Kvapai, žadinantys aistrą: seksualiausių kvepalų 10-tukas

Tikra tiesa, kad geismo objektą pasirenkame (tiksliau, jį mums „parenka“ feromonai) pagal tai, kokį individualų odos kvapą skleidžiame mes ir kitas asmuo. Tačiau aistrą gali padėti užkurti ir, regis, iš pirmo žvilgsnio niekuo „kalti“ kvepalai. Supažindiname su seksualiausiais pasaulyje laikomais kvepalais. Atsargiai, gali įžiebti aistrą!

Seksualiausiais ir aistrą žadinančiais komponentais tradiciškai laikoma ambra, muskusas (tobulai imituoja žmogaus kūno ir odos kvapą), vanilė (ši sudedamoji dalis dažna ir rytietiškuose kvepaluose). Sunku pasakyti, ar viena populiariausių pasaulyje (ir Lietuvoje) „Thierry Mugler“ 1992 metais sukurta legendinė kompozicija „Angel“ sukelia minčių apie kūniškus malonumus (labiau – apie skanėstus, kurie galbūt laukia po to), tačiau jo „konkurentas“, kuriame irgi yra vanilės, „Guerlain“ „Shalimar“ – labai geidulingas. Jie – iki šiol vieni populiariausių kvepalų pasaulyje, nors buvo sukurti 1925-aisiais. Beje, geriausiai šie kvepalai atsiskleidžia ne tą sezoną, kai švenčiame Valentino dieną, o šiltuoju metų laiku – pavasarį ir ypač vasarą.

„Guerlain“ „Shalimar“
(citrinos, bergamotės, jazminai, rožės, vilkdalgiai, tongapupės, vanilė, santalas, muskusas, civetų sekreto medžiagos, sakai, oda, opopanaksas)

„Stephane Humbert Lucas 777“ „O Hira“
(ambra)



„Serge Lutens“ „Muscs Koublaï Khan“
(muskusas, ambra, labdanumas, marokietiškos rožės, kmyninis kuminas, kmynai, muskusinės dedešvos, pačiuliai, vanilė)



„Frédéric Malle“ „Musc Ravageur“
(levandos, bergamotės; cinamonas, gvazdikėliai; santalas, tongapupės, vanilė, kedras)
Kalbama, kad didelis šių kvepalų gerbėjas yra George’as Clooney’is.

„Narciso Rodriguez“ „For Her“
(Afrikinių apelsinmedžių žiedai, bergamotės, kvepenės; muskusas, ambra; vetiveriai, vanilė, pačiuliai)

Ką tik meilės nuotykį patyrusios moters kvapą, kaip tikinama, skleidžia tuberozos (vieni šį kvapą dievina, kiti negali jo pakęsti). Bene labiausiai žinomi „Fracas“ tuberozų ir apelsinmedžių žiedų kvepalai buvo sukurti 1948 metais, ir tapo legendiniu aistros kvapu. Nors šiais kvepalais mėgsta pasišlakstyti tokios garsios (ir aistringos) moterys, kaip dainininkė Madonna, aktorės Kim Basinger, režisierė Sofia Coppola ir kt., daugelį šis kvapas tiesiog erzina.

„Frédéric Malle“ „Carnal Flower“ (didelė šių kvepalų gerbėja – aktorė Mila Kunis)
(eukaliptai, tuberozos, apelsinmedžių žiedai, melionai, kokosai, jazminai, kvapiosios kanangos, bergamotės, muskusas)


„Robert Piguet“ „Fracas“
(bergamotės, mandarinai, alyvos, tuberozos, jazminai, pakalnutės, kvepenės, baltieji narcizai, santalas, ambra, muskusas)

Dar viena labai „seksuali“ gėlė – pačiuliai. Jos yra ne tik legendiniuose „Angel“, bet ir moteris (tikėkimės, ir vyrus) iš proto varančiuose „Frédéric Malle“ „Portrait of a Lady“.

„Frédéric Malle“ „Portrait of a Lady“
(turkiškos rožės, gvazdikėliai, cinamonas, juodieji serbentai, avietės; santalas, pačiuliai, smilkalai; muskusas, ambra, benzojinė derva)


„Yves Saint Laurent“ „Opium“
(kalendros, bergamotės, jazminai, slyvos, citrusai, pipirai, gvazdikėliai; gvazdikai, santalas, pačiuliai, cinamonas, vilkdalgių šaknys, persikai, pakalnutės, rožės; labdanumas, opopanaksas, muskusas, vanilė, kokosai, benzojinė derva, vetiveriai, mira, ambra)

„Chanel“ „Coco Noir“
(greipfrutai, bergamotės; jazminai, rožės, baltieji narcizai, pelargonijos; tongapupės, pačiuliai, santalas, vanilė, muskusas, ladanas)

Gamintojų ir redakcijos archyvo nuotraukos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis