Kodėl modeliai miega su makiažu (ir jūs galėtumėte)

Viena iš auksinių grožio taisyklių teigia: niekada, jokiomis aplinkybėmis, kad ir kokia būtumėte pavargusi, neikite miegoti nenusivaliusi makiažo! Tačiau šiuolaikiniai modeliai paneigia šią taisyklę. Tiksliau, rado kelias išimtis.

Madų savaičių maratone kaip bitės plušančios kai kurios manekenės (Edie Campbell, Joan Smalls, Adriana Lima, Irina Shayk ir kt.) su makiažu miegoti eina ne todėl, kad nespėja jo nusivalyti ar taupo laiką (kokia nesąmonė!). Modeliai tikina, kad kai kurios dekoratyvinės kosmetikos priemonės kur kas geriau atrodo... kitą rytą.

Pavyzdžiui, „Yves Saint Laurent“ akių kontūrų pieštuku apvestos akys kitą dieną įgauna gilesnio atspalvio, akys atrodo netgi gražesnės. Bent jau taip tikina viena garsiausių šiuolaikinių modelių Edie Campbell. „Akims makiažas nekenkia, todėl galiu eiti miegoti pasidažiusi akis pieštuku“, – dievagojasi manekenė.

Edie Campbell
Vida Press

O Adriana Lima sąmoningai nevalo blakstienų tušo. „Man patinka kietos, tarsi sulipusios blakstienos, ryte jas tik paryškinu“, – savo patirtimi dalijasi ji. Dabar toks laukinės moters įvaizdis netgi madingas.

Vida Press

Modelis Joana Smalls dar drąsesnė: ji eina miegoti apvestomis pieštuku akimis ir netgi palieka vokų šešėlius! „Atsibudusi ryte būnu patenkinta vaizdu veidrodyje – vokų šešėlių dažai susimaišo su blakstienų tušu, tai man patinka“, – tikina J. Smalls.

Joana Smalls
Vida Press

Irina Shayk leidžia sau atsipalaiduoti savaitgaliais ir laisvadieniais. Tuomet ji nevalo akių makiažo ir neplauna plaukų – naudoja tik sausąjį šampūną. Modelis tikina, jog jai patinka nešvarių ir sunkių plaukų efektas. „Dirbdama modeliu visada turiu atrodyti tobula – tobulas kūnas, veidas, šukuosena, todėl bent retkarčiais noriu pabūti netobula“, – „Vogue“ internetiniame puslapyje pasakojo I. Shayk.

Irina Shayk
Vida Press
I. Shayk
Vida Press

Vienintelė taisyklė, kuriai negalioja jokios išimtys – neiti miegoti nenusivalius makiažo pagrindo ir pudros. Tai šventa taisyklė, kurios laikosi net labiausiai standartus laužančios manekenės. Turėtumėt ir jūs.

P. S. Tikrai nerekomenduojame eiti miegoti nenusivalius makiažo – net blakstienų tušo, nebent tikrai kitą rytą norite atrodyti kaip po siautulingo vakarėlio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis