Kaip tapti gražiai, likus savaitei iki švenčių...

Nesuskubusioms grožio ritualais pasirūpinti anksčiau, nenusiminkite - yra būdų, kaip tapti gražia. Skaitykite patarimus!

Sulčių dieta

Sulčių dieta dabar beprotiškai populiari. Ar ji tikrai veiksminga? Internetiniame šią paslaugą teikiančios įmonės puslapyje rašoma, kad išbandžiusiosios sulčių dietą jaučiasi energingos, švytinčios, lengvos, o organizmas gauna visų būtinų vitaminų, mineralų ir kitų naudingų medžiagų. „Sulčių dieta tinka, kai norisi greito efekto ir trūksta motyvacijos kardinaliai keisti mitybą, nes rezultatai matomi jau po kelių dienų“, – tikina šią dietą išbandžiusi sveiku gyvenimo būdu garsėjanti Gintarė Gurevičiūtė. Kai nori greitai pagražėti ir atsikratyti šiek tiek svorio, Gintarė tris dienas (dietos galima laikytis vieną, tris arba penkias dienas) geria po 3 litrus lėtaeige sulčiaspaude išspaustų sulčių. Jos maistingos, įvairaus skonio (Gintarės mėgstamiausios – migdolų pieno su datulėmis), sočios ir skalsios, tad alkis nekamuoja, o palengvėti įmanoma 1–3 kg. „Po šios sulčių dietos jaučiuosi pagražėjusi, pilvukas prilimpa prie stuburo, išryškėja raumenukai“, – tikina G. Gurevičiūtė.

Namie irgi galite pasigaminti sveiką grožį puoselėjantį kokteilį. Išspauskite obuolių, salierų ir agurkų sulčių, įberkite į jas petražolių ir tarkuotų imbierų – šis gėrimas skatina medžiagų apykaitą, valo organizmą ir neleidžia kauptis skysčiams. Kasdien išgerkite po 260 g. Jeigu norite paįvairinti racioną, galite išbandyti aktorės Freidos Pinto šviežių daržovių sulčių su kalendromis ar pipirais receptą. Ji tikina, kad ši nuostabi priemonė ir gražina odą, ir gerina virškinimo sistemą.

Aksominiai plaukai per 30 min.

Plaukams labai naudingas natūralus simondsijų (jojoba) aliejus. Jis veiksmingai drėkina, nes plaukai lengvai ir greitai absorbuoja šių augalų molekules. Priemone įtrinkite sausus plaukus, paslėpkite juos po dušo kepuraite, o šią kruopščiai apriškite šiltu rankšluosčiu. Kaukę laikykite 30 min. Paskui kruopščiai nuplaukite ir perskalaukite vėsiu vandeniu. Procedūrą kartokite kasdien, 5–7 dienas iki šventės.

Arganų aliejus iš Maroko ne veltui vadinamas skystuoju auksu. Jame gausu grožio eliksyru vadinamo vitamino E, omega 6 ir omega 9 riebalų rūgščių. Puikiai drėkina ir maitina, plaukai žvilga tarsi šilkiniai. 120 ml – 45 Lt/13,03 Eur

Lieknina net šukuosena

Plaukų stilistas Kęstas Rimdžius pataria, kaip tinkama šukuosena vizualiai susiaurinti veidą. „Garbanos veidą platina, o tiesūs plaukai, atvirkščiai, daro jį iš pažiūros lieknesnį. Tinka iškarpyti, ant veido krintantys plaukai, kirpčiai, vadinamoji arklio uodega ir kelios išsipešusios ant veido krintančios sruogos.“ Anot stilisto, šią žiemą itin madingas plaukų dažymas keliais ar vienu tonu šviesesniais atspalviais (sombré).

Kava – odai

Kofeino reikia ne tik organizmo, bet ir odos tonusui palaikyti. Užsienyje itin populiarėja kavos kubeliai, juos tereikia iš vakaro įmesti į šaldiklį, o ryte jau galima naudoti. Kofeinas odai padeda sparčiau atsinaujinti, aktyvina kraujagyslių veiklą, degina riebalus, todėl jo yra kosmetikos priemonių, skirtų celiulitui šalinti, sudėtyje. Esu girdėjusi, kad toms, kurios reguliariai naudoja celiulitą mažinančias priemones su kofeinu, pavyko „apelsino žievelę“ paploninti net 2–3 cm. Grožiui puoselėti galima naudoti ir paprasčiausius kavos tirščius. Švarią odą ištrinkite šviežiai malta kava arba tirščiais, išmasažuokite ir nuplaukite. Galite išmėginti ir įvyniojimo procedūrą: ką tik sumaltą kavą užpilkite karštu vandeniu, ataušinkite ir ištepkite šia mase problemines vietas. Apvyniokite jas maistine plėvele ir šiltai apsiklokite. Pasidovanokite ramybės valandėlę, per kurią, pavyzdžiui, paskaitykite. Po valandos kavos masę nuplaukite ir įtrinkite odą maitinamuoju kremu.

Liekninamoji kūno priežiūros priemonė „SlimPassion“ („Jeanne Piaubert“) per 7 dienas sumažina celiulitą, oda tampa stangri ir elastinga. Naujos kartos produktas sukurtas remiantis chronobiologija, atsižvelgiant į tai, kad oda gali atsinaujinti pagal biologinį ritmą. 100 ml – 299 Lt/86,60 Eur

Kaukių puota

Vienas greičiausių būdų atgaivinti odą – pasidaryti kaukę. Jų variantų yra begalė. Pavyzdžiui, dainininkė Jazzu mėgsta odą palepinti tokia: sutrina bananą, įlašina citrinos sulčių, išmaišyta mase ištepa veidą, palaiko 10 min. ir nuplauna. Greito poveikio kaukių yra ir parduotuvėse bei vaistinėse. Kai norisi ypač greito efekto, tinka patempiančios kaukės. Jei norite iš tikrųjų palepinti odą prieš šventes, galite išbandyti prabangią 24 karatų aukso kaukę. R. Kulvinskytė žiemą odą lepina avokadų kauke: pusę prinokusio avokado sutrina su dviem šaukšteliais medaus, šaukšteliu jogurto, citrinos sulčių ir obuolių acto, išmaišo ir palaiko ant veido 10–15 min. „Avokadas – tikras grožio vaisius. Jame gausu odai reikalingo vitamino E, antioksidantų ir gerųjų riebalų rūgščių. Jogurtas maitina ir drėkina odą, citrinų sultys ir actas skaistina veidą, ramina sudirgintą, vėjo nugairintą odą. Medus turi antibakterinių savybių, be to, suteikia odai švytėjimo, – kaukės privalumus vardija Rimantė. – Aš šią kaukę įmasažuoju pirštų galiukais, paskui juos aplaižau. Tai, kas skanu, negali būti blogai!“

Želės tekstūros kaukė „Abeille Royale“ („Guerlain“) su medumi panaši į skystą auksą, ji yra itin sodri – vos per 10 min. atgaivina, pamaitina odą, ši ima švytėti. 50 ml – 429 Lt/124,25 Eur

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis