Kaip pasirūpinti kaklu, kad iškirptė Jūsų neišduotų...

Šiltėjantys vasaros orai verčia mus keisti savo garderobą. Atsiranda daugiau spalvų, lengvėja audiniai, trumpėja suknelės, gilėja iškiptės. Visi pritarsime, kad gili iškirptė ir gražus kaklas bei dekolte suteikia moteriai seksualumo bei traukia žvilgsnį.

Populiariausi tekstai:
- R. Vanagaitė: prie laisvų normalių vienišių eilutė stovi, o brandi moteriškė joje yra paskutinė
- Grožio dosjė. R. Martens: balta oda – pati gražiausia, nereikia skrudintis
- Savaitės ikona. I. Stumbrienės atostogų garderobas: kiek maudymosi kostiumėlių ir suknelių ji turi?
- Sparčiai populiarėjanti šiaurietiška dieta - ir kilogramų nelieka, ir sveikata stiprėja
- Pyragėliai su brie sūriu - per 15 min.

Turbūt ne kartą pastebėjote, jog moters veidas atrodo nepriekaištingai, tačiau užmetus akį į kaklo sritį, galima pamatyti nemažai defektų: raukšlių, nelygumų, pigmentinių dėmių t.t., kurie labai gadina bendrą išvaizdą bei išduoda tikrąjį moters amžių

Ką reikėtų daryti, kad pagerinti kaklo ir dekolte srities būklę – pataria „Jauna oda“ gydytoja kosmetologė Nomeda Morkūnienė.

Prisipažinkite, jei veido odos priežiūra rūpinatės ryte ir vakare, tai kaklui ir dekolte skiriate labai mažai dėmesio. Šiai kūno vietai dažniausiai gailite kosmetikos priemonių, išdžiovinate odą kvėpindamos kvepalais, žiemą kankinate šiurkščiais megztiniais bei šalikais, miegate ant aukštos nelygios pagalvės ar visą dieną sėdite nuleidusios smakrą prie kompiuterio. Kosmetiniu požiūriu ši kūno dalis bene labiausiai pažeidžiama, nes yra labai plona ir gležna, turi mažiau riebalinių liaukų, dėl to daug greičiau praranda elastingumą ir stangrumą. Labai svarbu, jog moterys suprastų, kad reikia puoselėti ne tik veido odą, bet ir kaklą bei dekolte, nes ji daug greičiau sensta. Šia kūno sritimi būtina pradėti rūpintis jau nuo 25 metų.

Atsiminkite, kad su amžiumi moterų oda smarkiai plonėja ir tampa pažeidžiamesnė, greičiau išsausėja ir raukšlėjasi, silpnėja ir raumenų tonusas.

Priežiūra namuose. Nežiūrint į tai, kad kaklui ar dekolte nenaudojate jokių makiažo priemonių, valant veido odą, nepamirškite nuvalyti ir kaklo ir dekolte, nes makiažo likučiai, dulkės bei kiti nešvarumai lieka ant viso kūno. Valykite tik tam skirtomis priemonėmis, švelniais judesiais veido link. Kartais pasidarykite pilingą- tai puiki priemonė atnaujinti epidermį bei kiek pastimuliuoti jo atsinaujinimą. Be to, pilingas padės geriau pasisavinti serumus ir kremus. Pavyzdžiui, reguliarus veido ir kaklo odos šveitimas išgertos kavos tirščiais – labai ekologiška, papildomų išteklių nereikalaujanti kosmetinė priemonė. Darykite tai 1–2 kartus per savaitę. Norint sušvelninti kaklo ir dekoltė srities odą, ją patariama prausti ramunėlių, rožių žiedlapių nuoviru ar vandeniu sumaišytu su pienu.

Kremai. Patartina naudoti kremus, kurie specialiai skirti kaklo bei dekolte sričiai. Pasirinkite kremą pagal savo amžių bei odos būklę. Kremuose ieškokite peptidų, retinolio, hialurono rūgšties ar dumblių, kofeino. Peptidų misija – užtikrinti maitinamųjų medžiagų perdavimą odos ląstelėms, padėti atkurti elastiną bei kolageną. Retinolis (vitaminas A) skatina odoje esančias elastino gijas atsinaujinti ir aktyviau gamintis kolageną. Hialurono rūgštis – junginys, surišantis epidermyje esantį vandenį ir laikomas viena vertingiausių drėkinamųjų medžiagų. Hialurono rūgštis sujungia tikrojoje odoje esančius elastiną ir kolageną. Tiesa, kremas su hialurono rūgštimi nėra toks veiksmingas kaip specialios estetinės medicinos procedūros su juo. Tačiau naudojamas reguliariai toks kremas akivaizdžiai pagerina iškirptės odos išvaizdą. Dumbliuose esančios aminorūgštys pasižymi gebėjimu sulaikyti drėgmę odoje. Be to, juose gausu mineralinių junginių, kurie būtini, kad oda būtų sveika bei gerai atrodytų. Ir atminkite, kad „iš bėdos“ geriau jau naudoti drėkinamą kremą veidui, nei nenaudoti visai jokio, nes šioje srityje oda sensta daug greičiau. Turbūt nereikia priminti, kad kremą ant kaklo odos reikia tepti iš apačios į viršų smakro link. Antraip ištampysite odą.

Miegas. Specialistų teigimu, norint, kad ant kaklo neatsirastų raukšlių, reikia miegoti ant nugaros. Yra specialios U raidės formos pagalvės (vadinamieji sprando rageliai), kurie pritaikyti miegoti tokia poza. Miegant ant nugaros, atsipalaiduoja sprando ir pečių raumenys, natūraliai ištempiamas kaklas. Na, o jei skaitot, jog tai ne Jums – miegokite bent ant žemos pagalvės ir kuo lygesnio paviršiaus.

Ultravioletiniai spinduliai (UV). Nepamatuotas įdegio vaikymasis kaklo odą bei dekolte sendina greičiau ir nesvarbu ar tai bus saulės spinduliai ar soliariumas. UV spinduliai, išsausindami epidermį, sunaikina hidrolipidų barjerą, dėl ko drėgmė iš odos išgaruoja pernelyg greitai. Netekusi vandens ji praranda elastingumą ir suardo giliau, tikrojoje odoje esančius elastino ir kolageno junginius, kurie šiaip jau atsakingi už audinių stangrumą. Taigi, deginantis saulėje nepamirškite apsauginių kremų. Kaklo ir dekolte sričiai geriau naudokite apsauginius kremus, kurių didesnis SPF.

Grožio specialistų pagalba. Nepagailėkite savo laiko ir bent kartais apsilankykite pas grožio specialistą. Kai atliekate veido valymo procedūras, nepamirškite ir dekolte. Praktiškai visos giluminio veido valymo procedūros: valymas rūgštimis, deimantinė mikrodermabrazija, pilingas ultragarsu ir kt.tinka ir šiai sričiai. Kaklo bei dekolte jaunatvišką stangrumą odai grąžina ir grožio klinikose atliekamos įvairios procedūros: masažai, kaklo raumenų mankšta pasitelkiant specialius apatatus, ultragarso, radiodažnio ar elektroforezės procedūros, krioplastika, adatinė bei aparatinė mezoterapija, patempimas mezo siūlais ir t.t. Kokia procedūra tinkamiausia būtent Jums, patarti gali tik profesionalus specialistas.

O, kad iškirptė Jums dar labiau tiktų, pasinaudokite keliomis gudrybėmis: asimetriškos formos iškirptė tinka lieknoms moterims, ovalo formos iškirptė vizualiai ilgina kaklą ir švelnina jo siluetą, o kvadratinės formos dekoltė didelio biusto savininkėms gali padėti pabrėžti jo grožį. Ir kas be nutiktų, visada eikite iškėlusios galvą, šypsokitės ir pasitikėkite savimi!

www.jaunaoda.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis