Produktai, padėsiantys išsaugoti odos grožį

Sveika ir švytinti oda – grožio pamatas. Laikui bėgant ji keičiasi, deja, ne į gera. Odai įtaką daro ne tik amžius, išoriniai veiksniai, bet ir mityba. Pateikiame kelis produktus, kuriuos įtraukdamos į valgiaraštį užkirsite kelią neigiamiems veiksniams, oda atrodys gyvybingesnė ir skaistesnė.

Riešutai
Riešutuose yra odai naudingo vitamino E, kuris padeda palaikyti drėgmę, skatina apsaugą nuo ultravioletinių saulės spindulių. Ypač naudingi migdolai, jie turi antioksidantų savybių. Taip pat svarbios odos mitybai omega 3 riebalų rūgštys, jų yra ne tik migdoluose, bet ir pistacijose, graikiniuose riešutuose.

Shutterstock nuotr.

Citrusai
Aktorė Halle Berry duodama interviu grožio tema pabrėžia, kad skaisčią, glotnią ir stangrią odą padeda išlaikyti vitaminas C, kurio gausu citrusuose. Taigi, pristabdyti odos senėjimą ir atkurti stangrumą padės kiviai ir pomidorai.
Halle Berry
Halle Berry
Mavrixphoto/ Scanpix

Raudonos ir žalios daržovės

Špinatuose ir kitose žaliose daržovėse yra vitamino A, kuris padeda atsinaujinti odos ląstelėms, pašalina sausumą, todėl odai lengviau išlikti skaisčiai ir jaunatviškai. O aktorė Olivia Munn, kuriai odos pavydėtų kiekviena gražuolė, sako neįsivaizduojanti valgiaraščio be oranžinių ar raudonų daržovių. Ir ji neklysta: tokiose daržovėse yra beta karoteno, kurį organizmas perdaro į vitaminą A. Šis vitaminas veikia ne tik kaip antioksidantas, bet ir apsaugo ląsteles nuo pirmalaikio senėjimo.
AFP/Scanpix

Viso grūdo produktai
Grikiuose, viso grūdo makaronuose, grūdų duonoje ir panašiuose produktuose yra odos drėgmę palaikančio vitamino B7 (biotino). Jeigu organizmui jo trūksta, oda sausėja, pleiskanoja, gali atsirasti paraudimų. Tad baltą pusryčių duoną verčiau pakeisti rieke grūdėtosios – suteiks daugiau energijos ir gaivins odą.

Makaronai
Makaronai
Shutterstock nuotr.

Jūrų gėrybės

Įvairios jūrų gėrybės bei žuvys suteikia odai spindesio ir glotnumo. Ypač naudingos yra austrės ir lašišos, kuriose apstu omega 3 rūgščių bei cinko. Omega 3 rūgštys mažina odos sausumą, gerina kraujo cirkuliaciją. Cinkas padeda gamintis naujoms ląstelėms ir pasišalinti negyvos odos sluoksniui, suteikia spindesio.
Shutterstock nuotr.

Taigi, norėdamos išsaugoti gražią, jaunatvišką ir išpuoselėtą odą, pusryčiams rinkitės maistingą grikių košę, dažniau krimskite migdolus, užkandžiaukite apelsinu, kiviu ar mangu ir nepraleiskite porcijos šviežių daržovių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis