Oksana Pikul: geriausias moters draugas – ryškiai raudonas lūpdažis

Dainininkė Oksana Pikul-Jasaitienė šiandien net nesuskaičiuotų, kiek skirtingų lūpų dažų turi savo rankinėse, kosmetikos krepšeliuose ir savo veidrodžio spintelės stalčiuose.

Profesionalams skirtos paletės su skirtingų spalvų dažais sukrautos grožio salone, kur Oksana dažnai dirba. Prieš dešimt metų pradėjusi mokytis kosmetologės ir makiažo meistrės profesijos, šiandien Oksana makiažus daro dažniau nei dainuoja. Pažiūrėti, kaip jai sekasi ir jos patarimų paklausyti bus galima jau kitą savaitgalį Lietuvos parodų ir kongresų centre “Litexpo” vyksiančioje grožio industrijos parodoje “Pelenė”.

“Niekada nesakyk – niekada, - šypsosi dainininkė, Oksana Pikul-Jasaitienė. – Kažkada sau buvau prisiekusi nevaikščioti po namus su chalatu ir neišeiti į gatvę nepasidažiusi. Tačiau laikai keičiasi, nutinka visko. Yra ir chalatas namie, ir be makiažo į parduotuvę pieno išbėgu. Kartais minutės svarbiau nei išvaizda”.

Buvo laikas, kai Oksana teko rinktis – teisės ar kosmetologijos studijos. “Pasimokiusi teisės, labai greitai supratau, kad tai – ne mano sritis, - pasakoja. – Nenorėjau prarasti metų, todėl nusprendžiau pamėginti kosmetologiją. Abejingų grožiui moterų – nėra, nemaniau, kad kosmetologija taps mano darbu, tuomet atrodė, kad tai – puikus hobis”.

Prieš dešimt metų Oksana pagalvoti negalėjo, kad makiažai bei seminarai, kuriuos ji veda grožio specialistėms, užims daugiau laiko nei dainavimas scenoje. “Gyvenimas yra visiškai nenuspėjamas”, - šypsosi ir geru žodžiu mini pirmąją savo mokytoją, o dabar ir kolegę, žinomą makiažo meistrę Birutę Pajėdienę.

“Yra moterų, kurios kolekcionuoja batus, o mane visada domino kosmetikos priemonės, - neslepia Oksana. – Buvo laikas, kai, impulso pagauta, galėjau joms išleisti krūvą pinigų. Kosmetikos būdavo pilni stalčiai, kartais dar ir mamos pasiskolindavau. Dabar man atrodo, kad aš sąmoningai ėjau šiuo keliu ir, štai, dirbu darbą, kurį mėgsta širdis”.

Gavusi kosmetologės diplomą, Oksana išmėgino daugelį makiažo sričių. Televizinis grimas, sako, jos nesužavėjęs, metus ji dirbo su žinomu fotografu, kurio fotosesijoms ruošė modelius, dar kurį laiką darydavo makiažus žurnalų viršelių fotosesijoms. “Tačiau mieliausiu man liko darbas su žmonėmis, kuriuos tenka puošti jų asmeninėms šventėms – vestuvėms, krikštynoms, gimtadieniams, - pripažįsta. – Šis darbas man suteikia nuostabių dalykų – pažintis, malonius pokalbius, gerą laiką, patirtį. Nuostabu kiekvieną kartą jausti šiltą santykį su žmogumi, džiaugtis jo švente, užsikrėsti jo gera nuotaika”.

Oksanai būtų sunku pasakyti, be kokios kosmetikos priemonės ji neįsivaizduoja savo kosmetikos krepšelio. Be pudros? “Anksčiau taip maniau, - sako, - dabar gi, neabejoju, kad geriausias moters draugas turėtų būti lūpų dažai. Ir būtinai – drėkinantys, Lietuvos orai nelepina, mums tenka daug šaltų dienų, taigi, lūpas būtina saugoti. Raudonos lūpos puošia moterį, paryškina jos grožį, net jei veidas nepapudruotas”.

Kiekvienoje Oksanos rankinėje guli bent po vieną lūpdažį, o kai kuriose jų galima rasti ir du, ir keturis. Šį pavasarį dainininkė prisipažįsta pametusi galvą dėl ryškiai raudonos, klasikinės spalvos lūpdažio. “Klasika niekada neišeina iš mados”, - šypsosi.

Balandžio 7-9 d. parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiantis pagrindinis metų grožio industrijos renginys – „Pelenė“, lankytojams atskleis profesionalaus grožio pasaulio užkulisius, leis susipažinti su naujausiomis tendencijomis ir sužinoti, kaip slapčiausius grožio specialistų triukus perkelti ir pritaikyti kasdienybėje.

Užsakymo nr.: PT_74227488

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis