Norite lygaus veido? Liaukitės kontroliuoti emocijas!

Daugybė draudimų tenka moterų daliai. Moralė, auklėjimas, visuomenės lūkesčiai, vidiniai kompleksai verčia mus kontroliuoti gerokai daugiau nei reikėtų. Grožio sritis nėra išimtis, pastebi veido mankštos trenerė Viktorija Baltramiejūnienė.

Privalai kontroliuoti, ar tavo oda yra skaisti, ar antakiai tinkamos formos ir išpešioti, ar blakstienos yra gražios ir riestos, o lūpos ar putlios ir ar plaukai nėra išblukę ir nušiūrę. Tai – tik ledkalnio viršūnė. Nes reikia kontroliuoti savo balsą, emocijas ir galiausiai mimiką. Esu veido mankštos ir kitų manualinių technikų specialistė ir atsakingai sakau – BAIKITE!

Nustokite knygose rašyti nurodymus kontroliuoti savo veidą, jo mimikas. Nebegąsdinkite moterų, kad dėl veido aktyvumo jos bus raukšlėtos ir jokie kremai nebepadės. Ar ne per daug norime iš moterų? Kontrolė sukelia vidinę įtampą, kuri taip pat atsispindi veide ir nėra nieko liūdniau nei užspaustas į kampą veidas.

Ir patikėkite, veide nuo mimikų kontrolės taip pat susidaro raukšlės. Jeigu neleidžiate sau garsiai ir skaniai juoktis ir laikote užspaudę burną, turėsite „veido blokus“ lūpų kampučiuose arba kapotas, beformes raukšles aplink visą burną.

Jeigu stengiatės nesiraukyti ir išlaikyti kaktą lygią, turėsite raukšles virš antakių, nes įtampa niekur nedingsta, juk vis dar save kontroliuojame.

Jeigu bijote raukšlių akių kampučiuose ir užuot akis primerkę, jas plačiai atmerkiate, rizikuojate įsigyti antakių linijos deformaciją.

Apie tai Jums nepasakys niekas, nes ištarti „nesiraukyk“ yra paprasta, bet suprasti, kad nesiraukant dingsta veido gyvumas ir įtampa atsiranda kitose veido vietose, trūksta žinių.

„Ledo karalienė“ – tai tokia moteris, kurios emocijos nenudažytos jokia unikalia veido išraiška, ji yra labai panaši į visas kitas. O juk emocijos šoka gražų šokį mūsų veide ir sukuria jam unikalumo. O „Ledo karalienės“ emocijos – lyg uždarytos į narvą, vardan grožio. Tokia, nuolatinė ir vienoda veido išraiška, tarsi nuotraukoje pagautas kadras. O kur spalvos? Kur jūsų unikalumas – firminis kikenimas, antakių suraukimas ar išskirtinis vieno antakio pakėlimas?

Kategoriškai sakau: paleiskite savo emocijas, leiskite veidui išdarinėti viską, ką jis nori. Tiesiog „turėkite įrankius“, kurie padėtų veidui sugrįžti į save po audringos, emocijų kupinos dienos. Veido mankšta ir kitos manualinės technikos puikiai padeda gyventi pilnavertį gyvenimą, be jokių draudimų savo emocijų išraiškai veide.

Palyginkite veido mankštą su guminiais batais. Juk balos ir purvas nėra baisu, kai jūs tinkamai apsiavusi. Taip pat ir veidą apsaugo mankšta bei savimasažas – jei juos reguliariai darysite, raukšlių nebus.

Mimikuokite be baimės nuo ryto iki vakaro, tačiau bent vieną kartą per dieną padarykite veido pratimą – „lygintuvėlis“ ir viskas. Šis pratimas yra universalus ir tinka visam veidui, išskyrus akių zoną.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis