Kiek kainuoja garsenybių grožis?

Kiekviena galėtume puikuotis nuostabiais plaukais, nepriekaištingais nagais ir pavydėtinu makiažu, jei grožio priemonėms išleistume tiek kiek žvaigždės. Deja, dauguma jų kosmines pinigų sumas skiria dirbtiniam grožiui kurti.

Kokias sumas investuoja garsios aktorės ir atlikėjos, kad prieš fotografų objektyvus hipnotizuotų pasakišku įvaizdžiu? Baltutėliai dantys, tarytum lėlės blakstienos, idealios formos lūpos, fantastiška šukuosena ir dar gausybė dalykų, kurie paprastą moterį paverčia nuo žurnalo viršelio nužengusia gražuole.

Aktorė Jennifer Anniston būdama 44 m. atrodo jaunatviškai, jos oda švytėte švyti. O kaipgi nešvytės, jei kiekvieną mėnesį odos priežiūrai išleidžia apie 2 tūkst. dolerių. Pasak Jennifer, viena efektyviausių procedūrų – cheminis odos šveitimas, kuris sparčiai populiarėja ir Lietuvoje. Porą kartų per metus J.Aniston plaukų stilistui Chrisui McMillanui atseikėja po beveik tūkstantį dolerių už apsilankymą, tokią pačią sumą kas savaitę ji skiria asmeniniam jogos treneriui. Vizažistų paslaugos žvaigždei gali atsieiti apie 4 tūkst. dolerių per dieną, per metus Jennifer už makiažą pakloja apie 49 tūkst. Ar tikrai aktorės grožis vertas daugiau nei 70 tūkst. dolerių per metus?

Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
AFP/Scanpix

Kembridžo hercogienę Catherine Middleton taip pat būtų galima pridėti prie išlaidautojų sąrašo, kasmet jos grožis Didžiosios Britanijos iždui atsieina daugiau nei 30 tūkst. dolerių (į šią sumą neįtrauktos odontologo paslaugos). Didžiausią dalį išlaidų (apie 19 tūkst.) ji skiria plaukų priežiūrai, ne veltui sakoma, kad britų moterys išsiskiria idealiomis šukuosenomis (Victoria Beckham, Coleen McLoughlin, Cheryl Cole, Kate Winslet ir kitos). Nemažai Catherine išleidžia ir odos priežiūrai (4 tūkst.), manikiūrui (3,5 tūkst.) bei purškiamam įdegiui (beveik 3 tūkst.), o mažiausią sumą skiria makiažui. Pasak įvaizdžio kritikų, Kate kaip tik turėtų susirūpinti vizažisto paslaugomis: dažniausiai viešumoje pasirodanti juodai apvestomis akimis ir itin tamsiais antakiais C.Middleton atrodo senesnė, nei yra iš tiesų.

Catherine Middleton
Catherine Middleton
AFP/Scanpix

Aktorės Amy Adams, Emma Watson ir Kate Hudson už kirpimą ir plaukų dažymą stilistui paprastai palieka apie 550 dolerių, kiek daugiau šukuosenų formavimui skiria Reese Witherspoon ir Jennifer Lopez (apie 700 dolerių), duguma ekrano gražuolių naudojasi Los Andžele esančių grožio salonų paslaugomis. Bene didžiausią sumą plaukų priežiūrai skiria dainininkė Rihanna, kaskart pasirodžiusi viešumoje ji puikuojasi nepriekaištingomis šukuosenomis. Visai paprasta vieną dieną žavėti trumpute berniukiška šukuosena, o kitą undinės garbanomis, kai per savaitę kirpėjo paslaugos atsieina 23 tūkst. dolerių.

Emma Watson
Emma Watson

Reuters/Scanpix

Amy Adams
Amy Adams
AFP/Scanpix

Kad išsimaudytų tyro vandens vonioje, tenisininkė Serena Williams nepagaili 5 tūkst. dolerių už seansą. Pasak jos, tokia vonia suteikia energijos ir skaistina odą.

Serena Williams
Serena Williams
Reuters/Scanpix

Vis dėlto ne visos garsenybės išlaidauja puoselėdamos grožį. Aktorė Julia Roberts odą maitina aliyvuogių aliejumi vos už 3 dolerius, o aktorės Jessicos Albos mėgstamas nagų lakas kainuoja apie 10 dolerių. Atlikėja Kylie Minogue renkasi vėsinantį kremą, kuris kainuoja apie 8 dolerius, tiek pat atsieina ir modelio Helenos Christensen blakstienų tušas, praneša dienraštis „The Daily Mail“.

Ar verta investuoti į grožį, sprendžiame pačios, o kiek – pašnabžda galimybės ir aplinkybės. Tačiau tūkstantinių sumų sukurta ideali išvaizda ne visada nustelbia natūralų grožį. Beje natūralumas šiandien madingas, o dirbtinis grožis paliekamas žurnalams ir ekranui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis