Skaitytoja Indrė: per pusmetį numečiau 40 kg.(FOTO: prieš ir po)

Svoriui pasiekusi 104 kilogramų ribą kaunietė Indrė nusprendė, kad taip gyventi daugiau negalima ir ėmėsi kovoti su ją kamuojančiu antsvoriu, o su juo ir sveikatos problemomis. Numetusi 40 kilogramų ir gerokai padailinusi kūno linijas Indrė sutiko pasidalinti, kokių metodų jai teko griebtis tam, kad taptų lieknesne, sveikesne ir nepristigtų dėmesio.

Kada pradėjo augti svoris ar nuo vaikystės buvai stambesnio sudėjimo?

Vaikystėje buvau kūdutė, bet tik iki kokių dešimties metų, po to svoris pradėjo smarkiai augti. Nuo to laiko visada buvau apvalutė.

Kas paskatino sulieknėti?

Būdama aštuoniolikos metų susimąsčiau, kad reikėtų kažką keisti, kad jausčiausi geriau ir nebegirdėčiau jokių replikų susijusių su mano išvaizda. Labai pastūmėjo tai, kad sportuoti pradejo mano pusbrolis, su kurio mes esame labai artimi. Jei jis gali, aš tuo labiau galiu.

Ko pirmiausia ėmeisi?

Norėdama sulieknėti pradėjau eiti i sporto klubą, iš pradžių nė negalvojau laikytis dietų, nes, iš tiesų, nelabai buvau jų bandžiusi, nežinojau kaip reikia jų laikytis. Pirmąją dieną sporto klube atsimenu labai gerai, tai buvo rugsėjo antroji diena, apsilankymas sporto klube man pasakiškai patiko, treneris parodė kaip turėčiau sportuoti, vėliau sudarė ir asmeninį sporto planą, pagal kurį turėdavau treniruotis. Į sporto klubą pradėjau eiti kiekvieną dieną, nepraleisdavau net savaitgalių. Žinau, skamba truputį liguistai, bet man, iš tiesų, labai patiko.

Skaitomiausi straipsniai:
Ar vyras bus ištikimas, parodys jo gimimo data
Naujausios virtuvės interjero tendencijos
Ramintos grožio pokyčiai: iš mokinukės į Holivudo gražuolę (FOTO)
14 naudingų patarimų šeimininkėms
Muilo gamintojai: koks muilas labiausiai puoselėja odą + Naminio muilo receptas
10 aprangos taisyklių: kaip užmaskuoti pilvuką

Kaip pasikeitė tavo valgymo įpročiai?

Gyvenimo ir valgymo įprociai pasikeitė žaibišku greičiu, nes visko norėjau čia ir dabar, turbūt, kaip ir daugelis moterų. Teko atsisakyti visų riebių produktų ir močiutės gaminto valgio, kuris buvo dieviškai skanus, bet velniškai riebus. Pirmus tris mėnesius valgiau tik baltymus ir labai nedaug vaisių, nes juose gausu angliavandenių. Buvo tikrai sunku, nes namuose niekas nesilaike dietų, visi valgė viską ko norėjo, tokiu būdu išsiugdžiau stiprią valią. Po baltymų dietos ėmiau valgyti daugiau liesos mėsos ir daržovių, nebesimaitinau vien baltyminiais produktais, mano kūną tai veikė tikrai teigiamai.

Ar maisto racioną koregavai pati ar su kieno nors pagalba?

Maisto racioną susidariau pati. Pati nusprendžiau ką valgyti galiu ir ko vertėtų atsisakyti, žinoma tariausi su savo sporto treneriu, jis palaikė mane ir šiek tiek pakoregavo mano mitybą, kad ji būtų visavertiška.

Ar tave palaikė šeima, draugai?

Šeima manęs pernelyg nepalaikė, jie yra įpratę valgyti skaniai, o tai yra riebiai ir daug, todėl valgyti stengdavausi viena, kad nebūtų pašalinių kvapų. Labiausiai mane palaikė draugai, jie vis pagirdavo mane, pasidžiaugdavo mano išvaizdos pokyčiais, pasakydavo, kad matosi rezultatai, tai mane skatino nepasiduoti ir judėti į priekį.

Kas pasikeitė numetus svorio?

Numetus svorio tapau laimingesnė, randu kokių tik noriu drabužių, nereikia svarstyti ar galiu eiti į šią parduotuvę ar ne, nes ne visose jų, būdavo mano dydžio drabužių. Taip pat atsirado ir kur kas daugiau vaikinų dėmesio, išgirsdavau jau nebe replikas, o komplimentus ir tai mane be galo džiugino. Taip pat pasidariau gerokai tvirtesnio charakterio.

Indrė prieš numesdama 40 kilogramų
Indrė prieš numesdama 40 kilogramų
Asmeninio archyvo nuotr.

Kiek svorio jau esi numetusi?

Pradejau sportuoti sverdama 104 kg. Dabar jau ilgą laiką sveriu 67 - 70 kg. Per pirmus tris mėnesius numečiau apie 20 kilogramų, jie nuo manęs tiesiog tirpte tirpo ir tai man tapo puikia motyvacija eiti pirmyn. Po kurio laiko išmėginau dar vieną dietą, nors, tiesą sakant, tai veikiau buvo badavimas. Per dieną suvartodavau apie 700 kalorijų, kurias labai skaičiuodavau, tai truko apie pekis mėnesius. Tuo metu numečiau 15 kg.

Ar po bado dietos svoris nesugrįžo su kaupu?

Svoris negrįžo, nes po šios dietos nepuoliau valgyti visko iš eilės, rinkausi liesą mėsą, daržoves, baltymus ir, žinoma, aktyviai sportavau.

Ar leidi sau šiek tiek nusižengti nuo mitybos grafiko?

Taip nusižengiu savo mitybos planui, esu normalus žmogus, turiu žalingų įpročių. Kartais leidžiu sau išgerti alkoholio ar suvalgyti gabalėlį torto, tačiau tai būna tik tam tikromis progomis.

Kiek kartų per savaitę sportuoji?

Anksčiau sportuodavau kaip tikra maniakė - septynias dienas per savaitę. Pastaruosius metus pasilieku dvi laisvas dienas per savaitę.

Kokia sporto kryptimi užsiimi? Ar esi išbandžiusi kitokių?

Esu išmėginusi keletą sporto šakų, bet, kad ir ką bebandyčiau, man atrodo, kad man nėra nieko naudingesnio už treniruoklių salę.

Ką galėtum palinkėti vis nesiryžtančioms pradėti lieknėti?

Galėčiau patarti pasiskaityti įvairių motyvuojančių istorijų, pasižiūrėti nuotraukų, tai labai padeda. Arba susilažinti su drauge, tai labai geras startas!

Koks yra pats geriausias patarimas kurį esi gavusi pati ir norėtum patarti kitiems?

Geriausias patarimas – eik sportuoti viena, tuomet pasieksi geriausių rezultatų!

Asmeninio archyvo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis