Šiemet itin populiarus nedidelis kirpimo elementas gali labai atjauninti žmogų

Plaukų stilistas Andrius Mašauskas (39 m.) sako, kad renkantis kirpimą bei dažymą, dėmesį reikia atkreipti ne tik į veido formą, bet ir į kūno sudėjimą bei ūgį.

Šie dalykai yra labai svarbūs ir nuo jų priklauso, koks kirpimas ar dažymas mums tiks prie individualaus stiliaus. Stilistas negaili patarimų, kaip susikurti savo plaukų stilių, kuris atitiktų mūsų vidų.

Andrius Mašauskas
Andrius Mašauskas
Asmeninio albumo nuotr.

Plaukų kirpimo tendencijos

Iš ilgesnių plaukų galima padaryti įvairių kirpimų ir šukavimų, taip išgaunant skirtingas emocijas. Dabar labai akcentuojamas kirpimo užbaigimas. Pavyzdžiui, paprastas kirpimas užbaigiamas keliomis garbanomis, taip suteikiant šukuosenai laisvumo ir šiuolaikiško prieskonio.

G. Žilinsko nuotr.

„Trumpiems plaukams būdingas laisvės pojūtis, kai vienos detalės paliekamos ilgesnės, tarkim, kirpčiai. Galima sakyti, kad kirpčiai šiemet yra vienas iš aštresnių akcentų tiek trumpų, tiek ir ilgų plaukų kirpimuose. Su kirpčiais galima labai atjauninti ir pakeisti žmogų, šis kirpimo būdas yra pats paprasčiausias elementas šukuosenoje. Jei žmogus bijo, bet nori kažką pakeisti savo plaukų stiliuje, nusikirpti kirpčius ne taip baisu lyginant su kardinaliu kirpimu“, – teigia stilistas.

Madingiausi plaukų dažymai

Pasak plaukų kirpėjo A. Mašausko, dažymas yra pats svarbiausias dalykas, tik svarbu išlaikyti balansą su individualiu žmogaus tipažu. „Plaukų dažymą reikia derinti prie veido bei akių spalvų. Taip pat labai svarbu atkreipti dėmesį į patį kirpimo siluetą. Reikia žinoti, koks yra dažymo tikslas ir kokias emocijas norima sukurti – griežtesnės, lengvesnės, romantiškos ar seksualios moters įvaizdį“, – pataria specialistas.

G. Žilinsko nuotr.

„Plaukų spalva turi būti nenuspėjama ir unikali. Ji turėtų būti tokia, kur lyg ir atpažįsti, kokia tai spalva, bet tuo pačiu negali aiškiai jos įvardyti, nes nesupranti, ką iš tikrųjų matai. Pavyzdžiui, kūno spalva su karamelės atspalviu arba koralinis greipfrutas su pelenų alyva“, – plaukų dažymo subtilybes komentuoja A. Mašauskas.

Asmeninio albumo nuotr.

Kaip susikurti savitą plaukų stilių?

Klientas kirpėjui ar stilistui turi aiškiai įvardinti, kas jam šiuo metu yra aktualu, ko jis nori ir ko tikisi – romantiško įvaizdžio, o galbūt paprastumo. Dažnai žmonės apie tai nepagalvoja, o vėliau išeina nusivylę ir nepatenkinti.

S. Kovac nuotr.

Plaukai atspindi žmogaus būdą bei charakterį

Pasak A. Mašausko, plaukai yra mūsų neverbalinė kalba su išore. Nė žodžio neprataręs žmogus jau pritraukia tam tikro tipažo žmones ir sudaro išankstinę nuomonę apie save. Pavyzdžiui, ilgaplaukė šviesiais, garbanotais plaukais pritrauks visai kito stiliaus žmones nei moteris tamsiais, griežto bei trumpo kirpimo plaukais. Vos pamačius žmogaus šukuoseną kyla skirtingos emocijos. Kiekvienas turi rasti tai, kokią informaciją apie save nori paskleisti į aplinką.

K. Sereikaitės nuotr.

Klaidos, kurias moterys daro rinkdamosi plaukų kirpimą arba dažymą

Stilistas išskiria, jog viena iš svarbiausių klaidų yra neatidus kirpėjo pasirinkimas, nepasidomėjimas jo darbais. Deja, bet nedaugelis specialistų gilinasi į žmogaus psichologiją, bendrą vaizdą, stilistiką, kūno neverbalinę kalbą, spalvos bei formos psichologiją.

K. Sereikaitės nuotr.

„Dar vienas svarbus dalykas yra, kai žmogus pas kirpėją atsineša nuotrauką ir prašo jį apkirpti ar nudažyti taip, kaip nuotraukoje esantį žmogų. Kleintas viliasi, kad jis atrodys lygiai taip pat. Tai yra viena rimtesnių klaidų, kurias žmonės daro rinkdamiesi šukuoseną. Kaip ir minėjau, svarbu atsižvelgti į žmogaus kūno bei veido proporcijas, stilių, gyvenimo būdą, amžių ar net socialinę padėtį“, – paaiškina stilistas.

K. Sereikaitės nuotr.

Kokį plaukų įvaizdį moterys renkasi vasarą

„Kai pabunda gamta, atšyla oras, man atrodo žmogus natūraliai ir pats pabunda iš letargo miego. Visiems plaukų stilistams, kirpėjams šis laikotarpis yra rojus, nes žmonės tarsi suteikia daugiau žaismingumo, džiaugsmo savo plaukams, nori spalvų. Bendra, vyraujanti tendencija yra šviesūs plaukai. Ypač moterys, vos pašvietus pirmajai pavasario saulei, nori šviesių plaukų, leidžia daugiau eksperementuoti dažant plaukus“, – pastebi profesionalas.

G. Žilinsko nuotr.

Stilisto palinkėjimas kiekvienai moteriai, kuriančiai savo plaukų stilių

„Palinkėčiau nepamiršti mylėti savęs, neegoistiškai, o pagarbiai. Nesistenkite būti kažkuo kitu, nekopijuokite kitų, kiekvienas žmogus yra unikalus, tereikia paryškinti savo savybes, o kai išorė atitinka vidų, būna pats tobuliausias variantas visiems – tiek aplinkiniams, tiek jums patiems“, – šyptelėjo A. Mašauskas.

G. Žilinsko nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis