaip antiseptikas. Migdolų aliejus palaiko odos drėgmę, o čiobreliai turi antioksidantinių savybių, dezinfekuoja. Citrinos suteikia odai skaistumo, ją minkština ir padeda šalinti pigmentines dėmes.


Reikės:


  • 1 puodelio rupios jūros druskos
  • ½ puodelio natūralaus migdolų aliejaus
  • 2 arbat. šaukštelių rozmarinų lapelių
  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės


Suberkite druską, citrinos žievelę ir rozmarinų lapelius į dubenėlį. Užpilkite migdolų aliejumi ir masę gerai išmaišykite. Sandariame stiklainyje tokį šveitiklį galima laikyti 6 mėnesius. 

Citrinos suteikia odai skaistumo, ją minkština ir padeda šalinti pigmentines dėmes
Citrinos suteikia odai skaistumo, ją minkština ir padeda šalinti pigmentines dėmes
Shutterstock nuotr.

Pomidorų šveitiklis


Nustatyta, kad pomidorai mažina vėžio ir širdies ligų riziką. Taip pat pomidoruose yra vitamino C, kuris skatina odai svarbaus kolageno gamybą. Oda, nušveista cukrumi taps gaivi, šviežia, atrodys skaistesnė.


Šveitikliui tinkamiausi organiškai ar namuose auginti pomidorai, kurie nebūtų paveikti įvairių chemikalų. Išsirinkite pomidorą, kuris būtų su koteliu (patogiau laikyti šveitimo metu), nuplaukite jį. Atpjaukite riekelę pomidoro su koteliu. Į lėkštę paberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus. Pomidoro riekelė atstos kempinėlę, o cukrus – šveitiklį. Laikydami pomidoro riekelę už kotelio prispauskite ją prie paberto cukraus, kad priliptų granulės. Cukruota pomidoro riekele šveiskite švarų veidą sukamaisiais judesiais. Nušveitusios ramiai palūkėkite apie 10 minučių ir nuprauskite veidą šiltu vandeniu, atsargiai nusausinkite.

Pomidoruose yra vitamino C, kuris skatina odai svarbaus kolageno gamybą
Pomidoruose yra vitamino C, kuris skatina odai svarbaus kolageno gamybą
Shutterstock nuotr.

Vanilinis šveitiklis


Reikės:


  • ½ puodelio baltojo cukraus
  • 1 puodelio rudojo cukraus
  • ½ alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. šaukšto medaus
  • 1 arbat. šaukštelio vanilės ekstrakto


Suberkite abiejų rūšių cukrų į dubenėlį ir gerai išmaišykite. Į cukraus mišinį supilkite aliejų ir vėl išmaišykite, tuomet įdėkite šaukštą medaus ir vanilės ekstrakto. Mišinį sukite medine mentele iki vientisos masės. Šį šveitiklį galite naudoti ir kūnui, ir veidui – puikiai minkština odą. Ji taps šviesesnė, spindės, taip pat kvepės vanile.

Vanilinis šveitiklis puikiai minkština odą
Vanilinis šveitiklis puikiai minkština odą
Shutterstock nuotr.

Bananų šveitiklis


Bananuose gausu vitamino E, kuris švelnina odą ir padeda ją apsaugoti nuo žalingų saulės spindulių. Taip pat bananai yra profilaktika prieš raukšles, jie didina odos stangrumą. Kadangi bananai yra pakankamai minkšti, šiam šveitikliui nereikės aliejaus.


Reikės:


  • 1 prinokusio banano
  • 3 valg. šaukštų cukraus stambiomis granulėmis
  • ¼ arbat. šaukštelio vanilės esencijos


Nulupkite bananą, įdėkite į dubenėlį kartu su kitais ingredientais ir sutrinkite šakute. Šia mase masažuokite kūną keletą minučių, po to nuplaukite šiltu vandeniu. Jei norite atgaivinti veido odą, jai pakaks tik sutrinto banano, bet ir tuomet patariama neliesti zonos aplink akis.

Bananai didina odos stangrumą
Bananai didina odos stangrumą
Shutterstock nuotr.

Šveitiklis lūpoms


Suteikite lūpos švelnumo, pasigaminusios specialią pastą iš medaus ir cukraus. Lūpos taps putlios ir minkštos, atsikratysite negyvos odos sluoksnio.


Reikės:


  • 1 arbat. šaukštelio rudojo cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio medaus
  • 1 arbat. šauktelio alyvuogių arba kokosų aliejaus


Sumaišykite cukrų ir medų, šiuo mišiniu patepkite lūpas, palaukite kelias minutes. Lūpas masažuokite, kol nusiris negyvos odelės sluoksnis. Tuomet patepkite pasirinktu aliejumi, palūkėkite ir nusausinkite minkšta servetėle.

Suteikite lūpos švelnumo pasigaminusios specialią pastą iš medaus ir cukraus
Suteikite lūpos švelnumo pasigaminusios specialią pastą iš medaus ir cukraus
Shutterstock nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis