Pati kontroversiškiausia grožio tendencija – ar ryšitės ją išmėginti?

Ši tendencija, kaip ir daugelis kitų, atkeliavo iš įžymybių pasaulio. Vietoj to, kad demonstruotų nepriekaištingą makiažą, jos rodosi visai be jo!

Fotografuotis be makiažo – štai ką pastaruoju metu labai pamėgo garsenybės. Įkeltos į socialinius tinklus, tokios asmenukės kaskart sprogsta it bombos. Nieko nuostabaus – juk vargu ar gerbėjai kada nors yra matę modelį Cindy Crawford be makiažo, ir štai vieną dieną tinkle „Instagram“ išvysti jos veidą, nutviekstą ne švytėjimo suteikiančios pudros, o paprasčiausios natūralios saulės šviesos. Cindy mėgsta fotografuotis be makiažo ir taip laužyti stereotipus, mat šiai moteriai – jau 51, o juk esame įpratę manyti, kad nepasidažius žavingai atrodyti galima tik tada, kai tave puošia jaunystė.

57-erių fatališkos moters įvaizdį puoselėjusiai aktorei Sharon Stone fotografuotis be makiažo – dar drąsiau. Polinkiu į natūralizmą garsėjančią 44-erių aktorę Gwyneth Paltrow matyti įsiliejus į naujos tendencijos formuotojų gretas nėra taip keista, bet, atsižvelgiant į jos perfekcionizmą, neslėpti laiko žymių atrodo labai drąsu.

Gwyneth bendraamžė aktorė Cameron Diaz nusifotografuoti be makiažo sumanė tam, kad pareklamuotų savo naująją knygą „Longevity Book“, kurioje dėsto, kaip ilgai išlikti jaunai ir koks stilius dera vyresnėms moterims. Ekstravagantišku sceniniu įvaizdžiu priblokšti mėgstanti Lady Gaga prieš metus trisdešimtmečio proga gerbėjus pamalonino natūralios išvaizdos asmenuke, ir ši – tikrai ne vienintelė. Visada pasitempusi ir nepriekaištingai susišukavusi aktorė Katie Holmes fotografuojasi šlapiais plaukais ir visai nesidažiusi.

Pagrindinė sąlyga

Makiažo kontekste įdomiai atrodo netgi su politika susiję įvykiai. Neilgai trukus po Donald'o Trump'o pergalės JAV prezidento rinkimuose per pasaulį nuvilnijo moterų protesto banga. Vašingtone vykusi akcija „Women's March“ („Moterų maršas“) atkreipė dėmesį į moterų teises ir lyčių bei rasių lygybę, religinių įsitikinimų laisvę, bet pro akylų stebėtojų akis neprasprūdo ir tai, kad tokios įžymybės kaip America Ferrera, Alicia Keys, Amy Schumer, Lena Dunham ir Blake Lively marširavo visiškai nepasidailinusios veidų makiažu.

Atsisakyti makiažo – moters vidinės jėgos išraiška.

Išties, pagrindinė sąlyga, jei nori įsilieti į nesidažymo tendencijos sekėjų gretas, – stiprus savivertės suvokimas. Knygos „Lazy Perfection: The Art of Looking Great Without Really Trying“ autorė Jenny Patinkin teigia, kad naujoji feminizmo banga paskatino moteris ne labiau stengtis savo gražia išvaizda padaryti įspūdį aplinkiniams, bet stiprinti pasitikėjimą savimi. Išdrįsti atsisakyti makiažo – tarsi apsinuoginti. Tai savo ruožtu yra moters vidinės jėgos išraiška.

Jeigu nelabai pasitikite savimi, o makiažo atsisakote tik dėl mados, šis žingsnis bus skausmingas ir nesuteiks trokštamos saviraiškos laisvės. Štai kodėl stiprinti pasitikėjimą savimi reikia tol, kol tikrai pajusite, kad makiažas jums nereikalingas. Arba – kad reikalingas. Bet kuriuo atveju tai bus geriau, nei slėpti savo asmenybę madingu įvaizdžiu.

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz) on Mar 30, 2016 at 9:17am PDT

Jeigu esate vyresnė ir bijote, kad atsisakiusi makiažo atrodysite suvargusi, nes bruožai jau nebėra tokie natūraliai ryškūs, kokie buvo jaunystėje, verta atsiminti, jog oda su amžiumi tampa plona it pergamentas. Nors makiažo pagrindai ant odos vis mažiau pastebimi, vis dėlto jie išryškina net menkiausią raukšlelę ir šerpetojimą. Iš toli veidas atrodo gražesnis, bet, žvelgiant iš arčiau, odos senėjimo ženklai dar akivaizdesni, nei tuo atveju, kai oda patepta tik kremu.

Racionalus protas

Mastant ūkiškai, apsieidama be makiažo sutaupai daug laiko. Koks malonumas, kai ryte makiažui atlikti skirtą laiką gali praleisti neskubriai gurkšnodama kavą. O kaip su pinigais? Atrodo, kad atsisakiusi makiažo sutaupysite, nes nereikės pirkti priemonių, bet neskubėkite atsakyti teigiamai, nes tam, kad veidas atrodytų toks pat švytintis ir gražus kaip pateptas švytėjimo suteikiančia pudra, reikia padaryti labai daug.


Cindy Crawford, Vida Press nuotr.

Švari ir sveikai švytinti oda – tai naujosios neparyškinto grožio tendencijos pagrindas. Oda gali būti jau paženklinta raukšlių ir ne itin stangri, bet jei ją gerai drėkinate ir maitinate, visada atrodys graži. Tokia rodo, kad rūpinatės savimi: gerai maitinatės, nerūkote, puikiai miegate, sumaniai susidorojate su kasdienių rūpesčių našta ir mokate puoselėti harmoningus santykius. Visa tai – dar viena aukštos moters savivertės išraiška.

Įžymybių stilistė niujorkietė Joanna Vargas sako, kad reikia bent mėnesio, kad parengtų savo garsiąsias klientes pasirodyti viešame renginyje be makiažo. Į programą įtraukiamos trejopo odos valymo procedūros, šviesos diodų (LED) terapija (skatina kolageno gamybą, mažina uždegimą, aknę), prieš pat renginį – aukšto dažnio radijo bangų terapija ir šviesinamosios kaukės. Savaime suprantama, procedūros brangiai kainuoja, bet galima elgtis ir kaip 50-metė maisto tinklalapio „Insidefandb“ įkūrėja Francine Cohen. Ši garsi moteris prausia veidą šaltu vandeniu ir muilu, naudoja drėkiklį ir saugo veidą nuo saulės, – tiek užtenka, kad ji būtų patenkinta jokiais dažais nepagražinta savo oda.

Sukurti iliuziją

Įžymybėms verta padėkoti už įkvėpimą laužyti grožio stereotipus, bet į tas nepasidažiusias moteris, kurioms dar nėra trisdešimties, daug dėmesio kreipti neverta – jų veido audiniai kol kas dar tokie stangrūs, kad ant jo krintanti šviesa nesukuria negražių šešėlių.

Kita nesidažymo tendencijos medalio pusė yra ta, kad retam gerbėjui pasitaikys proga išvysti gyvą nepasidažiusią žvaigždę, o nuotraukos visada – netgi neretušuotos ir be filtrų – tik iliuzija. Tokių fotografijų, kokios daromos dokumentams, socialiniuose tinkluose nepamatysite, tad neišvysite ir tikrojo nepadažyto veido. Visoms garsioms moterims nėra naujiena pozuoti nuotraukoms, tad jos žino, kokiu kampu pakreipti kamerą ir kokia šviesa geriausiai užmaskuoja raukšles. Išimčių nedaug. Tarkim, kompanijos „Victoria Secret's“ modelis 35-erių Adriana Lima pasidarė asmenukę tokiu kampu, kad išryškintų savo nuovargį po dešimties valandų darbo ir ilgo naktinio skrydžio namo, – jai nuo peršalimo varvėjo nosis, iš skausmo plyšo galva.

Odai padės

Sportas. Idealu, jeigu sportuojate – bėgiojate ar darote kitokias kraujotaką suaktyvinančias treniruotes, nes tada į veido odą priplūsta daugiau kraujo, atsiveria poros, todėl oda tampa daug imlesnė priežiūros priemonėms. Tad iškart po treniruotės nusipraususios užtepkite greito poveikio veido kaukės arba kremo.

Maistas. Teorijų daug, bet pastebėta, kad odos būklė dažniausiai pagerėja atsisakius pieno produktų. Ypač tai aktualu, jei turite aknę.

Vanduo. Gerti daug vandens – sena tiesa, ir tai tikrai yra būtinas visos grožio rutinos atributas. Oda – lyg kempinė, išdžiuvusi ji yra trapi, o sudrėkinta atgauna elastingumą ir minkštumą.

Vida Press nuotr.

Geras šveitiklis. Odos neturi dengti negyvų ląstelių sluoksnis, priešingu atveju, atspalvis bus ne sveikai rožinis, o pilkas. Glikolio ar pieno rūgšties turintys švelnūs šveitikliai – tai, ko reikia, kad oda švytėtų.

Antioksidantai. Vitamino C ir antioksidantų turintis serumas malšina uždegimą, mažina laisvųjų radikalų daromą žalą, saugo nuo oro taršos keliamos žalos. Tikrai mažina raukšles ir nuo saulės atsiradusias dėmes.

Apsauga nuo saulės. Apsaugines odos priežiūros priemones reikia tepti kasdien. Malonus siurprizas – priemonės su stipriu SPF filtru suteikia odai matiškumo, kuria makiažo pagrindo efektą.

Savaiminio įdegio priemonės. Parudusi oda patinka daugeliui, nes gražiau atspindi šviesą ir kuria makiažo pagrindo efektą.

Grožio triukai:

Švytėjimas. Kokosų aliejus arba drėkinamasis balzamas padeda sukurti subtilų atspindžio efektą, todėl oda įgauna švytėjimo. Šiomis priemonėmis skruostų zonoje, po antakiais ar virš lūpų sukursite panašų efektą, kaip ir užtepusios švytėjimo suteikiančios pudros.


Vida Press nuotr.

Maskuoklis. Toms, kurių paburkę paakiai, sunku įsivaizduoti, kaip galima išsiversti be paakių maskuoklio. Pamėginkite sumažinti paburkimą priglausdamos prie jautrios vietos šaltą šaukštą.

Žvilgsnis. Blakstienų rietiklis – ne makiažo priemonė, o puikus prietaisas labiau atverto žvilgsnio ir ilgesnių blakstienų efektui sukurti. Naudokite blakstienas augti skatinančias ir antakius tankinančias priemones. Jei daug laiko praleidžiate prie kompiuterio, įsilašinkite į akis ašarų plėvelę saugančių lašų – išvengsite akių paraudimo, žvilgsnis bus guvus ir išraiškingas.

Šypsena. Nutvieksti veidą šypsena labai padės reguliarūs vizitai pas odontologą ir gera burnos higiena. Baltesni dantys suteikia veidui jaunatviškumo.

Lūpos. Lūpų odai irgi reikalingas šveitiklis – jis suaktyvina kraujotaką, išlygina paviršių. Putlumo suteikiantys balzamai puikiai atstos lūpų dažus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis