Plaukų stilistė Rasa Starkovskienė: svarbiausia nebijoti keistis

„Šią erdvę nedvejojant galima vadinti „grožio“, čia užėjęs, patenki į kitą paralelę – estetikos, harmonijos ir subtilaus detalių išbaigimo“, - vedžiodamas po grožio saloną „Yumi“, įsikūrusį sostinės Kalinausko gatvėje 24, pasakojo architektas Valerijus Starkovskis.

Rodydamas grožio salono „Yumi“ interjero dizainą, architektas pasakoja apie pasirinktą pagrindinę „grožio medžio“ idėją, apie tai, kuo vadovavosi įrengdamas ši objektą. Salono erdvės centre esančios funkcinės patalpos formuoja tarsi medžio kamieną, o akcentiniai šviestuvai, įvairiomis kryptimis sumontuoti sienose, – tai lyg kirvarpų išgraužos. Vakarėjant jos formuoja šviesos ir šešėlių žaismą, kuris persikelia į „šakas“, besidriekiančias betoninėmis lubomis, ir subtiliai sukuriančias priešybių vienybę – ant brutalaus klojinių tekstūros betono švelniai glaudžiasi bioninės figūros.

Asmeninio albumo nuotr.

Nuo lubų, tarsi rojaus vaisiai kabo gipsiniai architektūriniai šviestuvai, iš vidaus dekoruoti aukso patalija, skleidžiantys minkštą, šiltą ir komfortišką šviesos srautą. „Yumi“ salono ramybę nuo visko, kas vyksta gatvėje, saugo ant vitrinų pakabintos nunertos nerūdyjančio plieno užuolaidos.

Asmeninio albumo nuotr.

Interjere įvairiomis išraiškos formomis kartojasi korio forma – tarsi nuolat zujančių ir dirbančių salono meistrų simbolis. Jį galima aptikti tiek lubų šviestuve virš galvų plovimo gultų, tiek veidrodyje kirpėjo darbo vietoje, tiek grožio priežiūros priemonių vitrinoje.

Asmeninio albumo nuotr.

Visas šias detales ir formas subalansuoja ir įrėmina medžio mozaika, dengianti salono sieną bei dalį grindų, taip dar labiau suminkštindama atmosferą.

Asmeninio albumo nuotr.

„Yumi“ salone nerasite aštrių kampų – tai tarsi dar viena svarbi architektūrinė detalė, formuojanti emociškai komfortišką laiko praleidimą.

Vis dėlto svarbiausias dėmesys – kliento patogumui ir jaukumui. Kuriant saloną, pasak architekto, buvo apsispręsta skirti daug dėmesio komfortiškiems baldams, kurie atvežti iš Japonijos, ir skirti pilnavertiškai atsipalaiduoti ir pailsėti.

Asmeninio albumo nuotr.

Apie saloną ir jame teikiamas paslaugas kalbamės su „Yumi“ salono savininke Rasa Starkovskiene, 27 metus plaukų stilistės stažą turinčia specialiste.

Kuo jūsų salonas skiriasi nuo kitų, kodėl žmonės turėtų rinktis „Yumi“?

Visų pirma, dėl išskirtinio komforto ir subalansuotos estetiškos aplinkos. Klientams galime pasiūlyti unikalų galvos plovimo būdą: plaunant galvą žmogui nereikia įsitempti atlošiant galvą, kuomet atsiranda rizika patempti kaklo slankstelį, nes mes jį tiesiog paguldome. Plaunant galvą ar atliekant galvos masažą žmogus atsipalaiduoja ir pailsi.

Asmeninio albumo nuotr.

Jei klientas pageidauja, mes galime įjungti lubose esančią šviesos terapiją – besimainančios spalvos ramina, padeda užmiršti rūpesčius ir net nusnausti. Rinkdamiesi baldus pirmiausia galvojome apie kliento poreikius, todėl nagų dizaino kabinete išvysite itin dizainišką ir patogią pedikiūro kėdę, kokias įsigyja Jungtinių Arabų Emiratų viešbučiai savo grožio salonams. Kurdami „Yumi“ nesirinkome vienadienių medžiagų, ir kai manęs nustebę klientai teiraujasi, kada atsipirks, atsakau: „po trijų šimtų metų“. Esu įsitikinusi, kad mūsų salono klientai nusipelno būti grožio, ramybės ir architektūrinės estetikos apsuptyje.

Asmeninio albumo nuotr.

Kokias paslaugas galima rasti „Yumi“ grožio salone?

Pateikiame klientui platų paslaugų pasirinkimą – kiekvienas ras tinkamą pagal savo poreikius. Kosmetologai rūpinasi klientų veidu ir kūnu, salone teikiamos manikiūro ir pedikiūro paslaugos. Kirpėjai aprūpinti naujausiomis technologijomis. Pavyzdžiui, „SPA Mist“ karšto oro garų aparatas bet kokią procedūrą paverčia efektyvesne – ar dažant plaukus, ar uždėjus plaukų kaukę, ar atliekant cheminį šukavimą. Rekomenduojama naudoti „SPA Mist“ net rūpinantis rankų grožiu – garantuotas malonus pojūtis ir sveika lyg naujagimio oda.

Esame „Wella System Professional“ ambasadoriai Lietuvoje. „System Professional“ yra vienintelis prekių ženklas, sukurtas mėginant spręsti gaminių pritaikymo pagal asmeninius klientų poreikius klausimus.
Kiekvieno žmogaus plaukams būdinga unikali energija, lemianti jų elastingumą, tekstūrą ir gebėjimą reaguoti. Taigi mūsų salone, nustatę kiekvieno kliento individualų plaukų energijos profilį – šį procesą vadiname „EnergyCode Mapping“ – galime parinkti asmeniškai pritaikytą priežiūros sistemą, kuri padės maksimaliai aprūpinti plaukus energija.
Naujoji „System Professional“ kosmetika pagrįsta „EnergyCodeTM Complex“ technologija, kuri padeda atkurti natūralią plaukų lipidų pusiausvyrą ir apsaugoti keratiną. Plaukai tampa pastebimai sveikesni ir glotnesni.

Asmeninio albumo nuotr.

Mūsų siekis – tobulėti, todėl mokomės, lankome kvalifikacijos kėlimo ir profesinius kursus, kur sužinome apie visas naujausias metodikas bei pažangiausias technologijas.

Kosmetikos naujienos – ekologiškos plaukų priežiūros priemonės be parabenų, be sulfatų. Tačiau vartotojams atrodo, kad šios priemonės nepakankamai gerai „pasirūpina“ plaukais...

Klientai pripratę, kad plaunant galvą šampūnu jis gausiai putotų, bet tai nereiškia, kad jis yra geras ir atitinka žmogaus odos PH. Tokiuose šampūnuose būna daug šarmų, ko pasekoje plaukai ir galvos oda gali išsausėti. Tenka dirbti su daugeliu plaukų priežiūros priemonių, tad galiu pasakyti, kad tik netinkamas jų parinkimas sukelia nemalonias pasekmes. Prieš renkantis šampūną ar kondicionierių, pirmiausia svarbu žinoti, plonas ar storas plaukas, koks jo porėtumas, pažeistumas, kaip greitai riebaluojasi. Jei plonų plaukų priežiūrai nusipirksite glotninantį šampūną, skirtą šiurkštiems garbanotiems plaukams, be abejo, rezultatas jus labai nuvils. Todėl labai svarbu, kad specialistas išanalizuotų plaukų struktūrą, nustatytų jų kokybę ir pagal tai parinktų tinkamas priemones. Patikėkite, kai tinkamai parenkami ekologiški šampūnai ir kitos priemonės, klientai nebenori jų atsisakyti.

Kas sukelia dažną plaukų riebalavimąsi? Kaip spręsti šią bėdą?

Turbūt dažniausiai pasitaikanti problema – žmonės labai mėgsta plauti plaukus karštu vandeniu. Toks vanduo suaktyvina liaukų veiklą, kurios iškart ima gaminti daugiau sekreto. Reikėtų rinktis vėsesnį vandenį. Kita problema – žmogus dažnai liečia savo plaukus ir pamiršta, kad liesti nešvariomis rankomis negalima ne tik veido, bet ir plaukų. Dar viena bėda – seborėjinis dermatitas. Todėl būtina aiškiai nustatyti, kokia problema kankina klientą. Kiekvienai situacijai – atskiras sprendimas.

Ar šviesintų plaukų priežiūra – ypatinga? O gal nereikia kažko specialaus daryti?

Šviesintiems plaukams reikia ypatingos priežiūros, mat dažant plaukus, ypač juos šviesinant, pažeidžiamas plauko drėgmės balansas, jie tampa sausesni, todėl būtinos specialios priemonės, kurios atkurtų drėgmę. Kitu atveju turėsite pasišiaušiusius, sausus, trupančius plaukus. Kalbant apie spalvą: jei klientas nori išlaikyti šaltą spalvą, reikalingos vienokios priemonės, jei norisi žvilgesio, drėgmės, bus kitokios priemonės. Dažytiems plaukams būtinas aliejukas ir atstatomieji, maitinamieji, nenuskalaujami kondicionieriai.

Moterys skundžiasi, kad aliejukas apsunkina plauką. Ar jos kažką daro ne taip?

Yra plaukus apsunkinančių aliejukų, bet yra ir tokių, kurie itin lengvi ir puikiai užglotnina plauko žvynelius bei saugo plauko drėgmę. Taip, kaip renkantis kitas priežiūros priemones, aliejuką reikia parinkti pagal plauko struktūrą.

Kaip dažnai patartumėte dažyti plaukus, kad jie netaptų šiurkštūs, negyvybingi?

Nėra vienintelio recepto, kiekvienas atvejis kitoks. Jei spalva greitai išblunka, tada šaknims renkame dažus su amoniaku, likusiam plaukų ilgiui – dažus be amoniako, kurie tausoja plaukus. Žilus plaukus slepiančios moterys plaukus dažo kas trys savaitės, ir kiekvienai situacijai ar problemai galima parinkti dažus, nealinančius plaukų. Trumpiau tariant, kiekvienas žmogus turi savo plauko istoriją ir tik jo plaukams būdingus bruožus, todėl vienareikšmiškai atsakyti į šį klausimą neįmanoma, tai priklauso nuo plaukų augimo greičio. Idealiausia dažyti, kai atauga 1,5-2 cm.

Kokias pastebite klientų klaidas prižiūrint plaukus?

Pirma, žmonės, besirūpinantys savo išvaizda namuose, nedažnai kreipia dėmesį į plaukų priežiūrai naudojamus įrankius. Itin svarbus dėmesys turėtų būti skirtas plaukų fenui – t.y., kokio galingumo prietaisas, koks antgalis parinktas, kokiu atstumu džiovinami plaukai, kaip jie tiesinami. Jei nenaudojamos priemonės, saugančios nuo feno karščio, kyla grėsmė plaukus išsausinti, jie taps trupantys ir negyvybingi. Todėl plaukų apsaugai būtina naudoti drėkinančius kondicionierius, kurie papildomai apsaugo ir nuo UV spindulių.

Antra problema – plaukų dažymas namuose. Tokiais atvejais dažniausiai sugadinama plaukų spalva bei nualinami plaukai, kadangi profesionaliai ir technologiškai neapdirbami.

Trečia, žmonėms reikia nuolat priminti, kaip ir kokią kosmetiką naudoti, pabrėžiant, kad reikia rūpintis ne tik veidu, bet ir plaukais.

Ar dažnai pasitaiko situacija, kai plaukų priemonių naudojama per daug?

Kol rinkoje nebuvo šiuolaikinių plaukų priežiūros priemonių, būdavo, kad įkišus šukas į plaukus negalėdavai jų pajudinti – tiek lako pripurkšdavo. Šiuo metu yra didelis lako pasirinkimas. Yra labai lengvos fiksacijos lakas, kuris plaukus padengia lengva dulksna ir visiškai jų nesulipina, tačiau išsaugo formą. Yra lakas, atsparus atmosferos poveikiams, drėgmei, kuris neleidžia plaukams pūstis, taip pat specialus lakas moterims, turinčioms plonus plaukusir norinčioms, kad ryte suformuota šukuosena nesuglebtų ir liktų puri iki pat vakaro.

Besiveliantys plaukai - kokį sprendimą rasite šiai bėdai?

Akivaizdu, kad plaukams trūksta drėgmės. Taigi, be įprastų drėkinančių priemonių siūlyčiau naudoti drėkinantį nenuplaunamą kondicionierių, taip pat siūlyčiau pasirūpinti plaukais profesionaliai, kaip pavyzdys mūsų salone galime pasiūlyti procedūrą: plauko drėgmes balanso atstatymas su arganu ir alijošiumi arba drėkinančias procedūras su SPA Mist.

Ar tenka įkalbinėti moteris keisti šukuoseną?

Kaip tik šiandien turėjau ilgaplaukę vidutinio amžiaus klientę, užsukusią pas mane pirmą kartą. Ilgi plaukai akivaizdžiai moteriai netiko. Įtikinau ją pakeisti šukuoseną. Nors ir baimindamasi, moteris sutiko, na o pabaigoje, žvelgdama į savo atvaizdą veidrodyje, buvo be galo laiminga.

Moterys sunkiai atsisveikina su senomis šukuosenomis, su ilgais plaukais. Stinga drąsos keistis - o aš net labai raginčiau tai daryti nedelsiant!

Asmeninio albumo nuotr.

Žvelgiame į 2017-uosius – papasakokite apie mus laukiančias plaukų tendencijas.

Naujausia kryptis – į natūralią plaukų spalvą įkomponuotos techno detalės: raudona, ruda, pilka, žalia, mėlyna, juoda spalvos. Tačiau tai turi atrodyti natūraliai ir harmoningai. Spalvos išryškinamos per sruogas, plokštinius ir trikampius dažymus, sudarant iliuziją į vientisą spalvą.

Vyrai kitąmet dažniau rinksis pusilges šukuosenas, nebemadingos tampa barzdos. O moterims populiariausi lieka „bob“ ir avangardiniai kirpimai su įvairiais trumpų plaukų elementais. Į madą grįžta garbanos ir drėgnų plaukų įvaizdžio šukuosenos. Žodžiu, kiekvienam asmeniui, priklausomai nuo jo gyvenimo būdo, veiklos, pomėgių, galima parinkti tinkamą madingą šukuoseną – svarbu tik nebijoti išbandyti kažką nauja ir keistis!

DĖMESIO! Dovana - dalyvaukikte konkurse ir laimėkite galimybę apsilankyti grožio salone „Yumi“, kur jums bus pakeistas įvaizdis.

Grožio salonas „Yumi“:

Užsakymo nr.: PT_72849216

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis