Kosmetika iš kavos - veidui, plaukams ir kūnui

Kava, kaip gėrimas, turi daug antioksidantų ir saikingai vartojant yra naudinga. Tačiau geriant kavą oda negali pajusti jos naudingų savybių, todėl siūlome jums keletą naminių kaukių ir šveitiklių iš kavos tirščių receptų.

Skaitomiausi straipsniai:
- Gegužės mėnesio horoskopas: ko laukti kiekvienam Zodiako ženklui
- Kaip seksas ir šlapimo pūslės uždegimas yra susiję?
- Žiaurioji grafienė grožį puoselėjo nekaltų mergelių kraujo voniomis
- Kodėl vyrai vienas myli, o kitas veda?
- Liaudiškos priemonės, kaip išnaikinti maistines museles ir kandis

Kosmetinėms procedūroms jums prireiks vidutinio ir smulkaus malimo kavos be aromatinių priedų. Ir čia puikiai tiks kavos tirščiai, likę išgėrus kavos puodelį. Tik – svarbu – kava turi būti šviežia ir be cukraus.

Kavos šveitiklis veidui ir kūnui

Jei jūsų oda normali ar riebi, tirštą kavos košelę sumaišytkite su jogurtu (2:1). Jei jūsų oda jautri ar sausa, kavos tirščius sumaišykite su riebia varške (tokiu pat santykiu). Veidą ar kūną kelias minutes masažuokite švelniais sukamaisiais judesiais, kol pajusite šilumą. Oda turi truputį parausti. Po masažo nuplaukite ją šiltu vandeniu.

Shutterstock nuotr.
Kavos losjonas veidui

Pasiruoškite nestiprios kavos be cukraus, nukoškite. Tuo skysčiu nuvalykite veidą ir kaklą, po 2 min. nusausinkite servetėle. Naudojant šį losjoną kasdien oda įgauna lengvą pajūrio įdegį.

Atkuriamoji kavos kaukė plaukams

Padeda gražinti plaukams blizgesį ir elastingumą, tonizuoja ir stiprina.

1 valg. šaukštą maltos kavos užpilkite 1 stikline verdančio vandens. Palikite 5 minutėms. Įpilkite 2 val. šaukštus konjako (brendžio ar romo), įdėkite 2 kiaušinių trynius ir 0,5 arb. šaukštelio ricinos ar alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišykite ir užtepkite ant šlapių plaukų. Palaikykite kaukę 10 min., paskui išplaukite plaukus šampūnu ir perskalaukite drungnu vandeniu.

Shutterstock nuotr.
Anticeliulitinė kaukė

Dėl tirščiuose esančio kofeino ši kaukė pagerins odos kraujo apytaką, pagreitins riebalinių ląstelių deginimą, sumažins paburkimą ir padės kovoti su celiulitu.

Stambesnio malimo kavą užpilkite nedideliu karšto vandens kiekiu – kad gautumėte tirštą košytę. Dar šiltą ją tepkite ant probleminių vietų ir aktyviai masažuokite, kol oda paraus.

Kai oda taps raudona ir sušils, celiulito pažeistas vietas apvyniokite maistine plėvele. Paskui nuplaukite šaltu vandeniu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis