Kodėl reikia treniruoti veido raumenis?

Dažnai yra girdima frazė – „veido liesti, masažuoti negalima arba tai daryti labai atsargiai, nes išsitampys oda ir atsiras raukšlės bei veido ovalo pakitimai“. Ar tiesa?

Tokia nuomonė yra klaidinga. Ji verčia moteris bijoti liesti savo veidą, ką jau kalbėti apie stipresnį jo judinimą. Iki šiol dažnai manoma, jog veidas „gyvena“ savo gyvenimą ir yra tarsi atskirtas nuo viso kūno. Jo puoselėjimui patartina naudoti įvairiausius kremus, manant, kad reikiamomis medžiagomis praturtinta oda bus sveika ir gyvybinga.

Ar dažnai, norėdamos padailinti kūno linijas, tepate kojas, rankas, liemenį kremu? Tai nėra kūno raumenų treniravimo būdas. Norėdamos turėti lygią, gražią kūno odą, treniruojame ir tik papildomai ją tepame įvairiais aliejais ar kūno kremais, bet tik papildomai.

Tokia pati situacija ir su kiekvienos moters veidu. Pasistengusios galime išvystyti po oda esančius raumenis, kurie tiesiogiai yra atsakingi dėl raukšlių atsiradimo bei veido ovalo pakitimų.

Veido raumenys yra skirstomi į mimikos ir į kramtomuosius. Įprastai šiems abiejų rūšių raumenims yra būdingas normalus, fiziologinis tonusas, t.y., kai veido raumenys nei per daug atsipalaidavę, nei per daug įsitempę. Šiuo atveju galima džiaugtis lygiu, proporcingu veidu.
Daugelis faktorių (apie juos kiek vėliau) nulemia, jog su amžiumi veido raumenų tonusas pakinta – didžioji dalis jų tampa hipertoniški (per daug įsitempę) ir kiek mažiau – hipotoniški (per daug atsipalaidavę). Toks raumenų disbalansas iššaukia veido ovalo pakitimus bei raukšlių atsiradimą.

Svarbu tai, jog pakitus raumenims, keičiasi ir kaukolės kaulų padėtis bei odos būklė. Veido raumenys yra tiesiogiai susiję su kaukolės kaulais ir veido oda.

Taisyklingai treniruojant veido raumenis kinta viso veido struktūra. Per daug įsitempusius raumenis turime atpalaiduoti. O kaip su silpnesniais veido raumenimis? Šiuos papildomai tonizuoti (stiprinti) galima tik tuomet, kai hipertoniški raumenys įgauna fiziologinį tonusą. Dažnu atveju silpnieji raumenys taip pat atsistato „sutvarkius“ hipertoniškus raumenis, nes visas veidas yra vientisa sistema.

Pateikiame jums pratimus, kurie padės tobulinti veidą kiekvieną dieną, savarankiškai, namuose.

Pakelkite antakius ir atverkite akis

1) Priglauskite delnus ties smilkiniais.
2) Švelniai pastumkite į viršų.
3) Pakartokite tris kartus.

Pakoreguokite skruostinius raumenis

1) “Pritvirtinkite” rodomuosius pirštus virš lūpų kampučių.
2) Nusišypsokite, o piršus išlaikykite vietoje.
3) Pakartokite tris kartus.

Sutvirtinkite pagurklio zoną

1) Priglauskite rankas po pagurkliu.
2) Spauskite smakrą žemyn.
3) Pakartokite tris kartus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis