Kokių klaidų vengti depiliacijos metu

Po depiliacijos kiekvienai moteriai norėtųsi džiaugtis glotnia, švelnia oda. Tačiau taip būna ne visada, ir dažnai net nežinome, ką kaltinti. Išvardinsime, kokias dažniausias klaidas depiliacijos metu daro moterys.

Pasirūpinkite oda


Prieš depiliaciją svarbu odą tinkamai paruošti. Keletą dienų prieš procedūrą, sudrėkintą odą patepkite kūno losjonu. Ji taps minkštesnė, depiliacijos metu ne taip išsausės, mažiau sudirgs, plaukeliai taip pat bus minkštesni, juos lengviau pašalinsite. Na, o jei pastebėjote, kad vienoje ar kitoje vietoje plaukeliai jau įaugo, nedelskite. Nušveiskite tą vietą švelniu šveitikliu, taip pašalinsite negyvas paviršiuje esančias odos ląsteles ir padėsite plaukeliams išsivaduoti.


Ne tas laikas


Pasak kosmetologų, moterys neretai renkasi rytinę depiliaciją iškart po dušo. Tačiau tai nėra tinkamiausias metas šiai procedūrai. Miegant kojos šiek tiek patinsta ir dalis plaukelių pasislepia, todėl rytinė depiliacija nesuteiks nepriekaištingai glotnios odos efekto. Verčiau plaukelius šalinkite vakare, tuomet džiaugsitės ypač švelnia oda.


Depiliacija karštoje vonioje


Vienos atlieka depiliaciją išsimaudžiusios duše, kitos – atsipalaiduodamos vonioje. Tačiau nuo karšto vandens oda paburksta, tampa jautri, tad skusdamos kojas ne tik nepašalinsite visų plaukelių, bet ir sudirginsite odą. Išlipusios iš karštos vonios palaukite bent 10 minučių ir tuomet imkitės depiliacijos. Rezultatai bus kur kas geresni.

kojos, skutimas, depiliacija
kojos, skutimas, depiliacija
Fotolia nuotr.

Senas skutimosi peiliukas


Kartais pasitaiko, kad naujų skutimosi peiliukų neturime, o plaukelius reikia pašalinti žūtbūt. Tuomet griebiamės nudilusio peiliuko ir plaukelių skutimas tampa tikru košmaru. Vienkartiniai peiliukai sukurti vienkartiniam naudojimui. Tačiau moterys linkusios tai ignoruoti. Daugkartinis tokio peiliuko naudojimas nedžiugins rezultatais: odą išbers raudonis, padidės susižalojimo ir uždegimo rizika, be to, pašalinsite tik dalį plaukelių. Naujas peiliukas aštriais ašmenimis garantuos švelnios ir lygios odos efektą.


Be skutimosi kremo


Manote jis skirtas tik vyrams? Anaiptol! Skutimosi kremas arba putos apsaugos odą nuo ašmenų sukeliamo dirginimo, pakels plaukelius, tad pašalinsite juos lengviau, o po procedūros oda bus itin glotni. Skutimosi kremą tepkite prieš plaukelių augimo kryptį, tai garantuos efektyvų plaukelių pakėlimą ir puikius depiliacijos rezultatus.


Per dažnai


Depiliacijos griebiamės vos tik plaukeliams pasirodžius, tačiau po kiekvieno šalinimo turėtume šiek tiek palaukti. Jei renkatės plaukelių šalinimą vašku, laukti reikėtų 4 savaites, kad nenusiviltumėte procedūros rezultatais. Bikinio zonos ir kojų plaukeliai tinkami depiliacijai, kai yra bent 0,5 cm ilgio. Kuo plaukelis grubesnis, tuo ilgesnis turi būti, kad galėtumėte jį pašalinti. Žinoma, skustuvu pašalinsite ir trumpesnius, tačiau dažnai dirginama oda gali imti šerpetoti, pleiskanoti, tapti dar jautresnė.

Shutterstock nuotr.

Neteisingi veiksmai


Vaškas garantuoja ilgesnį rezultatą nei skutimasis peiliukais, tačiau tai skausmingesnis metodas. Dažniausiai pasitaikanti klaida, kurią daro moterys šalindamos plaukelius vašku – juostelės lupimo metu oda tempiama ne į tą pusę. Jei odą tempsite neteisinga kryptimi, depiliuojamą vietą nusės mėlynės. Prilaikyti įtemptą odą reikėtų priešinga kryptimi juostelės traukimui. Pavyzdžiui, jei užklijavote vaško juostelę ant blauzdos, ją traukite į viršų (prieš plaukelių augimo kryptį), odą reikėtų prilaikyti ties čiurna, patemptą žemyn.


Ne tos dienos


Prieš atlikdamos plaukelių šalinimą vašku, apmąstykite, kada tai daryti geriausia. Atminkite, kad organizmas jautriausias keletą dienų prieš, per menstruacijas ir keletą dienų po jų. Taigi, šiuo laikotarpiu pasistenkite išvengti depiliacijos vašku, nes ji bus itin skausminga.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis