Migdolai – sveikatos ir elastingos odos šaltinis

Viktorijos eroje atėjus pavasariui moterys prie savo suknelių prikabindavo migdolo žiedą – tai buvo vilties simbolis. Kinijoje iki šių dienų migdolas yra grožio simbolis. Kosmetikoje migdolai reiškia gražią odą.

Apie migdolų bei jų ekstraktų poveikį sveikatai ir grožiui pasakoja L‘OCCITANE produktų vadovė Kristina Birgelė.

Apie migdolų kilmę
Provansas iki XIX a. buvo didžiausias migdolų augintojas, šiandien šis regionas vis dar tinkamiausia vieta jiems augti. Kreidinis, akmenuotas dirvožemis ir Provanso saulės šviesa yra puikios sudedamosios dalys, suteikiančios migdolams ypatingą skonį. Nors migdolus vadiname riešutais, iš tikrųjų tai sėkla, slypinti vaisiaus kevale.

Veikliosios savybės ir poveikis sveikatai
Iš visų riešutų migdolas turi daugiausiai maistingųjų medžiagų. Migdolai sumažina širdies smūgio riziką, sureguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje, saugo arterijų sieneles nuo pažeidimų, stiprina kaulus ir dantis, padeda mažinti svorį, subalansuoja cukraus kiekį kraujyje, skatina smegenų veiklą, puoselėja nervų sistemą. Migdole gausu medžiagų, kurios teigiamai veikia sveikatą. 

Omega 3 riebalų rūgštys reguliuoja cukraus kiekį, sumažina kraujo spaudimą, tirpina kūno riebalų kiekį, didina raumenų masę bei stiprina imuninę sistemą. Proteinas, kuriuo prisotintas šis riešutas yra stangrios odos statomoji medžiaga.

Migdolų žiedai
Migdolų žiedai
Gamintojo nuotr.

Migdoluose randama ir vitamino E bei magnio. Vitaminas E yra stiprus antioksidantas, kuris aliejui suteikia ilgalaikį poveikį bei sustiprina veikliąsias savybes. Magnis ląsteles praturtina energija. Nustatyta, kad magnis slopina streso hormonus, dėl kurių atsiranda priešlaikinės senatvės požymiai ir spuogai. Migdoluose taip pat gausu kalcio, geležies ir fosforo. 

Migdolai kosmetikoje
Migdolų ekstraktai jau senovės Egipto laikais buvo populiarus ingredientas kosmetinėse priemonėse. Šio riešuto veikliosios savybės itin vertinamos ir šiais laikais.

Egzistuoja dvi migdolų rūšys: saldieji ir kartieji. Saldieji migdolai kosmetikoje naudojami dėl jų drėkinamojo poveikio, kartieji – dėl jų kvapo. Kiekviename riešute viduje yra dviejų riebalų rūgščių kombinacija, kuri padeda sukurti sveiką, elastingą odą. Migdolai turi stiprų antioksidantinį ir drėkinamąjį poveikį.

"L'Occitane"
Gamintojo nuotr.

„Migdolų kūno kremas, papildytas migdolų aliejumi bei migdolų pieneliu, maitina ir švelnina odą. Migdolų baltymų ir silicio derinys, kuris yra panašus į kolageną, efektyviai kovoja su odos stangrumo netekimu, stiprina odos pamatinį sluoksnį. Lengvos, kreminės konsistencijos kremas greitai susigeria, nepalieka riebaus sluoksnio. Oda tampa aksominė ir glotni, apgaubta gaiviu ir subtiliu aromatu“ – pasakoja L‘OCCITANE produktų vadovė Kristina Birgelė.

Migdolų aliejus dėl savo tvarumo yra dažniausiai naudojamas natūralus aliejus kosmetikos pramonėje. Šis aliejus yra idealus kosmetinėms priemonėms ir dėl ypatingo švelnumo, taip pat jis puikiai nuvalo makiažą.

„Produktai, kurių sudėtyje yra migdolų, efektyviai maitina, glotnina, stangrina ir tonizuoja odą. Iš migdolų sėklų išgaunami ingredientai naudojami L‘OCCITANE natūralaus grožio produktuose: kūno losjonuose, muiluose bei kituose kūno puoselėjimo produktuose“, – pasakoja K. Birgelė.

Kosmetinės priemonės, sudėtyje turinčios migdolų, puikiai tinka moterims, kurių oda praradusi stangrumą, tonusą, atsiradęs celiulitas, kurios trokšta glotnesnio bei tvirtesnio kūno.

„Migdolų anticeliulitinė kūno želė padeda sumažinti celiulitą, lieknina šlaunis ir sėdmenis, glotnina ir stangrina odą. Produkte yra didelė natūralių veikliųjų ingredientų koncentracija, kuri padeda efektyviai kovoti su celiulitu: unkarijų, bolivinių balandų ekstraktai ir morkų eterinis aliejus lėtina riebalų ląstelių pasirodymą ant sėdmenų ir šlaunų. Migdolų pumpurai, kuriuose gausu flavonoidų, natūralus kofeinas, šlamučių, imbierinių citrinžolių ir pipirmėčių eteriniai aliejai naikina riebalų ląsteles. Migdolų baltymai ir naujasis eksfoliuojamasis citrinų ekstraktas akivaizdžiai glotnina odos paviršių ir sumažina įdubimus“, – teigia Kristina.

"L'Occitane"
Gamintojo nuotr.

Užsakymo nr.: PT_61065801

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis