Kokosų aliejus – ne tik grožiui, bet ir sveikatai

Nemažai maisto produktų, pavyzdžiui, gerina virškinimą ir mažina pilvo skausmus, vienas jų – kokosų aliejus, gydantis nuo labai įvairaus spektro ligų.

Kai susergame, daugelis mūsų visiškai pasitikime išrašomų vaistų veiksmingumu stabdant mūsų negalavimus. Dažnai tai yra tiesiog neišvengiama, tačiau egzistuoja ir daugybė natūralių, naminių vaistų, kuriuos būtų naudinga pažinti.

Pateikiame sąrašą negalavimų, kuriuos gali padėti įveikti kokosų aliejus.
Šiame aliejuje esančios sveikosios riebalų rūgštys gerina atmintį, smegenų veiklą, naikina bakterijas, infekcijas, toksinus.

Žinoma, visada rekomenduojame išklausyti, ką šiais klausimais galėtų patarti medikai, tačiau patariame ir kasdieniame gyvenime naudoti kokosų aliejų ir šitaip pagerinti savo sveikatą.

Kokosų aliejus – kas tai?

Kokosų aliejus gaunamas iš kokosų minkštimo, tad tai yra visiškai natūralus produktas, žinomas dėl savo teigiamų sveikatai savybių.
Virš 1500 mokslinių tyrimų įrodė, jog kokosų aliejus – vienas sveikiausių žinomų maisto produktų, nes jame yra daug naudingųjų riebalų rūgščių.
Kokosų aliejus suteikia mums energijos, turi priešgrybelinių savybių, o kepenys jį itin lengvai virškina.

1. Padeda išvengti širdies ligų ir mažina kraujo spaudimą

Riebalų rūgštys, esančios kokosų aliejuje, gali sustiprinti “gerąjį” cholesterolį jūsų kraujyje, o kartais ir paversti “blogąjį” cholesterol “geruoju”. Tai gerina širdies darbą, mažina širdies ligų ir kraujo krešulių atsiradimo tikimybę bei naikina antioksidantus.

2. Lengvina šlapimo pūslės ir inkstų infekcijas

Kokosų aliejus taip pat žinomas ir dėl to, kad padeda kovoti su šlapimo takų ir inkstų infekcijomis. Riebalų rūgštys šalina infekcijus šaltinius bei padeda palengvinti jau atsiradusios infekcijos gijimo procesą. Tad tai tikrai geras natūralus antibiotikas. Kokosų vanduo net padeda atsikratyti inkstų akmenų!

3. Kovoja su parazitais

Viena iš naudingųjų riebalų rūgščių, esančių kokosų aliejuje, lauro rūgštis, puikiai kovoja su bakterijomis, virusais bei stabdo grybelio plitimą. Pabandykite pakeisti savo įprastus saldėsius su kokosų pienu ar kokosų vandeniu. Tai suteiks jums daugiau energijos, ypač tada, kai esate susirgę ar pavargę.

4. Gerina ištvermę

Viena labiausiai vertinamų kokosų aliejaus savybių yra ištvermės gerinimas, nes kokosų aliejus suteikia jums daugiau energijos ir skatina virškinimą. Kai jūsų organizmas virškina nerafinuotą kokosų aliejų, kepenys jame esančias riebalų rūgštis iškart verčia į energiją. Daugybė sportininkų teigia, jog naudoja šį aliejų, kad pakeltų sunkias treniruotes.

5. Gerina smegenų veiklą

Įvairūs tyrimai skelbia, jog kokosų aliejus pagerino sergančiųjų Alzhaimeriu smegenų veiklą. Kepenys verčia kokosų aliejų energija, o ši tuomet yra tiekiama toms ląstelėms, kurios jos kitu būdu gauti negali. Pradinėje Alzhaimerio ligos stadijoje tai itin svarbu, nes tai suteikia jiems papildomos taip reikalingos energijos. Teigiama, jog riebalų rūgštys gerina ir atmintį.

6. Stiprina dantis

Kokosų aliejuje esančios medžiagos padeda mūsų organizmui lengviau įsisavinti kalcį. Tai itin svarbu mūsų tinkamai dantų būklei. Nemažai žmonių skalauja burną kokosų aliejumi ir taip ją dezinfekuoja.

7. Padeda sergant 2-ojo tipo diabetu

Šiuo tipu diabetu sergantieji jau nebegali įsisavinti insulino, tad ir negauna energijos iš gliukozės. Kokosų aliejuje esančios riebalų rūgštys padeda lengviau įsisavinti insuliną. Taip šios rūgštys lengvina ir kasos darbą, tad organizmui tampa lengviau kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje.

8. Mažina alkį

Kokosų aliejus žinomas ir dėl to, jog gali padėti pažaboti neribotą alkį. Įrodyta, jog kai kurios medžiagos, esančios šiame aliejuje, mažina apetitą. Nedideli tyrimai rodo, jog respondentai, vartoję daugiau kokosų aliejaus, suvalgydavo mažiau kalorijų kito maisto.

9. Gerina virškinimą

Kokosų aliejus gali padėti kūnui lengviau įsisavinti tam tikras maisto medžiagas, pavyzdžiui, magnį, kalcį ar įvairius vitaminus. Pranešama, jog šis aliejus gali pagerinti virškinamojo trakto būklę bei sumažinti skrandžio rūgščių. Antivirusinės kokosų aliejaus savybės gali sunaikinti bakterijas bei parazitus, dėl kurių prasčiau virškinate.

10. Gydo odos infekcijas

Kokosų aliejus gali būti naudojamas ir ant odos. Jis puikiai apsaugos jūsų odą nuo dulkių, grybelio, bakterijų ir virusų. Be to, naudojant šį aliejų greičiau gyja žaizdos ir kraujosruvos. Nemažai žmonių naudoja kokosų aliejų ir odai drėkinti ar apsaugoti ją nuo saulės.

Gausus priešuždegiminių ir antivirusinių savybių kokosų aliejus yra tikrai universali bei natūrali priemonė jūsų sveikatai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis