Kokosų aliejus: 12 panaudojimo būdų Jūsų grožiui ir sveikatai

Kokosų aliejaus nauda žinoma jau nuo seno, tačiau atrodo, kad itin didelį populiarumą jis įgijo visai neseniai.

Būdų, kaip gali būti panaudojamas kokosų aliejus, yra tikrai nemažai: jis puikiai tinka atgaivinti plaukus, drėkinti odą, ar net balinti dantis. Taigi, jūsų dėmesiui – 12 efektyvių kokosų aliejaus panaudojimo būdų.
Greita pagalba sausai odai

Jums visai nebūtina investuoti į brangius kremus, skirtus drėkinti veido ar viso kūno odą. Jei namuose turite kokosų aliejaus, galite labai greitai sudrėkinti sausas kūno vietas. Kokosų aliejus puikiai įsigeria į odą – nors iš pradžių gali atrodyti, kad oda pernelyg riebi, tačiau netrukus aliejus susigers.

Veiksmingas makiažo valiklis

Jei su savimi neturite makiažo valiklio, kokosų aliejus padės jums efektyviai nuvalyti makiažą. Padenkite aliejumi visą veidą, ir nuvalykite makiažo likučius popierine servetėle. Veidą nuplaukite drungnu vandeniu. Įsitikinsite, kad tai – viena veiksmingiausių priemonių valyti makiažą.

Vaistas nuo aknės

Nors neretai manoma, kad aliejus gali dar labiau užkimšti poras, ir gali atsirasti dar daugiau spuogelių, tačiau tai nėra tiesa – naudojant kokosų aliejų galima efektyviai išgydyti aknę. Tereikia nepamiršti kartą per dieną veidą patepti kokosų aliejumi, ir greitai bus galima tikėtis tikrai puikių rezultatų.

Shutterstock

Kokosų aliejus vietoj skutimosi putų

Nors parduotuvėse galima rasti tikrai nemažai priemonių, skirtų skutimuisi, tačiau jos neretai dirgina odą. Kokosų aliejus yra natūrali medžiaga, kuri minkština odą, ir skutimosi procesas gali tapti kur kas greitesnis ir efektyvesnis.

Sveikesni ir žvilgesni plaukai

Norite dar labiau žvilgančių plaukų? Šampūnu išplautus plaukus patepkite kokosų aliejumi, palaikykite kelias minutes, ir kruopščiai išskalaukite drungnu vandeniu. Jei norite, kad rezultatas būtų dar geresnis, kartą per savaitę pasidarykite koksų aliejaus kaukę – aliejumi ištepkite nesudrėkintus plaukus, apvyniokite juos maistine plėvele ir palaikykite 20-30 minučių. Išplaukite plaukus šampūnu.

Kokosų aliejus tinka įvairių kaukių gamybai:

Jei plaukai yra pažeisti, sumaišykite šaukštelį kokosų aliejaus su šaukšteliu ricinos aliejaus bei trimis lašais artmetmedžio eterinio aliejaus. Įtrinkite į plaukų šaknis ir palaikykite apie 20 minučių;
Jei plaukai sausėja, sumaišykite šaukštelį kokosų aliejaus su penkiais lašais levandų eterinio aliejaus, šaukšteliu argano aliejaus ir dviem šaukšteliais alyvuogių aliejaus. Tepkite ant plaukų per visą ilgį, apvyniokite maistine plėvele, ir palaikykite 30 minučių.

Priemonė masažui

Daugumos masažo aliejų sudėtyje yra kokosų aliejaus, tačiau taip pat galima naudoti ir gryną kokosų aliejų. Garantuojame, jis tikrai padės dar labiau atsipalaiduoti ir padės sudrėkinti odą.

Kūno šveitiklis

Oda bus dar lygesnė ir švelnesnė, jei ją reguliariai šveisite. Nebūtina pirkti brangių kūno šveitiklių, nes efektyvią priemonę galima pasigaminti ir namų sąlygomis. Kokosų aliejų sumaišykite su šaukšteliu rudojo arba baltojo cukraus ir tepkite ant odos. Pašveiskite odą ir kruopščiai nuplaukite šiltu vandeniu.

Maisto gamyba

Kokosų aliejus gali pakeisti bet kurį kitą aliejų. Jį galima naudoti ir vietoj sviesto – nors skonis gali atrodyti gana neįprastas, tačiau tikrai galima atrasti tokių patiekalų, kur kokosų aliejus iš tiesų puikiai derėtų. Šis aliejus labiausiai tinkamas kepimui vidutinėje temperatūroje – maždaug 180 laipsnių Celsijaus. Kokosų aliejus, vartojamas vietoj kitų riebalų, gali padėti normalizuoti skydliaukės veiklą, stabdyti odos senėjimą bei padėti efektyviai kovoti su antsvoriu. Tereikia išsiugdyti naują įprotį, ir vietoj kitų riebalų, naudojamų maisto ruošimui, rinktis kokosų aliejų. Rekomenduojama per dieną suvartoti maždaug 1-2 šaukštus kokosų aliejaus.

Paviršių poliravimas

Kartais tenka pasvarstyti, kuo būtų galima valyti įvairius paviršius, kad šie būtų blizgesni. Kokosų aliejus tinkamas poliruoti medieną, odą ir metalą – tiesiog įtrinkite aliejaus į paviršius ir įsigėręs aliejus jį pavers dar blizgesniu.

Shutterstock

Dantų balinimas

Jei norite dar baltesnių dantų, jums tereikia kasdien skirti šiek tiek laiko burną skalauti kokosų aliejumi. Tai galite daryti ryte vos tik atsikėlus, arba vakare, kai išsivalysite dantis. Kokosų aliejus gali pakeisti burnos skalavimo skystį ir svarbiausia yra tai, kad šis aliejus visiškai nekenksmingas dantims.

Augintinių priežiūra

Kokosų aliejų galite naudoti patepti šuns ar katės sausą nosytę, augintinių pėdutes (ypatingai žiemos metu, kada pėdutės sausėja nuo druskų). Kokosų aliejaus, pipirmėčių aliejaus ir sodos mišinys gali būti puikia priemone valyti augintinių dantis – reguliarus dantų valymas gali padėti išvengti vizito pas veterinarą, kad būtų pašalinami susikaupę dantų akmenys.

Pagalba suskilinėjusioms pėdoms

Kokosų aliejus tinka gydyti suskilinėjusią pėdą, ypač – kulnų odą. Prieš miegą nuplaukite pėdas šiltu vandeniu, nusausinkite, ir gausiai patepkite kokosų aliejumi. Užsimaukite medvilnines kojines ir eikite miegoti. Ryte pastebėsite, kad pėdų oda tapo kur kas minkštesnė.

Kokosų aliejaus panaudojimo būdų yra daug ir įvairių, tad nebijokite eksperimentuoti – labai tikėtina, kad atrasite ir dar daugiau galimybių, kam būtų galima panaudoti šį natūralų produktą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis