Makiažas 30+ moteriai: kaip paslėpti trūkumus (VIDEO)

Bėgant metams oda praranda elastingumą, spindesį ir papilkėja. Tačiau pasitelkus makiažą, galima atsukti laiką atgal. Salono „Mekeup 2 go“ vizažistė-grimerė Lina Basovienė pataria, kaip moterys, perkopusios 30 metų ribą, turėtų paruošti veidą makiažui ir tinkamai užmaskuoti raukšleles bei kitus odos trūkumus.

Subrendusios moters oda dažniausiai itin stokoja drėgmės. Todėl pirmas žingsnis prieš makiažą – gerai sudrėkinti odą. Tai gali būti dieninis drėkinamasis kremas ar serumas.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- I.Marozienė: geriausią patarimą, kaip rūpintis grožiu, išgirdau gatvėje
- Ką gali soda?
- Kaip apleistos betoninės patalpos virto jaukiu loftu
- Kiniška vištiena "Guo Bao"

Odos trūkumus reiktų paslėpti vadinamosiomis spalvotomis makiažo bazėmis dar prieš tepant makiažo pagrindą ar kreminę pudrą. Tačiau visos priemonės maskavimui turėtų būti itin lengvos tekstūros ir tepti labai plonu sluoksniu. Kitaip trūkumai tik dar labiau išryškės.

Makiažo patarimai brandžiai moteriai: kaip paslėpti trūkumus
Makiažo patarimai brandžiai moteriai: kaip paslėpti trūkumus
Gyčio Vidžiūnio nuotr.

Raudonoms dėmelėms ar spuogams tiks žalia makiažo bazė. Pigmentinėms dėmėms – violetinė. Tepti reiktų tik ant odos defektų. Išimtis – auksinė arba geltona makiažo bazė. Ji suteiks skaistumo, jei veido oda papilkėjusi.

Makiažo pagrindą arba kreminę pudrą reikėtų rinktis itin lengvos tekstūros, drėkinančią ir lengvai maskuojančią. Jei bus pasirinkta stipriai maskuojanti, galima laukti atvirkštinio rezultato – storas makiažo sluoksnis tik išryškins raukšles.

Makiažo patarimai brandžiai moteriai: kaip paslėpti trūkumus
Makiažo patarimai brandžiai moteriai: kaip paslėpti trūkumus
Gyčio Vidžiūnio nuotr.

Kreminė pudra gali būti vienu tonu šviesesnė nei veido oda. Tai suteiks jaunatviškumo. Atvirkščias variantas ir dažna moterų klaida – per tamsi kreminė pudra. Ji tik pridės papildomų metų.

Birią pudrą taip pat reiktų naudoti itin atsargiai. Nepudruokite viso veido – užteks tik vadinamąją T zoną: smakrą, nosį ir kaktą. Ypač reiktų vengti pudruoti paakius ir zoną aplink akis. Sausi pudros milteliai išryškina smulkias raukšleles.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis