Pavasario iššūkiai odai - ką privalai padaryti pasitinkant pavasarį

Kada prasideda pavasaris? Ar tuomet, kai kalendoriuje pamatome, jog pagaliau pirmoji pavasario diena išaušo, ar kai pastebime bundančią gamtą, ar kai pamažu niūrią nuotaiką keičia šypsena veide ir atsiranda noras pasirūpinti savimi.

Skaitomiausi savaitės straipsniai Kai kurie sumušę skaitomumo ir komentarų rekordus!):
- Niekada nenorėjau vaikų ir be jų esu labai laiminga
- Ryžių dieta – išeitis, norint greitai numesti svorio. Receptai!
- Savaitės ikona. E. Ghaoui išmokys visas moteris dažytis
- Milijono vertos gudrybės: kaip „pigiai“ paversti į „prabangiai“?
- Patarimai, kaip priversti orchidėją žydėti dar iki Velykų
- Virtas pyragas - vietoj įprasto „Tinginio“

Kartu su pavasariu mūsų odą pasitinka daugybė iššūkių - dideli temperatūrų svyravimai, vitaminų trūkumas ir stipri pirmoji saulė, kuri gali pažeisti jau ir taip žiemos išvargintą veido odą. Taigi, pavasario užduotis: paruošti veido odą saulės poveikiui, sako „Jauna oda“ medicinos kosmetologė Nomeda Morkūnienė.

Svarbiausi žingsniai pasitinkant pavasarį:

1. Veido odos valymas (šveitimas) - tai geriausias būdas pasitikti naują sezoną, kol dar saulė yra ne tokia aktyvi. Tai padeda veido odai ne tik atsinaujinti, bet ir išvalo poras, oda mažiau šerpetoja, tampa švaresnė ir švelnesnė. Nuo to, kaip oda bus nuvalyta, priklauso visų vėliau pavartotų priemonių veikimas. Veido valymo metodų yra daug: deimantinė mikrodermabrazija, valymas ultragarsu, įvairūs pilingai ir t.t. O koks tinkamiausias? Tai atsakys Jūsų kosmetologai įvertinę odos būklę.

2. Sudrėkinti iš po žiemos dehidruotą odą. Yra be galo daug profesionalių odos drėgmę atstatančių procedūrų. Viena iš moderniausių – adatinė mezoterapija ar biorevitalizacija. Bet nepamirškime, kad būtinas ir kasdienis veido odos drėkinimas, kuris padeda ją išlaikyti stangrią, elastingą ir lygią, lėtina raukšlių atsiradimą. Drėgmės odai kasdieną galite suteikti specialiais drėkinančiais kremais, losjonais bei specialiomis kaukėmis arba natūraliomis namuose pasigamintomis kaukėmis. Štai vienas naminių veido kaukių receptų: ant veido bei kaklo užtepkite jogurto (į jogurtą galima įdėti vaisių, medaus, citrinos sulčių ar įtarkuoti agurką) ir palaikykite apie 20 min. Nepamirškite gerti kuo daugiau vandens!

3. Aprūpinti ją vitaminais - taip ją sustiprinant bei sugrąžinant gyvybingumą bei skaistumą. Oda visada išduoda, kaip mes maitinamės. Todėl patarčiau ją maitinti ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus. Kad mūsų oda neatrodytų pilkšva, išsausėjusi ir negyvybinga, įsigykite žuvų taukų, kuriuose gausu vitamino D (išsirinkti tinkamą padės vaistininkas). Gerkite sulčių, valgykite daržovių, kad oda gautų jai reikalingų vitaminų A, E, C, B5. Pagrindiniai vitaminų šaltiniai: A- žuvų taukai, kepenys (ypač menkės, jaučio), pieno produktai, kiaušinio tryniai, morkos, moliūgai, pomidorai, kopūstai, špinatai, brokoliai, salotos, bei abrikosai. E- nerafinuotas aliejus, kiaušinio trynys, kepenys, riešutai, žirniai, pupelės, špinatai, pieno produktai. C - citrusiniai vaisiai, braškės, mėlynės, avietės, pomidorai, brokoliai, bulvės, kopūstai. Apie 40 procentų vitamino C suyra verdant maistą. B5 - mielės, kiaušinio trynys, galvijų kepenys, žemės riešutų sėklos.

4. Pasirinkti tinkamas priemones. Atsižvelgdami į savo odos būklę pavasarį pasirinkite tinkamas odos priežiūros priemones. Po žiemos naudojamose kosmetikos priemonėse turi būti stipriai drėkinančių medžiagų (hialurono rūgšties, alantoino, ramunėlių, agurklių ekstraktų ir kt.), vitaminų, amonorūgščių, mikroelementų ir kt. Ypač būtini vitaminai A, E, C, D-pantenolis, nes jie stimuliuoja odos atsinaujinimą, drėkina ir minkština odą, stabdo laisvųjų radikalų atsiradimą, lėtina odos senėjimo procesus. Pavasarį,  besidžiaugdami šiltėjančiais orais, nepamirškite naudoti ir apsaugos priemonių nuo saulės, ypač sergantieji rožiniais veido spuogais, turintieji pigmentinių dėmių ar apgamų.  

Pavasaris - tai atsinaujinimo metas. Pasirūpinkite savo oda jau šiandien ir pasitikite pavasarį spinduliuodamos energiją ir grožį!

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis