Makiažo gudrybės, kaip patobulinti veido kontūrus?

Mažos gudrybės padės susikurti tobulą makiažą, tinkamą jūsų veido formai.

Populiariausi straipsniai:
- Magiški žodeliai, kurie keičia mūsų gyvenimą
- D. Razauskas: kiekviena moteris yra absoliučiai unikalus pasaulis, gebantis ir stebinti, ir siutinti
- Kam kenksminga mažai angliavandenių turinti dieta
- 5 situacijos, kai moterys patiria neįprastą orgazmą
- Varškės apkepas su razinomis

Mūsų veidai yra skirtingi, juos galima skirstyti į 6 pagrindines formas: ovalo, apvalų, kvadratinį, trikampį, kriaušės ir pailgą. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį, darantis makiažą, kuris paslėptų veido formos trūkumus?

Svarbu atkreipti dėmesį - kurias zonas reikia šviesinti, kurias - tamsinti, pavyzdžiui, apvaliame veide šviesia priemone reikėtų patepti tik kaktos ar smakro viduriuką, o trikampiame - visą smakrą.

Ovalus

Ovalo formos veidas paprastai būna simetriškas, plačiausias ties skruostais, siauresnis ties kakta ir smakru. Ši forma vadinama idealiausia, nereikia papildomai vargti kuriant veido kontūrą. Tos, kurios turi ovalų veidą, gali išbandyti įvairiausius makiažus, eksperimentuoti. Žinoma, reikėtų atkreipti dėmesį į akių formą.

● Jei akys nutolusios viena nuo kitos, reikėtų drąsiau paryškinti vidinius akių kampelius, kad vizualiai akių neskirtų didelis tarpas.
● Kai akys itin arti viena kitos, vidinius jų kampelius pašviesinkite, o išorinius - patamsinkite.
● Jei akys yra iškilios, patariama jas dažyti tamsesniais šešėliais ir sodresniu kontūru.
● Turinčioms gilias akis, vokus kaip tik reikėtų pašviesinti, vengti tamsių spalvų.
● Toms, kurių akys kiek pasvirusios žemyn ties išoriniais kampučiais, atrodo lliūdnokos, patariama tepti mažiau šešėlių vietoje, kur akys krypsta žemyn. Taip pat dažantis blakstienas reikėtų akcentuoti akies vidurį, tepti mažiau tušo ties išoriniais akių kampučiais.

Apvalus

Apvalus veidas išsiskiria tuo, kad yra trumpesnis nei kiti, putlesnis. Tačiau tos, kurios turi apvalų veidą, paprastai ilgiau gali džiaugtis jaunyste. Kuriant ovalo įspūdį šviesinti reikėtų kaktos vidurį, paakius, smakro vidurį, nes dažniausiai šis atrodo apvalesnis. Vienu ar pora atspalvių tamsesne veido formavimo priemone reikėtų paryškinti smilkinius, skruostus ir skruostikaulių liniją, kad veidas įgautų struktūriškumo.

Kvadratinis

Kvadratinės formos veidas atrodo vienodo pločio kaktos, skruostų ir apatinio žandikaulio zonose. Tobulinant veido siluetą reikėtų pašviesinti kaktos vidurį, paakius ir smakro viduriuką. Patamsinti patariama plaukų augimo linijas ties smilkiniais, apatinių žandikaulių kampelius. Skruostus verta patepti skaistalais - būtent apvalią skruostų zoną, tuomet suniveliuosite veido kampuotumą, jis atrodys apvalesnis.

Trikampis

Toks veidas yra plačiausias ties kakta, siaurėja link smakro. Formuojant veidą patariama kompaktine pudra pašviesinti smakrą (tai jį vizualiai paplatins), kaktos vidurį ir paakius - nukreips žvilgsnius į veido centrą. Patamsinti reikėtų smilkinius ir skruostus, tuomet viršutinė veido dalis optiškai atrodys siauresnė.

Kriaušė

Kriaušės formos veidas yra platus skruostų, apatinio žandikaulio srityse ir siauresnis ties kakta. Pašviesinti reikėtų kaktą, paakių sritį ir smakro galiuką. Patamsinti - ir skruostus, ir skruostikaulius, tuomet veido viršutinė bei apatinė dalys atrodys harmoningesnės.

Pailgas

Ši veido forma išsiskiria išraiškingais skruostikauliais, aukšta ir plačia kakta bei griežta žandikaulio linija. Turinčioms tokį veidą nereikėtų šviesinti jokių veido zonų, tik šiek tiek patmsinti smakrą, tuomet jis atrodys trumpesnis. Kad sutrumpintumėte ir paplatintumėte veidą, skruostų apvalumus paryškinkite skaistalais, šiuos išsklaidykite didesniame plote.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis