Penki receptai grožiui su avižomis

Avižos - dažnai visai nepelnytai nuvertinamas produktas. Jos ne tik yra dietologų pripažintos kaip idealus pusryčių patiekalas, bet gali būti labai naudingos ir odos grožiui.

Kaukė sausai odai

Reikės dviejų šaukštų avižų dribsnių, vieno arbatinio šaukštelio citrinų sulčių ir vieno šaukšto medaus. Viską sumaišius užtepti ant veido. Po kelių minučių nuplauti šiltu vandeniu. Ši kaukė sudrėkins ir pamaitins sausą odą.

Veido odos šveitiklis

Reikės vieno arbatinio šaukštelio avižų dribsnių, vieno arbatinio šaukštelio citrinos sulčių ir dviejų arbatinių šaukštelių natūralaus jogurto. Šis avižų šveitiklis šviesina ir drėkina veido odą.

Kaukė nuo spuogų

Reikės vieno šaukšto avižų dribsnių, arbatinio šaukštelio kepimo sodos ir nedidelio kiekio vandens. Sumaltus avižų dribsnius sumaišyti su soda ir šlakeliu vandens – turi gautis pastos konsistencijos. Užtepti ant veido ir palaukti 10 minučių. Nuplauti šiltu vandeniu.

Rankų odos šveitiklis

Jei rankų oda išsausėjusi ir sugrubusi, sumaišykite šaukštą avižų dribsnių, šaukštą medaus ir šlakelį alyvuogių aliejaus. Galima įlašinti ir patinkančio eterinio aliejaus maloniam kvapui. Šis avižų šveitiklis pamaitina odą ir švelniai nušveičia suragėjusias odos ląsteles.

Vonios kaukė

Į vonią įberkite puodelį avižinių dribsnių sumaišytų su arbatiniu šaukšteliu alyvuogių aliejaus ir keliais lašeliais levandų eterinio aliejaus. Išsimaudyti tokioje vonioje itin rekomenduojama, jei oda tapo dirgli, ją niežti. Taip pat galima sumaltus avižų dribsnius užplikyti karštu pienu, palaukti kol atvės, įdėti šaukštą medaus ir išmaišyti vonioje. Šis receptas itin tik sausos odos savininkėms.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis