Šampūnai ir kremai nepadės, jei nesilaikysite svarbiausių grožio taisyklių

Vien kosmetika turi palyginti nedidelę įtaką mūsų išvaizdai, pastebi medikai.

Puikią plaukų, odos, nagų išvaizdą galima pasiekti tik kompleksiniais metodais, skiriant pakankamą dėmesį ne tik išoriškai naudojamoms priemonėms, bet ir sveikatinant savo organizmą iš vidaus.

Mažiau kosmetikos, daugiau maistinių medžiagų

Naujausi moksliniai tyrimai rodo, kad odos priežiūrai svarbiausias reguliarus, dukart per dieną, prausimasis ir odos drėkinimas – nesudrėkinta oda lengviau pažeidžiama ir yra linkusi į įvairius susirgimus. Taip pat labai svarbi odai apsauga nuo ultravioletinių spindulių bei šalčio. Dekoratyvinę kosmetiką kasdien naudoti galima, tačiau ji neturėtų tapti pagrindine odos priežiūros priemone. Nekokybiška kosmetika apskritai yra ne tik neveiksminga, bet gali odos, plaukų ir nagų būklę dar labiau pabloginti, sukelti alergiją.

„Tik sveika gyvensena ir subalansuota mityba – reikiamas baltymų, angliavandenių, riebalų, vitaminų ir mikro bei makro elementų kiekis užtikrina darną mūsų kūne. Norint gražiai atrodyti ir gerai jaustis, taip pat būtina peržiūrėti savo darbo bei poilsio grafiką: 5 kartus per dieną valgyti pilnavertį ir subalansuotą maistą, dienos metu nuolat gurkšnoti vandenį, kad kūnas jo gautų po truputį, įgautų tam tikrą pulsaciją, ritmą, o nuo 23 iki 3-4 valandos ryto miegoti“, - sako biomedicinos mokslų daktarė, profesorė Rasa Bacevičienė.

Organizatorių nuotr.

Pasak medikės, dėl nuolatinės įtampos, streso, miego trūkumo ir nesubalansuotos mitybos sutrikus vegetacinei nervų sistemai, organizmui ima trūkti įvairių maistinių medžiagų, mikroelementų, pavyzdžiui, odai, plaukams, nagams, kaulams ir sąnariams labai svarbaus kolageno.

„Norinčioms turėti gražius plaukus, sveikus nagus ir odą, kolagenas būtinas. Maisto papilduose BioSil esanti unikali ch-OSA® medžiaga skatina natūralią kolageno gamybą. Kitaip nei pats kolagenas ji yra geriau pasisavinama, ilgiau išlieka organizme, įsitvirtina ten, kur reikalinga – kolageną gaminančiose ląstelėse ir apsaugo jose jau esantį kolageną“, - pažymi dr. R. Bacevičienė.

Paprastos I. Kavaliauskaitės-Morkūnienės grožio paslaptys

Sveikas maistas, geras miegas, pasivaikščiojimai gryname ore, pozityvus požiūris į gyvenimą padės ne tik atgauti jėgas, bet ir turėti sveiką odos, plaukų ir nagų išvaizdą. Šiuos grožio priesakus ir kolageno naudą puikiai žino televizijos laidų vedėja Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė.

Organizatorių nuotr.

Išbandžiusi papildus BioSil, moteris sako netrukus pastebėjusi teigiamus pokyčius. „Vartojant BioSil, jau po kelių mėnesių nagai tapo tvirtesni, odos būklė taip pat gerėja“, - džiaugiasi viena žaviausių Lietuvos moterų. Pavasarį I. Kavaliauskaitė-Morkūnienė skiria dar daugiau dėmesio išvaizdai ir sveikatai, todėl savo kosmetinę papildo kokybiškomis priemonėmis, o lėkštę – maistingais produktais.

„Nuolat stengiuosi gerti daug vandens, rinktis šviežias daržoves bei vaisius. Man valgyti sveikai norisi visuomet, o kai už lango pasirodo pirmieji pavasariniai saulės spinduliai, tas noras tik sustiprėja, pradedu dar atsakingiau rinktis maistą, dažniau lepinti save sveikais patiekalais, skaičiuojant kiekvieną vitaminą“, - sako I. Kavaliauskaitė-Morkūnienė. Plaukus ji papildomai drėkina argano aliejumi, kuris tinka tiek odai, tiek ir plaukams, o ypatingą dėmesį skiria poilsiui bei mankštai.

Organizatorių nuotr.

„Miegas gimus dukrelei tapo prabanga, todėl stengiuosi išnaudoti kiekvieną minutę, jei tik tokių pasitaiko. Laukiu gero oro, nes labai mėgstu bėgioti miške, o sporto klubas ir aš – prasti kolegos. Man labiau patinka gamta ir grynas oras“, - šypsosi moteris.

Maisto produktai grožiui – spalvinga puokštė

Pasak dr. R. Bacevičienės, pavasarį organizmas pats prašo keisti mitybą: iš raciono, kurio pagrindas baltymai ir riebalai, pereiti prie praturtinto angliavandeniais, augaliniu maistu. Lengvesni, tačiau daugiau naudingų maistinių medžiagų turintys produktai papildo vitaminų ir mikroelementų atsargas, padeda pagerinti savijautą, pašalinti šlakus ir toksinus, sulieknėti.

Organizatorių nuotr.

Visi augaliniai produktai yra naudingi sveikatai, tačiau plaukų, odos ir nagų grožiui ypatingai naudingi kai kurie jų. Pavyzdžiui, morkose, moliūguose ar saldžiosiose bulvėse gausu beta karoteno, kuris naudingas odai. Beta karotenas veikia kaip antioksidantas ir mažina laisvųjų radikalų daromą žalą mūsų odos ląstelėms. Beta karotenas mūsų organizme virsta vitaminu A, kuris yra vienas svarbiausių elastingos odos komponentų. Morkose esantis biotinas gerina plaukų sveikatą ir jų augimą. Avižiniuose dribsniuose taip pat gausu biotino bei antioksidantų, o taip pat – skaidulų, kurios padeda išlaikyti sveiką virškinimo sistemą.

Avokaduose gausu vitamino E, kuris taip pat veikia kaip antioksidantas ir saugo odą nuo laisvųjų radikalų ir kenksmingų saulės spindulių. Be to, avokaduose yra sveikųjų riebalų, padedančių odai išlaikyti natūralią jos drėgmę. Rūpinantis odos sveikata į mitybą verta įtraukti daugiau cinko turinčių produktų. Cinkas tiesiogiai veikia kolageno kiekį organizmo audiniuose, gerina regą. Nemažai cinko turi kai kurie grybai (voveraitės, kazlėkai), taip pat jo gausu ir sėklose – linų sėmenys ar moliūgų sėklos yra patys geriausi jo šaltiniai. Špinatuose esantys vitaminai B, C ir E, kalis, kalcis, magnis, geležis itin naudingi ne tik odos ir plaukų grožiui, bet ir akims, turi antioksidacinį poveikį. Puoselėti plaukus, kaulus ir regėjimą padės graikiniai riešutai – pakanka jų suvalgyti keletą per dieną.

Organizatorių nuotr.

Ir, žinoma, bene svarbiausias grožio ir sveikatos elementas – vanduo. Vartojant jo pakankamai, plaukai ir oda bus elastingi, pagerės virškinimas ir kitos organizmo funkcijos.

Užsakymo nr.: PT_74427684

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis