4 svarbiausi plaukų priežiūros žingsniai, kad plaukai būtų gražūs ir sveiki

Plaukai – tiesiog neatsiejama moters įvaizdžio dalis. Pagal plaukų išvaizdą galima spręsti apie žmogaus sveikatą ar net įpročius.

Neigiamus plaukų išvaizdos pokyčius įtakoja prasta mityba, nesveikas gyvenimo būdas, tačiau dar dažniau juos paveikia ir sekina išoriniai veiksniai: oro ir temperatūros kaita, neteisingai parinktos plaukų priežiūros priemonės, plaukus alinantis trinkimas ar šukavimas. Atėjus pavasariui ypatingai svarbu atstatyti ir pamaitinti nualintus, lūžinėjančius ir nepaklusnius plaukus. Kaip tą padaryti, konsultuoja „inHair“ specialistė Raminta Dambrauskė.

Plaukų priežiūra profesionaliomis priemonėmis

Tinkama plaukų priežiūra prasideda nuo labai paprastų dalykų. Pirma, reikia išsiaiškinti, kokie yra jūsų plaukai ir galvos oda. Antra, pagal tai parinkti tinkamiausias plaukų priežiūros priemones.

Norint sužinoti, kokios būklės yra jūsų plaukai ir galvos oda, rekomenduojama atlikti galvos odos ir plaukų tyrimą diagnostine kamera. Tai visai paprastas ir greitai atliekamas tyrimas, kurio metu plaukai ir galvos oda matoma iš labai arti. Tyrimo metu nustatomas galvos odos užterštumas, matomi galvos odos pažeidimai, plaukų galiukų būklė. Po šio tyrimo daug lengviau parinkti tinkamas ir efektyvias plaukų priežiūros priemones.

Reikia atminti, jog šampūnas plauna plaukus ir odą, jis nemaitina ir nedrėkina jų, tą daro kondicionieriai ir kaukės. Todėl renkantis šampūną dėmesį atkreipkite ne tik į plaukų, bet ir į galvos odos tipą. Jeigu ji sausa ir pleiskanoja, geriausiai tiks šampūnas nuo pleiskanų arba sausų plaukų šampūnas. Jeigu galvos oda riebaluojasi, galima rinktis valomuosius, apimties suteikiančius arba riebaluotis linkusiems plaukams skirtus šampūnus.

Pagal savo plaukų tipą labai atsakingai rinkitės plaukų kondicionierių. Ploniems ir sausiems plaukams galite naudoti pakeliančius ar maitinančius kondicionierius, riebiems plaukams – drėkinančias priemones. Jeigu plaukai garbanojasi ir norite tas garbanas paryškinti, rinkitės priemones, kurios tinka garbanotiems plaukams.

Kaukes patartina naudoti kas trečią plovimą arba taip, kaip nurodė plaukų priežiūros specialistas. Jas reikėtų rinktis itin atidžiai, nes jos stipresnės nei kondicionieriai, be to, ant plaukų yra laikomos gerokai ilgiau – iki 30 minučių.

Išsišakojusiems ir sausiems plaukų galiukams papildomai galima naudoti ne tik kondicionierių ir kaukę, bet ir nenuplaunamas plaukų priežiūros priemones. Pavyzdžiui, aliejų arba serumą plaukų galiukams, kuris sulygins plauko paviršių. Plaukų neapsunkins Wella Oil Reflections arba Davines plaukus gražinantis aliejukas, kuris akimirksniu susigeria į plauką ir suteikia jam sveiką išvaizdą. Jeigu plaukus džiovinate plaukų džiovintuvu arba juos tiesinate, tuomet papildomai reikia naudoti priemones, apsaugančias plaukus nuo karščio. Nenuplaunamomis priemonėmis nereikia purkšti ar tepti visų plaukų, o tik plaukų dalį, prasidedančią nuo ausų, ir keliauti iki plaukų galiukų.

Kasdienės plaukų priežiūros rutina turėtų atrodyti taip:

* Plaukų trinkimas šampūnu (rekomenduojama plaukus trinkti 2 kartus, plauti juos po vėsiu vandeniu).

* Kondicionieriaus tepimas ant plaukų (tepama nuo plaukų vidurio iki galiukų, palaikoma apie 3 minutes).

* Kaukės naudojimas kas 3-4 plovimą, jeigu plaunate kas dieną – 1 kartą per savaitę (rekomenduojama kaukę laikyti apie 30 minučių).

* Papildomų priemonių ir koncentratų naudojimas pagal plauko poreikius (apsauga nuo karščio, plaukų aliejus, nenuplaunamos plaukų priežiūros priemonės).

Kasdienei profesionaliai plaukų priežiūrai rekomenduojama:

Profesionalius produktus plaukų priežiūrai rasite „inHair“ parduotuvėse Vilniuje (Žygio g. 90), Kaune (Savanorių pr. 139), Klaipėdoje (Naujojo sodo g.1) ir el. parduotuvėje www.inhair.lt.

Sunku išsirinkti tinkamą priemonę? Tuomet kviečiame užsirašyti plaukų ir galvos odos tyrimui diagnostine kamera. Registracijos tel. „inHair“ Vilnius +370 670 02606, Kaunas +370 683 79339, Klaipėda.

+370 684 77378. Tyrimo kaina: 5 Eur.

Užsakymo nr.: PT_74462014

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis