Kvepalų pirkimas internetu: kaip rinktis ir ką dažniausiai perka lietuviai?

38 proc. interneto vartotojų Lietuvoje per praėjusius metus yra nors vieną kartą pirkę internetu. Apsipirkimas internetu padeda sutaupyti laiko. Be to, internetinėse parduotuvėse kainos dažniausiai yra mažesnės, nei įprastose parduotuvėse.

Mažesnes kainas paprastai lemia mažesni patalpų nuomos, darbuotojų ir kiti kaštai. Dar vienas privalumas, kuris tam tikrose situacijose gali virsti trūkumu – didelė prekių pasiūla. Pagrindinis internetinių parduotuvių trūkumas – prekė perkama jos prieš tai neišbandžius. Būtent šis niuansas gali atbaidyti dalį pirkėjų, ypač jeigu kalbame apie kvepalų ir parfumerijos pirkimą internetu.

Kvepalų pasirinkimas – sudėtingas procesas

Kvepalų pasirinkimas yra sudėtingas procesas. Net renkantis kvepalus įprastoje parduotuvėje gali būti sunku atrasti tinkamą kvapą. Kartais tenka rinktis ilgai ir kelis kartus sugrįžti, kadangi kvepalai atsiskleidžia ne iš karto. Todėl rinktis elektroninėje parduotuvėje pagal kvepalų aprašymą ir sudedamąsias dalis yra dar kebliau.

Shutterstock

Kvepalų pasirinkimą lemia keli faktoriai. Visų pirma tinkantis ir patinkantis kvapas pasirenkamas pagal patinkančias natas ir jų derinius. Kvapą sudaro pradinės, vidurinės ir bazinės natos, kurios užuodžiamos skirtingu metu. Pradinės natos išlieka labai trumpai, iki 10 min. Vidurinės natos užuodžiamos iki pusvalandžio, o bazinės natos – po pusvalandžio, todėl renkantis kvapą reikia leisti visoms natoms atsiskleisti. Žinant savo mėgstamas natas ir jų derinius jau galima rinktis kvepalus. Norint pasirinkimą atlikti tinkamai, reikia įvertinti sezoniškumą, kokiai progai kvepalų ieškote. Būtina atsižvelgti į kvepalų nešiojimo etiketą. Vakarui paprastai pasirenkami sunkesni kvepalai, dienai – lengvesni. Vasarą labiau tinka gaivesni kvepalai, žiemą - sodresni, rytietiški, prieskoniniai. Nors tai nėra būtina taisyklė. Pavyzdžiui, kai kurie kvepalai, kuriuos paprastai siejame su žiemos sezonu, vasarą visai kitaip skleidžiasi ir gali parodyti netikėtų niuansų.

Populiariausi žinomų kompanijų kvepalai

„Kiekvienas žmogus yra skirtingas, todėl kvepalų pasirinkimas yra labai individualus. Geriausias būdas rinktis kvepalus – juos uostyti. Todėl norint įsitikinti, kad išsirinktas kvapas suteiks gerų emocijų, o ne erzins – kvepalus reikėtų išbandyti gyvai. Mūsų internetinėje parduotuvėje siūlomas labai didelis įvairių kvepalų asortimentas, todėl kiekvienas ieškantis gali atrasti savo mėgstamiausius kvepalus.“, – teigia interneto parduotuvės b-a.eu, prekiaujančios parfumerija internetu, atstovas Mantas Meliešius.

Aptardamas populiariausius pirkėjų pasirinkimus, M. Meliešius pastebi, kad populiariausi ir dažniausiai perkami yra brangesni, žinomų parfumerijos kompanijų kvepalai. „Populiariausi parduodami kvepalai internetu yra Versace „Bright Crystal“, Versace „Crystal Noir“, Lanvin „Eclat d‘Arpege“ ir Calvin Klein „Euphoria“. Dažniausiai kvepalus perka moterys, kadangi dažniau juos keičia ir nori išbandyti naujoves. Moterys kvepalus dovanoja ne tik sau, bet ir vyrams. Tai ypač pastebima prieš šventes. Taip pat šiuo laikotarpiu suintensyvėja ir kvepalų rinkinių pardavimai“, - sakė M. Meliešius.

Shutterstock

Kvepalai vaikams nepopuliarūs

Atskira kvepalų kategorija, kurią galima rasti beveik kiekvienoje internetinėje parduotuvėje, yra kvepalai vaikams. Tai vaikams pritaikyti kvapai, kurie paprastai pilstomi į buteliukus su įvairiausių personažų atvaizdais. Kvepalai vaikams gali būti vertinami labai kontraversiškai, kadangi viena iš pozicijų teigia, kad vaikams nereikėtų nešioti kvepalų. Tuo tarpu šiai nuomonei oponuojantys vaikiškuose kvepaluose įžvelgia nemažai privalumų. Galbūt dėl tokio kontraversiškumo kvepalai vaikams nėra populiarūs.

„Kvepalų vaikams pas mus beveik neperka. Labai retas atvejis, kuomet į pirkinių krepšelį patenka kvepalai, skirti vaikams. Paprastai, renkantis tokius kvepalus, dėmesys kreipiamas ne į pati kvapą, o į buteliuką, tiksliau animacinį personažą, kuris ant jo pavaizduotas.“, – kvepalų vaikams populiarumą komentavo M. Meliešius.

Shutterstock

Kvepalai internetu – ar rinktis?

Kaip jau ir buvo aptarta, internetinės parduotuvės privalumas – galimybės pasiūlyti mažesnę kainą, nei tai gali padaryti įprasta parduotuvė. Nemažai pirkėjų pasirenka pirkti parfumeriją internetu. Neretai tokie pirkėjai jau žino savo mėgstamus kvapus arba jau yra išsirinkę naują kvapą įprastoje parduotuvėje. Tokie pirkėjai aiškiai žino, ko ieško, ir kokį produktą nori įsigyti, todėl jiems lengviau priimti sprendimą pirkti internetu.

Be lanksčios kainos ir patogaus pristatymo į namus, elektroninės parduotuvės dar gali pasiūlyti platesnį asortimentą. Tai reiškia, kad elektroninėje parduotuvėje galite įsigyti ne tik populiariausius ir perkamiausius kvepalus, bet taip pat galite rinktis ir iš įmantresnių variantų, kurių ieško išrankesni pirkėjai. Todėl jeigu ieškote išskirtinio kvapo, verta apsidairyti parfumerija prekiaujančiose interneto parduotuvėse.

Užsakymo nr.: PT_77278483

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis